صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

کارکنان شیفتی و چالش تعطیلی مهدکودک در ساعات کاری

  • کد خبر: ۴۰۵۷۵۲
  • ۲۲ فروردين ۱۴۰۵ - ۰۹:۰۷
والدین شاغل می گویند با تعطیلی مهدکودک ها برای نگهداری فرزندان در ساعات کاری با مشکل روبه رو شده اند.
فاطمه غلامی
خبرنگار فاطمه غلامی

به گزارش شهرآرانیوز؛ تعطیلی مهد‌های کودک در برخی مقاطع زمانی، به ویژه در شرایط خاص یا در نتیجه تصمیم‌های احتیاطی، موضوعی است که برای بسیاری از خانواده‌ها پرسش‌ها و نگرانی‌هایی ایجاد کرده است. در چنین شرایطی، یکی از گروه‌هایی که بیش از دیگران با چالش‌های عملی روبه رو می‌شوند، مادران شاغل هستند، مادرانی که باید هم به مسئولیت‌های شغلی خود رسیدگی و هم مراقبت از فرزند خردسالشان را مدیریت کنند.

بسیاری از والدین تأکید می‌کنند که سلامت و امنیت کودکان مهم‌ترین اولویت است و در همین باره تصمیم گیری‌های مربوط به تعطیلی مراکز نگهداری کودک را درک می‌کنند، اما در عین حال معتقدند لازم است در کنار این تصمیم ها، راهکار‌هایی نیز برای حمایت از خانواده‌ها در نظر گرفته شود تا مدیریت زندگی روزمره برای آن‌ها دشوارتر از حد معمول نشود.

در روز‌های اخیر تعدادی از شهروندان با صفحه «صدای مردم» تماس گرفته یا پیام‌هایی ارسال کرده‌اند و دغدغه‌های خود را درباره تعطیلی مهدکودک‌ها مطرح کرده‌اند. بخش قابل توجهی از این پیام‌ها از سوی مادران شاغلی است که با تعطیلی مهدکودک‌ها دچار مشکل شده‌اند. به گفته آن‌ها در چنین شرایطی که مهدکودک‌ها تعطیل است، اما والدین باید سرکار حاضر شوند با مشکل جدی درباره نحوه مراقبت از فرزندشان در ساعات کاری روبه رو می‌شوند.

صدای ما را به استاندار برساند

یکی از شهروندان با ارسال پیامی به «صدای مردم» نوشته شده است:

از روزنامه شهرآرا تقاضا داریم که صدای ما مادران شاغل را به استانداری برساند. همه مادران شاغل که معلم و دبیر نیستند تا در شرایط تعطیلی مهدکودک‌ها و مدارس و غیرحضوری شدن در خانه باشند و مشکلی نداشته باشند؟ مادر‌هایی داریم که باید سرکار بروند مثل کادر درمان، کارگر‌ها و کارمند‌ها و...

این مادر‌ها با هر برف و باران و اتفاق دیگر تعطیل نیستند و باید سرکار حاضر شوند. اگر نروند کاری را که سال‌ها برای آن زحمت کشیده‌اند از دست خواهند داد. جدای از اینکه صنعت و تولید و بهداشت و... کشور نیز صدمه می ‎بیند. الان با تعطیلی مدارس، مهد کودک‌ها نیز تعطیل هستند.

می‌گویند آموزش وپرورش و حراست استانداری به آن‌ها اخطار داده‌اند که باید حتما تعطیل باشند! وقتی پیگیری کردم آموزش وپرورش می‌گوید استانداری دستور داده و از آن طرف هم استانداری می‌گوید به ما ربطی ندارد و مربوط به آموزش وپرورش است. من بار‌ها تماس گرفتم و متأسفانه هر بار به شکلی من را به یکدیگر پاس دادند. متأسفانه آقایان مسئول، تصمیم گیرنده هستند و هیچ درکی از شرایط خانم‌ها ندارند.

پدربزرگ و مادربزرگ‌ها نمی‌توانند جای خالی مهدکودک‌ها را پرکنند

شهروند دیگری نوشته است: بسیاری از مادران شاغل باید روزانه و در ساعات مشخصی در محل کار حضور داشته باشند. از سوی دیگر امکان مرخصی یا دورکاری برای همه فراهم نیست. وقتی مهدکودک‌ها تعطیل می‌شوند، عملا خانواده‌ها با این مسئله روبه رو می‌شوند که در این مدت چه کسی از کودکشان نگهداری کند؟

شهروند دیگری نوشته است: برای برخی خانواده‌ها شاید کمک گرفتن از پدربزرگ و مادربزرگ امکان پذیر باشد، اما همه چنین شرایطی را ندارند. بسیاری از خانواده‌ها در شهر‌های دور از اقوام زندگی می‌کنند و در چنین مواقعی واقعا دچار مشکل می‌شوند. در این صورت واقعا نمی‌دانیم چه کاری باید انجام دهیم؟

یکی دیگر از شهروندان نوشته است: اینکه هدف از تعطیلی مهدکودک ها، حفظ سلامت کودکان است همه والدین کامل درک می‌کنند، اما بهتر است هم زمان با این تصمیم ها، درباره شرایط خانواده‌های شاغل نیز تدابیری اندیشیده شود. در چنین شرایطی چه راهکاری باید اتخاذ کرد؟ در پیام دیگری نیز آمده است: برخی خانواده‌ها فقط چند ساعت در روز به مراقبت از کودک نیاز دارند. شاید اگر برنامه‌هایی به صورت محدود یا زمان بندی شده وجود داشته باشد، بخشی از نگرانی خانواده‌ها کمتر شود.

