صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

پخش زنده

جام جهانی 2026

صفحات داخلی

سه برابر شدن ظرفیت‌های جمعیت هلال احمر خراسان رضوی در ایام تشییع پیکر رهبر شهید نسبت به دهه آخر صفر| مواردی که مردم در زمان شرکت در مراسم باید رعایت کنند

  • کد خبر: ۴۲۵۸۵۰
  • ۰۷ تير ۱۴۰۵ - ۰۹:۰۶
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی گفت: ما هر آنچه در دهه آخر صفر هر سال انجام می‌دادیم و هر ظرفیتی اعم از نیروی انسانی، تجهیزات، خودرو، ماشین‌آلات و امکانات دیگر که در این ایام استفاده می‌کردیم را در روز‌های مراسم تشییع پیکر رهبر سه برابر کردیم.
نگار مقدسی
خبرنگار نگار مقدسی

سید علی منیری در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز، در خصوص اقدامات جمعیت هلال احمر در ایام تشییع پیکر رهبر شهید در مشهد اظهار کرد: جمعیت هلال احمر در زمینه جاده‌‎ها، مراسم تشییع به هر نحوی که توسط ستاد سیاست‌گذاری شود و همپنین پوشش امدادی خیابان‌های منتهی به حرم بعد از تدفین رهبر که قطعا چندین روز فشار و تراکم جمعیت در این منطقه وجود دارد، اقداماتی را در دستور کار دارد.

وی افزود: ما هر آنچه در دهه آخر صفر هر سال انجام می‌دادیم و هر ظرفیتی اعم از نیروی انسانی، تجهیزات، خودرو، ماشین‌آلات و امکانات دیگر که در این ایام استفاده می‌کردیم را در روز‌های مراسم تشییع پیکر رهبر سه برابر کردیم. این تجمع بدون مشارکت مردم به جایی نمی‌رسد، هرچقدر دستگاه‌‎های دولتی و حاکمیتی در میدان باشند، اما تا مردم اصول را رعایت نکنند، نمی‌توان کاری را از پیش برد.

منیری با بیان اینکه ما چند چالش مهم داریم، عنوان کرد: یکی از چالش‌های ما رانندگی در جاده است. برآورد‌ها نشان می‌دهد حدود ۹۰ درصد زائرانی که در این برنامه شرکت می‌کنند از طریق جاده وارد مشهد می‌شود و سهم حمل‌ونقل ریلی و هوایی حدود ۱۰ درصد است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی ادامه داد: در این شرایط برای جلوگیری از بروز مشکل زائران باید چند اصل را رعایت کنند. مهمترین نکته این است که قبل از حرکت از سلامت خودروی خود اطمینان پیدا کنند. با توجه به گرم بودن هوا در آن روز‌ها حتما باید از سلامت کولر خودروی خود مطمئن شوند و نکات فنی را نیز چک کنند.

وی اضافه کرد: موضوع دیگری که برای ما مهم‌تر بوده این است که رانندگان بعد از هر یک ساعت و نیم رانندگی حتما ۱۰ دقیقه استراحت کنند. ما الان در تلاش هستیم تا موکب‌های بین راهی را افزایش دهیم، به طوری که هر زمان راننده‌ای خسته شد بتواند در این موکب‌ها استراحت کند.

منیری بیان کرد: موضوع بسیار مهم دیگر این است که زائران مخصوصا افرادی که سالمند به همراه دارند، حتما در این ایام دارو‌های ضروری خود را به همراه داشته باشند و مراقب باشند که دارو‌های مورد نیازشان در این ایام تمام نشود و از قبل فراهم شود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی با اشاره به موضوع بسیار مهم گرمازدگی تصریح کرد: این مراسم با حجم میلیونی، در تابستان و در روز برگزار می‌شود، بنابراین احتمال گرمازدگی وجود دارد. زائران حتما از کلاه‌های نقاب‌دار استفاده کنند، اگر سالمندی همراهشان است در آفتاب نگه ندارند و حتما با علائم گرمازدگی آشنا باشند.

وی خاطرنشان کرد: گرمازدگی در فاز اول حمله با آب خنک، استراحت و باد زدن برطرف می‌شود، اما هرچه تشدید شود نیاز به مداخلات درمانی بسیار بالا دارد. متاسفانه فاز تشدید گرمازدگی یعنی از نقطه صفر تا نقطه قرمز گرمازدگی بسیار کوتاه است.

منیری گفت: یکی از نکات مهمی که زائران باید در تجمعات انبوه رعایت کنند این است که در هر مکانی گره جمعیت ایجاد شد، وارد آن نشوند، زیرا جز گرفتاری برای خود و دیگران چیزی ندارد. تقاضای دیگری که از مردم داریم این است که کودکان و سالمندان را در این تجمع به همراه خود نیاورند. در سایت خادم جمعیت هلال احمر تمام مفاد آموزشی برای حضور در تجمعات انبوه بیان شده است.