صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

آمریکا در بن‌بست سناریو‌های شکست‌خورده

  • کد خبر: ۴۰۷۱۱۷
  • ۲۷ فروردين ۱۴۰۵ - ۰۷:۳۳
برای ملت ایران آشکار است که خوی آمریکایی‌ها قلدری و زورگویی است و همواره درصدد سوءاستفاده از قدرت برای تحمیل خواسته‌های خود علیه ملت‌ها هستند.

برای ملت ایران آشکار است که خوی آمریکایی‌ها قلدری و زورگویی است و همواره درصدد سوءاستفاده از قدرت برای تحمیل خواسته‌های خود علیه ملت‌ها هستند؛ همان‌طور‌که در جریان مذاکرات نیز درصدد تحمیل خواسته نامشروع خود بودند، اما تیم مذاکره‌کننده ایران توانست کنترل گفت‌و‌گو‌ها را در‌جهت تأمین منافع برحق ملت ایران حفظ کند و از مواضع خود کوتاه نیاید.

آمریکا درپی ناکامی‌هایی که در عرصه نظامی، متحمل شده بود، تلاش کرد تا در حوزه مذاکرات و دیپلماسی دستاوردی برای خود داشته باشد، اما در این عرصه نیز ناکام ماند. 

اصلی‌ترین خواسته آمریکا در جریان مذاکرات اسلام‌آباد، انتقال ۴۵۰کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده از ایران بود و از دیگر‌خواسته‌های مطرح‌شده از سوی آنان، مدیریت مشارکتی تنگه هرمز با ایران بود تا بتوانند از این موضوع سهم داشته باشند. اما هیچ‌یک از این موارد از‌سوی تیم مذاکره‌کننده ایران مورد پذیرش قرار نگرفت.

از‌سوی‌دیگر، آتش‌بس در حوزه جنگ کنونی صرفا در ۲ هفته مقرر شده و لذا بر اساس تأکیدات انجام‌شده به تیم مذاکرات، این تعیین زمان، مشخص و محدود به همین ۲ هفته خواهد بود؛ اما آنچه از برایند شرایط متوجه می‌شویم، به نظر می‌رسد طرف مقابل راهی جز بازگشت به مذاکره و ادامه روند گفت‌و‌گو‌ها ندارد.

از‌ آنجا که آمریکا همواره برای رسیدن به اهدافش از سیاست زورگویی بهره گرفته و به‌دنبال سوءاستفاده از دیگر‌کشورهاست، تصور می‌کرد در قبال ایران نیز این سیاست، نتیجه‌بخش خواهد بود، اما تجربیات آنها در قبال کشور قدرتمند و ملت استواری، چون ایران، کارساز نبود و آنها را به ناکامی و شکست سوق داد. 

چراکه تاکنون با مقاومت و ایستادگی بی‌بدیل ملتی، چون جمهوری اسلامی ایران مواجه نشده بودند که در مقابل خواسته‌های نامشروع آنان این‌گونه مقتدرانه بایستد و نگذارد هر غلطی که خواستند، بکنند. چاره‌ای جز روی‌آوردن به دیپلماسی نداشتند با این تصور که پای میز مذاکره می‌توانند امیال خود را محقق کنند غافل از این مسئله که در مذاکره نیز، پاسخ همان اقتدار ایران است.

اکنون نیز بر سر یک دور‌اهی قرار گرفته‌اند که یا باید ذلت خود را بپذیرند و در مقابل جمهوری اسلامی ایران دست تسلیم را بالا ببرند و از خواسته‌های نامشروع خود عقب‌نشینی کنند یا به سراغ گزینه‌های دیگری مانند تهدید‌های تنگه هرمز بروند. در‌این‌باره نیز مدیریت کامل تنگه هرمز به دست ایران است و اجازه زیاده‌خواهی به آمریکا و ایادی‌اش را نخواهیم داد. مجموع این شرایط نشان از استیصال آمریکا و روز‌هایی دارد که جز تسلیم، راه دیگری در پیش نخواهد داشت.

البته اگر باز هم به درگیری نظامی روی بیاورند که انتخاب بسیار نابخردانه‌ای است، ایران همانند گذشته با آمادگی بالایی که دارد و با تمامی امکانات و تجهیزات در اختیار، به آنها پاسخ خواهد داد. امروز ایران در بالاترین ظرفیت و جایگاه خود در منطقه قرار دارد و انسجام و اقتدار ایران بیش از همیشه است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.