صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

مروری بر فعالیت جلسات شعر در حوزه هنری خراسان رضوی | پناهگاهی برای روز‌های سخت شاعران

  • کد خبر: ۴۱۰۲۰۷
  • ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۰۹:۱۵
دفتر شعر حوزه هنری خراسان رضوی یکی از مکان‌هایی است که با برگزاری مستمر و متنوع جلسات شعر، فضایی پویا و فرهنگی را برای علاقه‌مندان به شعر و ادبیات فراهم کرده است.

زهره هاشمی | شهرآرانیوز؛ شعر همیشه فقط واژه و قافیه نیست؛ پناهگاهی‌ست برای دل‌های خسته. در روز‌های سخت، وقتی فشار زندگی سنگین می‌شود، شعر می‌تواند مثل نوری کوچک در تاریکی عمل کند؛ حال آدم را نرم‌تر کند، امید را زنده نگه دارد و یادمان بیاورد که احساساتمان تنها نیستند. گاهی چند سطر شعر، همان چیزی است که آدم را از دلِ اندوه عبور می‌دهد و دوباره به ایستادن دعوت می‌کند. دفتر شعر حوزه هنری خراسان رضوی یکی از مکان‌هایی است که با برگزاری مستمر و متنوع جلسات شعر، فضایی پویا و فرهنگی را برای علاقه‌مندان به شعر و ادبیات فراهم کرده است. این جلسات که با حضور شاعران جوان، نوجوان، پیشکسوت و اساتید برجسته برگزار می‌شود، طیف وسیعی از علاقه‌مندان را پوشش می‌دهد. در این گزارش با راضیه رجایی، مسئول دفتر شعر حوزه هنری خراسان رضوی صحبت کرده‌ایم. برای اطلاع از جزئیات برنامه‌های این مجموعه و حال‌وهوای جلسات ادبی، این مطلب را بخوانید.

برنامه‌های هفتگی؛ از شعر آغاز تا نقد و بررسی کتاب

 رجایی درباره زمان و نحوه برگزاری این جلسات گفت: جلسات «شعر آغاز» از ساعت ۵ تا ۷ عصر روز‌های شنبه، میزبان طیف جوان و نوجوان علاقه‌مند به شعر است. این جلسات که با مسئولیت آقایان عباس تافته، علی سمرقندی و سید محمدامین موسوی اداره می‌شود، فرصتی برای شکوفایی استعداد‌های نوپا فراهم می‌کند.

وی افزود: عصر یکشنبه‌ها به شعرخوانی و نقد شعر اختصاص دارد. این جلسه هم از ساعت ۵ تا ۷ و با حضور طیف جوان و پیشکسوت، به مسئولیت راضیه رجایی، مسئول دفتر شعر حوزه هنری، برگزار می‌شود و فضایی برای تبادل نظر و ارتقاء سطح کیفی شعر فراهم می‌آورد. این جلسات فرصتی مغتنم برای کشف و پرورش استعداد‌های نو در حوزه شعر است.

جلسه شعر کودک و نوجوان روز‌های دوشنبه و با محوریت نقد شعر کودک، به همت آقای عباسعلی سپاهی یونسی برگزار می‌شود. این جلسه تخصصی، با نگاه ویژه‌ای به ادبیات این گروه سنی، گامی در جهت غنی‌سازی محتوای فرهنگی برای کودکان و نوجوانان برمی‌دارد.

وی یادآور شد: یکی از ویژگی‌های برجسته این جلسات، آزاد بودن حضور برای عموم علاقه‌مندان است که این امر، دسترسی به فضا‌های فرهنگی و ادبی را برای همگان تسهیل می‌کند.

فراتر از جلسات هفتگی؛ طنز، نقد کتاب و چشم‌انداز آینده

وی در رابطه با برگزاری جلسات ماهانه اظهار کرد: جلسات ماهانه شعر طنز، با وجود وقفه‌ای کوتاه، قرار است با فراخوان اشعار و برگزاری شب شعر، مجدداً فعال شود. این جلسات با نگاهی نقادانه به مسائل روز جامعه در قالب طنز، رویکردی متفاوت را به نمایش می‌گذارند.

خانم رجایی در ادامه با اشاره به برگزاری جلسات نقد کتاب شعر در حوزه هنری، گفت: این جلسات به همت استاد محمدکاظم کاظمی برگزار می‌شود. تمرکز این جلسات بر کتاب‌های شعری است که در استان خراسان رضوی منتشر شده‌اند، با این رویکرد که سطح کیفی اثر، معیار اصلی نقد است و زمانی که شعر به سطحی برسد که قابلیت نقد شدن را داشته باشد، در این جلسه به نقد آن پرداخته می‌شود.

او همچنین از برگزاری جلسات شعر حماسی خبر داد و افزود: دفتر شعر حوزه هنری به برنامه‌های هفتگی بسنده نکرده و در نظر دارد با راه‌اندازی جلسات شعر حماسی، گامی دیگر در راستای پوشش ژانر‌های مختلف شعر بردارد.

برگزاری شب شعر در ایام جنگ رمضان

 رجایی تصریح کرد: در دوران جنگ رمضان، با وجود تعطیلی رسمی جلسات، فعالیت‌های فرهنگی به صورت خصوصی‌تر ادامه یافت. همچنین، شب شعر‌های متعددی با مضامین مختلف از جمله «شب شعر امین»، «شب شعر جنگ رمضان»، شب شعری در سوگ قهرمانان ناو دنا با عنوان «مردان دریا» و شب شعری هم به مناسبت چهلم شهادت حضرت آقا برگزار شد.

وی در پایان گفت: اطلاع‌رسانی جلسات و برنامه‌های حوزه هنری از طریق شبکه‌های اجتماعی بله و ایتا انجام می‌شود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.