صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

پخش زنده

جام جهانی 2026

صفحات داخلی

دستورالعمل ترخیص خودرو و موبایل بدون اخذ شناسه TSC لغو شد

  • کد خبر: ۴۲۴۷۱۲
  • ۰۲ تير ۱۴۰۵ - ۱۱:۲۹
لغو ترخيص بدون اخذ شناسه TSC و لزوم تعيين ارزش براي كالاهاي مشمول قانون خودرو و تلفن همراه ابلاغ شد.

اسفند سال گذشته و در پی شرایط ناشی از جنگ، گمرک به‌صورت موقت امکان ترخیص موبایل و خودرو بدون اخذ شناسه TSC را اعلام کرده بود. حالا با ابلاغ دستورالعمل جدید، آن رویه متوقف شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ معاون امور گمرکی گمرک در بخشنامه‌ای خطاب به ناظران، مدیرکل و مدیران گمرکات اجرایی، دستورالعمل مربوط به لغو ترخیص بدون اخذ شناسه TSC و لزوم تعیین ارزش برای کالا‌های مشمول قانون خودرو و تلفن همراه را ابلاغ کرد.

بر اساس این ابلاغیه که از سوی دفتر تعیین ارزش صادر شده، دستورالعمل قبلی مورخ ۱۲ اسفند ۱۴۰۴ از تاریخ ابلاغ بخشنامه جدید، فاقد قابلیت اجرا اعلام شده است.

بازنگری در ترخیص خودرو‌های بدون شناسه عینی معتبر

مطابق این بخشنامه، خودرو‌های کامل وارداتی (CBU) مشمول قانون خودرو که فاقد شناسه عینی معتبر TSC بوده و در بازه زمانی اجرای برخی دستورالعمل‌های قبلی ترخیص شده‌اند، باید مجدداً بازنگری شوند. در صورت نبود شناسه عینی، گمرکات اجرایی موظف‌اند مستندات لازم را طبق فرمت تعیین‌شده به دفتر تعیین ارزش ارسال کنند تا موضوع برای تعیین ارزش به کارگروه موضوع تبصره ۶ قانون خودرو ارجاع شود.

این بازه زمانی شامل ترخیص‌های انجام‌شده از ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ تا ۲۹ تیر ۱۴۰۴ و همچنین از ۱۲ اسفند ۱۴۰۴ تا ۳۰ خرداد ۱۴۰۵ می‌شود.

تکلیف قطعات منفصله خودرو‌های مونتاژی

گمرک در بخش دیگری از این دستورالعمل اعلام کرده است که در مورد قطعات منفصله (CKD) خودرو‌های مونتاژی شرکت‌های خودروساز داخلی که مشمول فصل ۹۸ کتاب مقررات صادرات و واردات هستند، باید مطابق دستورالعمل ابلاغی به شماره ۱۴۰۵/۲۵۷۲۰۷ مورخ ۲ خرداد ۱۴۰۵ عمل شود.

تعیین تکلیف تلفن همراه فاقد شناسه عینی

بر اساس این ابلاغیه، در صورتی که تلفن همراه و موبایل‌واره‌ها فاقد شناسه عینی باشند، گمرکات باید مطابق مفاد بخشنامه شماره ۵ شهریور ۱۴۰۲ اقدام کنند.

گمرک تصریح کرده است چنانچه بعداً میان حقوق ورودی پرداختی بر اساس ارزش اظهاری و حقوق ورودی ناشی از ارزش تعیین‌شده از سوی مراجع ذی‌صلاح اختلافی وجود داشته باشد، با استناد به تعهد اخذشده از صاحب کالا، مابه‌التفاوت دریافت خواهد شد.

بازگشت از سیاست موقت دوران جنگ

این تصمیم در حالی اتخاذ شده که اسفند سال گذشته و در پی شرایط ناشی از جنگ، گمرک به‌صورت موقت امکان ترخیص موبایل بدون اخذ شناسه TSC را اعلام کرده بود. حالا با ابلاغ دستورالعمل جدید، آن رویه متوقف شده و گمرک بر بازگشت به فرآیند‌های معمول تعیین ارزش و اخذ شناسه تأکید کرده است.

منبع: دیجیاتو

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.