صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

پخش زنده

جام جهانی 2026

صفحات داخلی

اهدای «سرو سیمین پارسی جان» به اسماعیل بقایی + فیلم

  • کد خبر: ۴۲۱۱۵۲
  • ۲۰ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۲:۴۰
سرو سیمین پارسی جان، به پاس به کارگیری ادب فارسی در زبان دیپلماسی، به اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه رسید.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در آیین اهدای نشان «سرو سیمین پارسی‌جان»، که امروز، ۲۰ خرداد ۱۴۰۵، در حوزه هنری برگزار شد، جمعی از استادان زبان و ادبیات فارسی، از جمله یوسفعلی میرشکاک، سیدعلی میرفتاح، هادی مقدم و میلاد عرفان‌پور و علیرضا قزوه حضور داشتند.

‌حاضران در این نشست صمیمانه، زبان فارسی را خط مقدم نبرد تمدنی دانسته و بر ضرورت پاسداری از آن به عنوان هویت ملی و سنگر فرهنگی تأکید کردند.

‌میلاد عرفان‌پور، رئیس مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، با تجلیل از دکتر اسماعیل بقایی، زبان فارسی را خط مقدم «نبرد تمدنی دیرینه» دانست و تأکید کرد که غفلت از این زبان، به منزله از دست دادن سنگر‌های بعدی فرهنگ، هویت و هستی ایران است.

عرفان‌پور با اشاره به جایگاه راهبردی زبان فارسی که شاید در نگاه ظاهری دیده نشود، گفت: «اهالی فرهنگ و ادبیات می‌دانند که پاسداری از زبان فارسی، پاسداری از خط مقدم ماست. این سنگری است که اگر از دست برود، سنگر بعدی فرهنگ ما و سپس هویت ما و در نهایت تمام سرمایه هستی‌مان از دست خواهد رفت.»

وی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش تاریخی شاعران در حفظ میراث تمدنی اشاره کرد و افزود: «از جنگ ۱۲ روزه تا جنگ تحمیلی و دفاع مقدسی که همچنان در آن به سر می‌بریم، حدود ۱۰ هزار شعر قاعده‌مند و گزیده از شاعران کشور جمع‌آوری شده است. شاعران ایران، مثل همیشه، در خط مقدم حفظ این میراث و زبان فارسی ایستاده‌اند.»

رئیس مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری گفت: وقتی سخنگوی وزارت خارجه در خطابه خود کلمه قدرتمندانه "ما هم ابرقدرتیم" را به کار می‌برد یا بیتی با چنان عظمت و عزت نفس هویتی و ادبی می‌خواند، یقین دارم که پهلوانان زبان فارسی از هزار سال پیش تاکنون آفرین می‌گویند.»

این مراسم با قدردانی از فعالان عرصه پاسداشت زبان فارسی و اهدای نشان «سرو سیمین پارسی‌جان» همراه بود.

پیش‌تر این جایزه به کاردار هند در ایران، مدیرعامل پیام‌رسان «بله» و آقای سرامی از شاعران بنام کشور اختصاص یافته بود.

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.