صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

پخش زنده

جام جهانی 2026

صفحات داخلی

احکام شرعی| آیا خواستگاری در ماه‌های محرم و صفر اشکال دارد؟

  • کد خبر: ۴۳۱۰۷۵
  • ۲۵ تير ۱۴۰۵ - ۱۰:۰۵
یکی از پرسش‌های رایج در این ایام، حکم شرعی انجام مراسم خواستگاری، عقد دائم یا موقت و برگزاری جشن عروسی در این دو ماه است.

سمانه رضوانی| شهرآرانیوز؛ ماه‌های محرم و صفر برای شیعیان، ایام سوگواری و اندوه بر مصائب اهل‌بیت (ع)، به‌ویژه سالار شهیدان حضرت اباعبدالله (ع) و یاران باوفایشان است. در این ایام، شیعیان با برگزاری مراسم عزاداری و ترک برخی مظاهر شادی‌آفرین، ارادت خود را به ساحت مقدس آن بزرگواران، نشان می‌دهند. یکی از پرسش‌های رایج در این ایام، حکم شرعی انجام مراسم خواستگاری، عقد دائم یا موقت و برگزاری جشن عروسی در این دو ماه است. آیا این کار‌ها از نظر شرعی، جایز است یا خیر؟

آیت‌الله‌العظمی شهید خامنه‌ای:

مجرد انجام عقد در ایام عزاداری فی‌نفسه منعی ندارد، ولی برگزاری مجالس جشن و انجام کار‌هایی که موجب هتک و بی‌حرمتی شود، درخصوص ایام عزا جایز نیست و حرام است.

آیت‌الله‌العظمی مکارم‌شیرازی:

عقد کردن در این ایام، اشکالی ندارد، اما جنبه‌هاى شادى در آن باید حذف شود و به اصل عقد که در آن عجله دارند، اکتفا کنند.

آیت‌الله‌العظمی سیستانی:

اگر در این کار هتک [حرمت]باشد، حرام است.

آیت‌ا‌لله‌العظمی شبیری‌زنجانی:

اگر عرفا مصداق هتک اهل‌بیت (ع) باشد، جایز نیست. در غیر این‌صورت نیز شایسته است از انجام این‌گونه مراسم در ایام عزا و حزن اهل‌بیت (ع) اجتناب شود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.