انعطاف ساعت کاری مادران شاغل

در پیامی که یکی از شهروندان ارسال کرده آمده است: در روز‌هایی که مهدکودک‌ها تعطیل هستند، شاید بتوان برای مادران شاغل یا والدینی که فرزند خردسال دارند، امکان انعطاف در ساعات کاری یا استفاده از مرخصی کوتاه مدت را در نظر گرفت.

شهروند دیگری با ارسال پیام پیشنهاد داده است: اگر در چنین مواقعی هماهنگی‌های میان دستگاه‌های مختلف انجام شود، شاید بتوان شرایطی ایجاد کرد که فشار کمتری به خانواده‌ها وارد شود.

برخی شهروندان تأکید کرده‌اند که هدف از طرح این موضوع‌ها گلایه نیست، بلکه بیشتر بیان یک دغدغه عمومی است تا شاید با بررسی مسئولان، راهکار‌هایی برای مدیریت بهتر چنین شرایطی پیدا شود.

موضوع شهریه در زمان تعطیلی

از دیگر موضوع‌هایی که در پیام‌های مردمی مطرح شده، مسئله شهریه مهدکودک‌ها در زمان تعطیلی است.

در پیامی که یکی از شهروندان به «صدای مردم» ارسال کرده آمده است: برای بسیاری از خانواده‌ها این سؤال وجود دارد که وقتی مهد‌ها تعطیل هستند، شهریه چگونه محاسبه می‌شود؟ آیا هزینه بخش‌هایی که خدمات ارائه نمی‌شود از شهریه کسر خواهد شد یا خیر؟ در پیام دیگری نیز اشاره شده است: اگر بخشی از برنامه‌های آموزشی به صورت مجازی ارائه می‌شود، بهتر است دقیقا مشخص شود که شهریه مربوط به چه خدماتی است تا خانواده‌ها تصویر روشن تری از این موضوع داشته باشند.

تأکید بر حفظ سلامت کودکان

در همین زمینه، بهروز صادق مقدم رئیس اداره تعلیم و تربیت کودک آموزش و پرورش خراسان رضوی در گفت‌و‌گو با خبرنگار صدای مردم تأکید می‌کند که تصمیم درباره توقف فعالیت مهد‌های کودک با در نظر گرفتن شرایط موجود و با هدف حفظ سلامت کودکان و خانواده‌ها اتخاذ شده است.

به گفته رئیس اداره تعلیم و تربیت کودک آموزش و پرورش خراسان رضوی، در شرایط فعلی فعالیت مهد‌های کودک متوقف شده و حتی فعالیت محدود برخی مراکز نیز در دستور کار قرار نگرفته است، زیرا در چنین شرایطی مهم‌ترین اولویت، کاهش هرگونه احتمال خطر برای کودکان است.

بررسی راهکار‌هایی برای کمک به خانواده‌ها

صادق مقدم با اشاره به دغدغه‌های مطرح شده از سوی خانواده‌ها می‌افزاید: با توجه به دغدغه شهروندان، موضوع‌هایی که از سوی والدین مطرح می‌شود مورد توجه قرار گرفته و در این زمینه مکاتباتی با استانداری انجام شده است تا درباره راهکار‌های احتمالی برای کمک به خانواده‌ها بررسی‌های لازم صورت گیرد.

او تأکید می‌کند: اگر راهکار‌هایی برای حمایت از خانواده‌ها در چنین شرایطی وجود داشته باشد، این موضوع با هماهنگی دستگاه‌های مسئول بررسی خواهد شد تا در صورت امکان تصمیم‌های لازم اتخاذ شود.

محاسبه شهریه بر اساس خدمت

رئیس اداره تعلیم و تربیت کودک آموزش و پرورش خراسان رضوی همچنین درباره موضوع شهریه می‌گوید که در بخش‌هایی از خدمات که ارائه نمی‌شود مانند سرویس رفت وآمد یا پذیرایی، طبیعتاً هزینه‌ای دریافت نخواهد شد. به گفته او در مواردی که برخی برنامه‌های آموزشی به صورت مجازی ارائه می‌شود، نحوه محاسبه شهریه بر اساس همان خدمات آموزشی تعیین خواهد شد.

صادق مقدم در پایان تأکید می‌کند که مسئولان تلاش می‌کنند تصمیم‌ها به گونه‌ای اتخاذ شود که در کنار حفظ سلامت کودکان، دغدغه‌های خانواده‌ها نیز تا حد امکان مورد توجه قرار گیرد و شرایط برای مدیریت بهتر زندگی روزمره آن‌ها فراهم شود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.