صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

پخش زنده

صفحات داخلی

افزایش قیمت نفت پس از درگیری‌های جدید آمریکا و ایران (۷ خرداد ۱۴۰۵)

  • کد خبر: ۴۱۷۸۸۸
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۸:۴۷
قیمت نفت در معاملات اولیه آسیا در روز پنجشنبه، پس از گزارش‌هایی مبنی بر حملات جدید ایالات متحده به اهداف نظامی ایران، بار دیگر افزایش یافت، چرا که این نگرانی‌ها وجود داشت که دور جدید مذاکرات صلح می‌تواند منجر به تشدید بیشتر تنش‌ها شود.

به گزارش شهرآرانیوز، در زمان نگارش این خبر، نفت خام آمریکا با قیمت ۹۲.۱۴ دلار معامله می‌شد که نسبت به روز گذشته ۳.۴۶ درصد افزایش یافته بود، در حالی که نفت خام برنت با ۳.۷۲ درصد افزایش به ۹۷.۸۰ دلار رسیده بود.

اویل پرایس نوشت: این افزایش پس از آن رخ داد که هر دو شاخص نفتی در این هفته بیش از ۷ درصد کاهش یافتند، زیرا معامله‌گران به طور فزاینده‌ای نسبت به توافق احتمالی که می‌تواند ترافیک را از طریق تنگه هرمز برقرار کند، خوش‌بین شدند.

این امید‌ها اکنون پس از گزارش‌هایی مبنی بر اینکه ارتش آمریکا حملاتی را در جنوب ایران انجام داده و چهار پهپاد تهاجمی ایرانی را سرنگون کرده است، در حال رنگ باختن است. یک مقام آمریکایی از فرماندهی مرکزی ادعا کرد که این اقدام دفاعی بوده است، زیرا ایستگاه کنترل زمینی که مورد اصابت قرار گرفته بود، در شرف پرتاب پنجمین پهپاد بود.

آخرین اقدام نظامی پس از اظهارات رئیس جمهور ترامپ در روز چهارشنبه صورت گرفت که نشان می‌داد عجله‌ای برای امضای توافق ندارد. رئیس جمهور گفت که اگرچه می‌توان همین الان به یک توافق خوب رسید، اما «اگر توافق خوبی نباشد، ما به آن نمی‌رسیم.»

در همان کنفرانس، ترامپ گفت که آمریکا «درباره هیچ گونه کاهش تحریم‌ها یا دادن پول صحبت نمی‌کند». طبق معمول، اظهارات او شامل تهدیدی برای «تمام کردن آن ها» در صورت عدم رعایت شرایط ایران بود.

یکی از دلایلی که معامله‌گران نفت این هفته احتمال دستیابی به یک موفقیت دیپلماتیک را پذیرفتند، سیگنال‌هایی از رسانه‌های ایرانی بود مبنی بر اینکه تمدید احتمالی آتش‌بس نزدیک است و پیشنهاد‌هایی مبنی بر اینکه شامل کاهش تحریم‌ها و آزادسازی دارایی‌های مسدود شده ایران خواهد بود، وجود دارد. اکنون، به نظر می‌رسد آخرین اظهارات ترامپ و همچنین اختلافات درون تهران، این موضوع را پیچیده‌تر می‌کند.

طبق گزارش فایننشال تایمز، ایران اصرار دارد که تهران اختیار کامل بر تنگه هرمز را حفظ می‌کند و از هرگونه امتیازی در مورد غنی‌سازی اورانیوم خودداری خواهد کرد.

علاوه بر ریسک ژئوپلیتیکی جدید، داده‌های صعودی موجودی نفت، فشار رو به افزایش بر قیمت نفت را افزایش داده و بحران در بازار‌های فیزیکی را برجسته می‌کند.

عصر چهارشنبه، موسسه نفت آمریکا گزارش داد که ذخایر نفت خام ایالات متحده هفته گذشته ۲.۸ میلیون بشکه کاهش یافته است که ششمین کاهش هفتگی متوالی را نشان می‌دهد.

در حال حاضر، آتش‌بس پابرجاست و مذاکرات ادامه دارد، اما خطر افزایش شدید قیمت تا زمانی که یک توافق صلح پایدار امضا شود و یک راه حل بلندمدت برای تضمین عبور و مرور از تنگه هرمز پیدا شود، باقی خواهد ماند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.