صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

موحدیان: هویت ایرانی و میراث فرهنگی با نام فردوسی گره خورده است | مقابل تهدیدات دشمن مقتدرانه می‌ایستیم

  • کد خبر: ۴۱۵۰۳۵
  • ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۱:۲۹
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس گفت: رشادت و حماسه از روزگار باستان تا امروز، با فرهنگ و تمدن کهن ایران‌زمین درهم‌تنیده بوده و هست و امروز نیز ملت ایران، در برابر هر تهدید و تهاجم، با همان روحیه پهلوانی، ظلم‌ستیزی و استقامت تاریخی، مقتدرانه ایستادگی کرده است.
نگار مقدسی
خبرنگار نگار مقدسی

به گزارش شهرآرانیوز، حسن موحدیان امروز (۲۶ اردیبهشت‌ماه) در یکصد و هشتاد و دومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد که در تالار شهر برگزار شد، با اشاره به ۲۵ اردیبهشت‌ماه، سالروز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، اظهار کرد: فردوسی شاعر سترگی است که نام و یاد او با هویت ایرانی و میراث فرهنگی این سرزمین گره خورده، به همین مناسبت همچون سال‌های گذشته، آیین بزرگداشتی در محل آرامگاه حکیم توس برگزار شد.

وی افزود: فردوسی بزرگ با سرودن شاهنامه، نه‌تنها بنای ادب حماسی ایران را استوار کرد، بلکه جان و پیکر زبان فارسی را در یکی از حساس‌ترین دوره‌های تاریخی پاس داشت و به آن حیاتی دوباره بخشید. تنها کسی که خوب فردوسی را می‌شناخت، قائد اعظم شهید امام خامنه‌ای بود.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس ادامه داد: در پیام روز گذشته مقام معظم رهبری به همین مناسبت، ایشان شاهنامه را سرشار از مفاهیم انسان‌ساز دانستند و تأکید کردند که «زبان و ادب فارسی یکی از بزرگترین ظرفیت‌ها برای ترویج فرهنگ و تمدّن غنی ایران اسلامی در گستره جهانی است».

موحدیان با بیان اینکه فاصله ۲۵ اردیبهشت تا سوم خرداد، سالروز آزادسازی خرمشهر، با عنوان دهه ادب و حماسه انقلاب اسلامی نام‌گذاری شده است، عنوان کرد: حقیقت آن است که رشادت و حماسه از روزگار باستان تا امروز، با فرهنگ و تمدن کهن ایران‌زمین درهم‌تنیده بوده و هست و امروز نیز ملت ایران، در برابر هر تهدید و تهاجم، با همان روحیه پهلوانی، ظلم‌ستیزی و استقامت تاریخی ایستادگی کرده است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از تاکیدات شورای اسلامی شهر این بوده که با توجه به تجاوزگری‌های نیرو‌های نظامی تروریست آمریکا و اسرائیل جنایتکار، ویژه‌برنامه‌های مناسبتی، براساس شرایط روز تعریف و اجرایی شود، در همین مسیر و متناسب با ایام بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و جنگ رمضان که شاهد تجمعات شبانه هستیم، شهرداری نخستین رویداد «حماسه‌خوانان ایران» و جشنواره «رجزخوان‌شو» را برگزار می‌کند.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس بیان کرد: رجزخوانی یکی از آیین‌های ریشه‌دار حماسی ماست، از شب گذشته این رویداد در میدان فردوسی و در ۱۰ تجمع محوری سطح شهر در جریان است. کار بزرگ و قابل تقدیری است که هم خود را به دشمن نشان می‌دهیم و هم اهداف را مرور می‌کنیم.

موحدیان افزود: برنامه‌هایی همچون «شاهنامه‌خوانی، اجرای سرود‌های حماسی و نمایش‌های نمایشی» پیش‌بینی شده که با توجه به شرایط خاص امروز کشورمان اقدامی شایسته تقدیر به شمار می‌آید، به‌ویژه اینکه محوریت این فعالیت فرهنگی، نوجوانان هستند.

