صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

افزایش قیمت نفت در آینده براساس پیش‌بینی جدید گلدمن‌ساکس

  • کد خبر: ۴۱۰۲۵۰
  • ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۹:۲۸
گلدمن‌ساکس با اشاره به بن‌بست در جنگ خاورمیانه و مذاکرات بین واشنگتن و تهران، پیش‌بینی خود را درباره قیمت نفت افزایش داد.

به گزارش شهرآرانیوز، این بانک چندملیتی آمریکایی هم‌اکنون پیش‌بینی می‌کند که هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال در سه‌ ماه آخر سال جاری میلادی حدود ۹۰ دلار معامله شود. پیش‌تر این رقم حدود ۸۰ دلار برآورد شده بود.

همچنین به گفته تحلیلگران این بانک، پیش‌بینی می‌شود که قیمت نفت خام آمریکا(وست‌تگزاس اینترمیدیت) حد فاصل اکتبر تا دسامبر به طور متوسط ۸۳ دلار باشد؛ رقمی که در مقایسه با پیش‌بینی قبلی(۷۵ دلار) افزایش چشمگیری را نشان می‌دهد.

گلدمن‌ساکس کاهش تولید در منطقه خلیج فارس را دلیل این افزایش پیش‌بینی خواند و اعلام کرد: اکنون فرض می‌کنیم که صادرات خلیج فارس تا پایان ژوئن به حالت عادی بازمی‌گردد و بازیابی تولید در خلیج فارس کُندتر خواهد بود. به واسطه مخاطرات افزایشی قیمت نفت، قیمت‌های بالای محصولات پالایشی، خطر کمبود فرآورده‌ها و ابعاد بی‌سابقه این شوک، مخاطرات اقتصادی بیش از آن چیزی است که سناریوی پایه ما نشان می‌دهد.

تحلیلگران گلدمن‌ساکس برآورد می‌کنند که روزانه ۱۴.۵ میلیون بشکه از تولیدات نفت خلیج فارس از دست رفته و این موضوع باعث شده ذخایر جهانی نفت به میزان بی‌سابقه ۱۱ تا ۱۲ میلیون بشکه در روز کاهش یابد.

آن‌ها با اشاره به اینکه افزایش قیمت نفت به کاهش تقاضا منجر خواهد شد، اضافه کردند: با توجه به جهش قیمت محصولات پالایشی، بر این باور هستیم که تقاضای جهانی نفت در سه‌ ماه دوم سال ۲۰۲۶ نسبت به سال قبل ۱.۷ میلیون بشکه در روز و در طول سال ۲۰۲۶ به طور کلی ۰.۱ میلیون بشکه در روز کاهش داشته باشد. از آنجا که کاهش شدید ذخایر پایدار نیست، در صورت تداوم شوک عرضه، این امکان وجود دارد که کاهش تقاضا حتی شدیدتر شود.

گلدمن‌ساکس همچنین هشدار می‌دهد که ریسک پیش‌بینی‌هایش بیشتر به سمت افزایش قیمت‌ها تمایل دارد. این بانک برای آینده قیمت نفت سه سناریو به شرح زیر ارائه می‌کند:

سناریوی نامطلوب: با فرض اینکه صادرات خلیج فارس تا پایان جولای به حالت عادی بازگردد، قیمت برنت در سه‌ ماه چهارم سال ۲۰۲۶ به طور متوسط کمی بیش از ۱۰۰ دلار خواهد بود.

سناریوی بسیار نامطلوب: در صورتی که صادرات خلیج فارس تا پایان جولای به حالت عادی بازگردد و با فرض کاهش پایدار ظرفیت به اندازه ۲.۵ میلیون بشکه در روز، برنت در سه‌ ماه چهارم ۲۰۲۶ به طور متوسط نزدیک به ۱۲۰ دلار خواهد بود. این کاهش ۲.۵ میلیون بشکه‌ای معادل این است که جریان نفت تنگه هرمز به بالای ۷۰درصد بازنگردد.

سناریوی مطلوب: در صورتی که صادرات خلیج فارس تا نیمه ژوئن به حالت عادی بازگردد، هیچ کاهش ظرفیتی رخ ندهد و با فرض عرضه قوی‌تر از سوی آمریکا و کشور‌های اصلی اوپک، بهای برنت در سه‌ ماه چهارم سال ۲۰۲۶ به طور متوسط اندکی کمتر از ۸۰ دلار خواهد بود.

گلدمن‌ساکس پیش‌تر یعنی اوایل ماه جاری میلادی و پس از اعلام آتش‌بس میان آمریکا و ایران، پیش‌بینی خود را درباره قیمت نفت کاهش داده بود.

رویترز امروز با اشاره به تداوم انسداد تنگه هرمز و تنش‌ها در خاورمیانه اعلام کرد که بهای نفت خام برنت با سه دلار افزایش به ۱۰۸.۳۶ دلار در هر بشکه(بالاترین قیمت در سه هفته گذشته) رسیده است. نفت وست تگزاس اینترمیدیت نیز با ۲.۴۵ دلار یا ۲.۶ درصد افزایش به ۹۶.۸۵ دلار در هر بشکه رسید.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.