صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

نگاهی به سریال نمایش خانگی «مو به مو»

  • کد خبر: ۴۱۰۰۳۲
  • ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۰۹:۱۷
منتقد سینما و تلویزیون با اشاره به سریال «مو به مو» ساخته پرویز شهبازی گفت: این مجموعه که در ابتدا با رویکردی واقع‌گرایانه آغاز می‌شود، در ادامه به روایتی شاه‌پریانی و غیرقابل‌باور تغییر مسیر می‌دهد و یک پیام تکراری درباره پول و خوشبختی را بازتولید می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بهزاد عشقی درباره این سریال مطالبی بیان کرد که در سطرهای زیر آمده است:

سریال «مو به مو» ساخته پرویز شهبازی، در آغاز، حال‌وهوایی مشابه فیلم‌های پیشین این کارگردان دارد. آثار شهبازی معمولاً رویکردی معطوف به زندگی داشته و نوعی واقع‌گرایی مستندگونه را دنبال می‌کنند. در این سریال نیز در ابتدا با روایت زندگی انسانی مواجه هستیم که از لایه‌های مدرنِ جامعه، در ابرشهر تهران برآمده و با مشکلات مادی و خانوادگی دست‌وپنجه نرم می‌کند؛ مسائلی که به‌صورت واقع‌گرایانه به تصویر کشیده می‌شوند.

 سریال در شروع دارای داستان‌پردازی واقع‌گراست، اما در ادامه ناگهان به سمت یک روایت شاه‌پریانی می‌رود؛ روایتی که مبتنی بر خیال‌پردازی و موقعیت‌های وهم‌انگیز است و از منطق اولیه اثر فاصله می‌گیرد. در فیلمنامه، گویی با چند نوع روایت مواجه هستیم که یکی از آنها همین روایت شاه‌پریانی است؛ روایتی مبتنی بر خیال‌پردازی و موقعیت‌هایی وهم‌انگیز.

در این میان، شخصیت اصلی که در فقر به سر می‌برد و با مشکلات مالی دست‌به‌گریبان است، به‌طور ناگهانی صاحب زمینی می‌شود که می‌تواند بخشی از مشکلاتش را برطرف کند. اما مطابق همان منطق روایت‌های شاه‌پریانی که تأکید دارند «پول خوشبختی نمی‌آورد»، این دارایی نه‌تنها گره‌گشا نیست، بلکه موانع و مشکلات بیشتری برای او ایجاد می‌کند.

 اتفاقاتی که پس از این نقطه رخ می‌دهند، به‌صورت پی‌درپی و اغلب بی‌منطق هستند و به‌تدریج حالتی کاملاً تصنعی پیدا می‌کنند. این انباشت رخداد‌ها باعث می‌شود اثر از باورپذیری فاصله بگیرد و جذابیت اولیه خود را از دست بدهد.

 شخصیت‌ها نیز به مرور دچار یکنواختی می‌شوند و آن کشش لازم را برای همراه کردن مخاطب ندارند؛ به‌گونه‌ای که بیننده انگیزه کافی برای دنبال کردن سرنوشت آنها پیدا نمی‌کند. این منتقد سینما و تلویزیون تصریح کرد: در مجموع، سریال با یک آغاز واقع‌گرایانه، به سمت بازتولید یک پیام تکراری حرکت می‌کند و آن این‌که پول خوشبختی نمی‌آورد، اما نحوه چینش حوادث به‌قدری ساختگی است که این پیام نیز تأثیرگذاری خود را از دست می‌دهد.

در مقطعی، این آثار به‌عنوان بدیلی در برابر سریال‌های ملال‌آور صداوسیما عملکرد قابل قبولی داشتند، اما هرچه پیش‌تر می‌رویم، شاهد افت کیفی در این حوزه هستیم. بسیاری از تولیدکنندگان به‌صورت مداوم سریال می‌سازند، اما این آثار از نظر روایت، ساخت و پرداخت، فاقد نوآوری و ویژگی‌های متمایز هستند.

سریال «مو به مو» به کارگردانی پرویز شهبازی داستان مردی را روایت می‌کند که از فرش به عرش می‌رسد، اما اتفاقاتی رخ می‌دهد که همه چیز را از دست می‌دهد. هانیه توسلی، میرسعید مولویان، بنیامین بهادری، حسن معجونی و الیکا ناصری بازیگران این سریال هستند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.