وی با اشاره به ۲۷ اردیبهشت‌ماه، روز روابط‌عمومی و ارتباطات، تصریح کرد: این مناسبت روزی برای یادآوری اهمیت شفاف‌سازی، اطلاع‌رسانی درست و تقویت ارتباط دوسویه با مردم است. باید در این مساله مدیریت شهری و شهردار کار بیشتری را صورت دهند و نقش‌آفرینی مدیریت شهری در این حوزه باید هرچه بیشتر تقویت شود تا اقدامات، فعالیت‌ها و خدمات شهری به‌صورت دقیق و به‌هنگام به اطلاع شهروندان برسد. این امر هم امیدآفرینی و هم گامی مهم در مسیر جهاد تبیین بوده که بر آن تأکید شده است.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس ضمن تسلیت سالروز شهادت امام جواد (ع) و با اشاره به ۲۸ اردیبهشت‌ماه، روز بزرگداشت حکیم عمر خیام تصریح کرد: خیام شاعر، ریاضی‌دان و فیلسوفی بوده که اندیشه ژرف، نگاه فلسفی و نبوغ علمی‌اش، او را به چهره‌ای جهانی در تاریخ علم و ادب بدل کرده است.

موحدیان ضمن تبریک ۲۸ اردیبهشت‌ماه، اول ذی‌الحجه، سالروز پیوند آسمانی امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)، عنوان کرد: این ازدواج الگویی روشن از یک ازدواج الهی، ساده، صمیمی و بر پایه ایمان و توکل به خدا است. امروز نیز هرچند شرایط اقتصادی و اجتماعی، ازدواج را با دشواری‌هایی همراه کرده، اما نباید اجازه دهیم این موانع، اصل سنت حسنه ازدواج را به تأخیر بیندازد.

وی ادامه داد: جوانان ما باید با توکل به خدا و اعتماد به وعده الهی قدم در این مسیر بگذارند و در کنار آن، خانواده‌ها نیز با پرهیز از تجمل‌گرایی و برگزاری ساده مراسم و آیین‌ها، زمینه را برای ازدواج آسان فراهم کنند. خوشبختانه در این دوره مدیریت شهری، با محوریت توجه به مسئله ازدواج، اقداماتی مؤثر شکل گرفت که از جمله آنها تأسیس باشگاه «باهم» ویژه زوجین جوان بود، باشگاهی که نقش به‌سزایی در تحکیم بنیان خانواده و کاهش نرخ طلاق داشته است. طی چهار سال اخیر، حدود ۲۸ هزار زوج مشهدی در این باشگاه ثبت‌نام کرده‌اند و از خدمات آموزشی، مشاوره‌ای و حمایتی آن بهره‌مند شده‌اند.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس با اشاره به ۳۰ اردیبهشت‌ماه، روز ملی جمعیت، بیان کرد: این روز فرصتی برای تأمل جدی درباره وضعیت جمعیتی کشور است. پیری جمعیت از دغدغه‌های رهبر شهیدمان بود و باید طوری اقدام شود که پویایی جامعه و نسل جوان را داشته باشیم. در این زمینه نیازمند اهتمام جدی همه ارگان‌ها و شئونات هستیم.

موحدیان در خصوص سالروز سانحه تلخ و تأثر‌برانگیز سقوط بالگرد حامل شهید جمهور، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی و همراهان ایشان خاطرنشان کرد: این حادثه قلب ملت ایران را به درد آورد و اندوهی عمیق بر جان مردم نشاند. شهید رئیسی نماد خدمت خالصانه و بی‌منت به مردم بود.

