صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

پخش زنده

جام جهانی 2026

صفحات داخلی

ادعای رئیس‌جمهور فرانسه: با عمان برای مین‌روبی تنگه هرمز همکاری می‌کنیم

  • کد خبر: ۴۲۶۳۷۳
  • ۰۸ تير ۱۴۰۵ - ۲۱:۰۱
«شهرآرانیوز - گروه سیاسی»، رئیس‌جمهور فرانسه روز دوشنبه ادعا کرد که فرانسه و عمان با شرکای خود توافق کرده‌اند تا به‌طور مشترک برای مین‌روبی در تنگه هرمز اقدام کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، خبرگزاری شینهوا نوشت: امانوئل ماکرون این ادعا را در شبکه اجتماعی ایکس پس از گفت‌و‌گو با هیثم بن طارق، سلطان عمان، مطرح کرد. سلطان عمان در نخستین سفر رسمی خود به فرانسه به‌سر می‌برد.

رئیس‌جمهور فرانسه مدعی شد: ما تصمیم گرفته‌ایم همراه با شرکای خود، به‌طور مشترک در زمینه مین‌روبی در این تنگه همکاری کنیم تا مسیر‌های دریایی امن شده و عبور آزاد و بدون قید و شرط از تنگه هرمز تضمین شود.

تنگه هرمز در جریان جنگ تحمیلی سوم علیه ایران روی کشتی‌های کشور‌های متخاصم و همپیمانان ایران که مبدا حملات متجاوزانه بودند، بسته شد. همچنین تردد کلیه دیگر کشتی‌ها از این آب‌راه که در آب‌های سرزمینی ایران و عمان واقع شده، مشروط به هماهنگی کامل با مقامات ایران و دریافت هزینه شد. ایران بر حق خود در تصمیم‌گیری درباره تردد دریایی امن از این آب‌راه تاکید کرده است.

طبق بند چهار یادداشت تفاهم میان ایران و آمریکا، محاصره دریایی غیرقانونی آمریکا علیه ایران لغو شده و ایران نیز اعلام کرده تعهدات خود نسبت به تنگه هرمز در بند پنج را اجرا خواهد کرد.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.