صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

پخش زنده

جام جهانی 2026

صفحات داخلی

رد پای دلار و سکه در زیرمیزی‌های بعضی از جراحان در مشهد

  • کد خبر: ۴۲۱۸۳۶
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۹:۲۷
رییس سازمان نظام پزشکی مشهد، گفت: تعرفه‌های پزشکی و دستمزد جراحی در ایران با قیمت واقعی فاصله زیادی دارد، تعرفه‌های پزشکی برای رسیدن به قیمت تمام شده امسال باید ۳.۴۴ برابر شود یعنی رشد ۳۴۴ درصدی داشته باشند در حالی که اکنون تصویب افزایش ۴۶ درصدی را در تعرفه‌ها شاهد هستیم.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علیرضا صداقت با اشاره به این که متاسفانه در بدنه جامعه پزشکی مواردی مبنی بر مطالبه مبالغی به صورت اضافه بر تعرفه‌های مصوب و در قالب اضافه دریافتی گزارش می‌شود افزود: به جد اعلام می‌کنیم که دریافت تعرفه‌های مازاد به صور مختلف از جمله وجه نقد، سکه، دلار و رمز ارز به طور قطع، غیرقانونی است.

هم اکنون ۹ هزار و ۶۰۰ پزشک در شهر مشهد فعالیت دارند که از این تعداد، پنج هزار و ۲۰۰ نفر پزشک عمومی و بقیه پزشکان متخصص و فوق تخصص هستند که جراحان افزون بر هزار نفر از این تعداد را شامل می‌شوند.

رییس سازمان نظام پزشکی مشهد گفت: مبحثی به نام افزایش تعرفه به صورت فردی و یا دریافت خارج از تعرفه به هیچ عنوان مورد تایید نهاد‌های نظارتی مثل سازمان نظام پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیست.

وی ادامه داد: حدود ۲۱ هزار نفر اعم از پزشک عمومی و متخصص، دندانپزشک، ماما، بینایی سنج و سایر کارشناسان علوم پزشکی عضو نظام پزشکی مشهد هستند که اکنون حدود نیمی از آنها به دلایل مختلف از جمله مشکلات اقتصادی، برای دریافت مجوز اقدام نکرده و فعالیت صنفی ندارند.

رییس سازمان نظام پزشکی مشهد گفت: از عموم مردم تقاضا داریم در صورت مواجه با مطالبه اضافه دریافتی از سوی پزشکان حتما موارد را با مراجعه به یکی از مراجع دارای صلاحیت رسیدگی به شکایات تعرفه‌ای اطلاع رسانی کنند.

رییس شورای عالی نظام پزشکی خراسان رضوی گفت: عده قابل توجهی از پزشکان به دلیل مشکلات اقتصادی و عدم توان مالی امکان راه اندازی مطب خصوصی را ندارند و به طور معمول در درمانگاه‌ها، بیمارستان‌ها و یا سایر مشاغل مشغول به کار هستند.

صداقت افزود: تاب آوری شغلی در حوزه جامعه پزشکی در شرایط سخت اقتصادی کنونی کشور و افزایش تورم، هزینه‌های سنگین تجهیزات سرمایه‌ای و مصرفی و تعرفه گذاری‌های ناعادلانه نگران کننده است، اما آنان به دلیل سوگندی که خورده و اتصال محکمی که به بدنه جامعه و تعهدی که در حفظ سلامت عمومی دارند، با همه این مشکلات در حال خدمت رسانی هستند.

صداقت تاکید کرد: از عموم مردم تقاضا داریم در صورت مواجهه با مطالبه اضافه دریافتی از سوی پزشکان حتما موارد را با مراجعه به یکی از مراجع دارای صلاحیت رسیدگی به شکایات تعرفه‌ای همچون حوزه نظارت معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و حوزه معاونت انتظامی سازمان نظام پزشکی طرح و شکایت کنند.

وی افزود: در سازمان نظام پزشکی ساز و کار‌های نظارتی مشخصی برای رسیدگی به شکایات وجود دارد و در صورتی که دریافت هزینه خارج از چارچوب قانونی گزارش شود، پرونده در هیات‌های انتظامی مورد بررسی قرار می‌گیرد. همچنین برخی شکایات در کمیسیون اخلاق پزشکی مطرح می‌شود و در هر دو مسیر، رسیدگی به تخلفات احتمالی انجام خواهد شد.

به گفته وی، مردم مطمئن باشند شکایت‌های مربوط به تعرفه‌ها با تشکیل گروه‌های کارشناسی در حوزه سازمان نظام پزشکی در دادسرای انتظامی و هیات‌های انتظامی به طور کامل رسیدگی می‌شود.

رییس سازمان نظام پزشکی مشهد گفت: اگرچه دریافت وجه اضافی از بیماران قابل تأیید نیست، اما این به معنی عدم پذیرش حق جامعه پزشکی برای واقعی شدن تعرفه‌ها نیست، اگر فشار اقتصادی بر حوزه درمان افزایش یابد، ممکن است تعداد پزشکانی که در حوزه درمان‌های ضروری فعالیت می‌کنند کاهش پیدا کند.

صداقت افزود: اصلاح نظام تعرفه گذاری، اجرای دقیق قوانین بیمه‌ای و توجه به هزینه واقعی خدمات درمانی از جمله اقداماتی است که می‌تواند به بهبود شرایط در نظام سلامت کمک کند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.