وی با اشاره به شرایط روز و مهمترین مساله آن یعنی بسته بودن تنگه هرمز تصریح کرد: آبراهه‌ای که امروز اهمیت آن بیش از پیش بر جهانیان روشن گشته و بسته بودن آن نبض اقتصاد دنیا را تحت تاثیر قرار داده است. ما دو ماه تحریم کرده‌ایم و طاقت ندارد، اما ۴۷ سال است ایران را تهدید کرده‌اند اما ملت ایران مقتدرانه و استوار مقاومت و ایستادگی کرده‌اند. تنگه هرمز بستری برای اقتدار بیشتر نظام اسلامی با بهره‌گیری از ظرفیت‌های قانونی است.

کسانی خواهان تصرف جزایر ما هستند که جایگاه‌شان جزایر اپستین است

در این جلسه همچنین سردار محمد طهرانی‌مقدم، برادر شهید طهرانی‌مقدم با تأکید بر آمادگی رزمندگان ایرانی برای هرگونه رویارویی، اظهار کرد: ما مرد میدان جنگ زمینی هستیم، زیرا ۸ سال در زمین جنگیده‌ایم. به دشمنان پیغام دادیم چند ناو هم بیاورید؛ زیرا ما اجازه نمی‌دهیم کشته‌های خود را در این زمین مقدس دفن کنید. امروز ما در بالاترین سطح آمادگی به لحاظ موشکی به سر می‌بریم و در برابر تهدید‌هایی که اخیراً برای حمله زمینی مطرح می‌شود نیز مهیا شده‌ایم و منتظر آنها هستیم.

وی اضافه کرد: کسانی به دنبال تصرف جزایر سه‌گانه ما هستند که شأن و جایگاه‌شان همان جزایر اپستین است. جزایر ما مقدس است و یک بار دیگر در تاریخ ثبت خواهد شد که فرعون و فرعونیان با همین تیر‌های غیب نابود شدند.

طهرانی‌مقدم با اشاره به حضور رهبر معظم انقلاب در مراسم تشییع پیکر پدر موشکی ایران و عیادت از مادر این شهید، عنوان کرد: حضرت آقا در آن دیدار فرمودند که موسسه‌ای تشکیل گردد تا یاد این شهید حفظ شود. در همین راستا ما یک موسسه علمی، فرهنگی، ورزشی و خیریه ذیل وزارت کشور ثبت کردیم که اکنون این موسسه در چند استان شعبه دارد و در حال راه‌اندازی یکی از شعب آن در خراسان رضوی هستیم. کار اصلی ما در حوزه علمی است و به دنبال آن هستیم که به هر جوان خراسانی که صاحب ابداع و اختراع است، کمک کنیم تا به مرحله ظهور و بروز برسد. در تلاشیم تا مشکلات را در استان و کشور حل کنیم.

برادر شهید طهرانی‌مقدم با اشاره به اقدامات بزرگ انجام‌شده توسط شهید طهرانی مقدم، اضافه کرد: آرش کمانگیر زمان ما، پدر موشکی ایران است که با برد موشک‌هایش، حدود کشور را تثبیت کرد و آن را به منطقه مقاومت توسعه داد. در این استان که مفتخر به وجود فردوسی است، باید در شهرداری طرحی تهیه شود تا پیوندی میان آرش کمانگیر فردوسی و آرش کمانگیر زمان ما برقرار کند و این مفهوم به‌صورت ملموس و واقعی در اختیار جوانان قرار گیرد. باید به جوانان بگوییم که این شهید هم مانند همه ما بود و به جایی رسید که کشور را به اقتدار و افتخار رساند و امروز نیز جوانان می‌توانند دانشمندی برجسته مانند این شهید شوند.

وی با تأکید بر نقش عنایات معنوی در موفقیت‌های این شهید، گفت: آنچه باعث شد این شهید بزرگوار به پدر موشکی ایران تبدیل شود، عنایت آقا علی بن موسی الرضا (ع) بود. خدمت به زائرین امام رضا (ع) از مواردی بود که آیت‌الله بهجت در دیداری که به همراه بردار شهیدم با ایشان داشتیم، بر آن تأکید کرد. همه این آوازه‌ها از سلطان این مملکت، آقا امام رضا (ع) است و ما به برکت ایشان هیچ نگرانی نداریم.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.