صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

پخش زنده

صفحات داخلی

ترامپ در باتلاق جنگ علیه ایران | نه راه پیش، نه راه پس

  • کد خبر: ۴۳۴۸۳۹
  • ۱۰ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۱:۳۸
«شهرآرانیوز_گروه سیاست»، دونالد ترامپ که با وعده پایان دادن به جنگ‌ها وارد کاخ سفید شد، اکنون درگیر بحرانی شده که نه متحدانش درباره مسیر خروج از آن اتفاق نظر دارند و نه گزینه‌های نظامی و دیپلماتیک نتیجه روشنی پیش روی او گذاشته‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، کمی پس از ساعت ۱۰ صبح روز چهارشنبه، هیئتی از مقام‌های سعودی با پیامی برای کاخ سفید وارد بال غربی شدند.

به گفته افراد مطلع از این مذاکرات، خالد بن‌سلمان، وزیر دفاع عربستان که در سفری غیرمنتظره به واشنگتن رفته بود، پیامی از سوی برادرش، محمد بن‌سلمان ولیعهد قدرتمند این کشور، به ترامپ و جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، منتقل کرد؛ پیامی مبنی بر اینکه ریاض خواهان کاهش تنش‌ها در جنگ با ایران است و ادامه این درگیری می‌تواند خطرات بزرگی به همراه داشته باشد.

اما یک روز پیش از آن، فرستاده‌ای دیگر با پیامی متفاوت وارد کاخ سفید شده بود. به گفته مقام‌های اسرائیلی، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در دیدار با ترامپ در دفتر بیضی‌شکل، درباره اثربخشی دیپلماسی با ایران ابراز تردید کرده و در مقابل، درباره گزینه‌های اعمال فشار بیشتر بر تهران، از جمله احتمال ازسرگیری جنگی تمام‌عیار، گفت‌و‌گو کرده بود.

این دیدار‌ها که به صورت متوالی در این هفته انجام شد، اگرچه برنامه‌ریزی‌شده برای تقابل با یکدیگر نبود، اما اختلاف دیدگاه‌ها درباره مسیر آینده جنگ علیه ایران را آشکار کرد؛ جنگی که برخلاف انتظار ترامپ، پس از ضرب‌الاجل اعلام‌شده او ادامه یافته و حتی در حال گسترش است.

با افزایش فشار‌ها از سوی برخی جمهوری‌خواهان برای پایان دادن به جنگ، درگیری‌ها در عمل گسترده‌تر شده، جبهه‌های تازه‌ای شکل گرفته و شمار بیشتری از کشور‌های منطقه درگیر آن شده‌اند. تلاش‌های دیپلماتیک نیز در بهترین حالت متوقف مانده است. یک مقام ارشد آمریکایی اعلام کرده که ازسرگیری مذاکرات مستقیم با ایران در آینده نزدیک بعید به نظر می‌رسد.

با وجود ادعا‌های رویاپردازانه ترامپ مبنی بر اینکه ایران برای پایان دادن به خشونت‌ها «التماس» می‌کند، برخی مقام‌های آمریکایی نگرانند که تهران بیش از گذشته با استفاده از اهرم‌هایی مانند کنترل تنگه هرمز و حمله موشکی به نیرو‌های آمریکایی پاسخ‌های کوبنده‌تری بدهد.

ترامپ خسته و خشمین از مقاومت‌ و قدرت ایران

به گفته مقام‌های آمریکایی، ترامپ از مقاومت تهران در برابر خواسته‌هایش خشمگین است؛ شرایطی که به برگزاری نشست‌های پرتنش پشت در‌های بسته و تماس‌های تلفنی تند و همراه با ناسزاگویی با متحدانش منجر شده است.

او روز جمعه اعضای کابینه خود را در کمپ دیوید گردهم آورد؛ شاید با این امید که از سابقه این مکان در پیشبرد توافق‌های مهم خاورمیانه الهام بگیرد.

ترامپ در پاسخ به پرسشی درباره احیای تلاش‌های دیپلماتیک متوقف‌شده، بدون ارائه جزئیات مشخصی درباره برنامه آینده خود باز هم مثل همیشه از رویاهایش گفت: «فکر می‌کنم ما فقط می‌خواهیم پیروز شویم. آنها ضعیف‌تر خواهند شد. شاید اکنون کمی قوی‌تر شوند، اما بعد ضعیف‌تر خواهند شد و در نهایت تحلیل می‌روند.»

تهدید‌های مداوم ایران، ترامپ را مجبور به تغییر برخی برنامه‌هایش کرده است؛ از جمله تغییر هواپیمای ریاست‌جمهوری «ایرفورس وان» در جریان سفر بازگشت از ترکیه در اوایل ماه جاری. مقام‌ها می‌گویند این تصمیم پس از تشدید تهدید‌های ایران اتخاذ شد و انتشار خبر آن، موجب خشم و ناراحتی ترامپ شد.

جنگ علیه ایران، کابوس انتخاباتی ترامپ

برخی فعالان جمهوری‌خواه معتقدند ادامه جنگ ایران می‌تواند ریاست‌جمهوری ترامپ و در پی آن، موقعیت این حزب در انتخابات میان‌دوره‌ای آینده را با خطر جدی مواجه کند. بر اساس یک نظرسنجی سی‌ان‌ان، تنها ۲۸ درصد از آمریکایی‌ها از نحوه مدیریت ترامپ در این جنگ حمایت می‌کنند.

فشار برای بازگشایی تنگه هرمز

ترامپ در کنار گزینه تشدید درگیری، با فشار فزاینده‌ای برای پایان دادن به جنگ علیه ایران و در نهایت بازگشایی تنگه هرمز نیز مواجه است.

مقام‌های آمریکایی می‌گویند طرح‌هایی برای تشدید عملیات نظامی به ترامپ ارائه و درباره آنها به تفصیل بحث شده است. همزمان تجهیزات نظامی بیشتری به منطقه اعزام شده است. یکی از طرح‌های ارائه‌شده از سوی فرماندهی مرکزی آمریکا شامل حملات هوایی گسترده طی یک تا دو هفته با هدف کاهش توان موشکی ایران عنوان شده است.

ترامپ روز جمعه در پاسخ به پرسشی درباره احتمال اقدام نظامی گسترده‌تر گفت: «ما بزرگ عمل می‌کنیم. ما قبلاً بزرگ عمل کرده‌ایم.»؛ البته ادعاهای ترامپ درحالی است که هرزمان تهدیدها سختی را علیه ایران عنوان کرده بلافاصله پس از آن از در دیپلماسی وارد شده است.

با این حال دن کین، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، هفته گذشته در جلسه‌ای در کنگره هشدار داد که دستیابی به اهداف اعلام‌شده جنگ تنها با حملات هوایی دشوار است.

او گفت: «قدرت هوایی محدودیت‌های خاص خود را دارد.»

در همین حال، منابع آگاه می‌گویند مذاکرات دیپلماتیک میان بازیگران منطقه‌ای بر سر یک توافق کوتاه‌مدت متمرکز شده که هدف آن بازگشایی تنگه هرمز و فراهم کردن زمینه‌ای برای اعلام یک پیروزی سیاسی از سوی ترامپ است.

فعالان جمهوری‌خواه نیز در گفت‌و‌گو‌های خصوصی بر اهمیت بازگشایی این مسیر تأکید کرده‌اند؛ چرا که افزایش قیمت سوخت می‌تواند به موقعیت حزب در انتخابات میان‌دوره‌ای آسیب بزند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.