صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

پخش زنده

صفحات داخلی

یک رسانه آمریکایی: ۲۵ درصد از ناوگان پهپاد‌های ریپر آمریکا در جنگ با ایران از دست رفته است

  • کد خبر: ۴۳۷۷۱۸
  • ۲۲ مرداد ۱۴۰۵ - ۲۰:۴۷
نیروی هوایی آمریکا از زمان آغاز جنگ علیه ایران بین ۲۴ تا ۳۰ فروند پهپاد ریپر‌ام‌کیو ۹ را از دست داده و در نتیجه ناوگان عملیاتی این پهپاد‌ها به حدود ۱۳۵ فروند کاهش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز، به نوشته واشنگتن‌پست این میزان بیش از یک‌چهارم کل ناوگان است که طی حدود پنج ماه درگیری از بین رفته است.

برای سامانه‌ای که تولید آن از سال ۲۰۲۵ متوقف شده، این ارقام اهمیتی فراتر از میدان جنگ دارند.

قیمت هر فروند ریپر‌ام‌کیو ۹ پیش از این، بسته به پیکربندی، بین ۱۶ تا ۳۰ میلیون دلار بود. در پایین‌ترین برآورد، ارزش تجهیزات منهدم‌شده نزدیک به ۴۰۰ میلیون دلار است و در بالاترین برآورد به حدود ۹۰۰ میلیون دلار می‌رسد. علاوه بر این برخلاف تانک یا جنگنده، کارخانه‌ای فعال برای تولید جایگزین این پهپاد‌ها وجود ندارد.

شرکت General Atomics سازنده ریپر، آخرین فروند‌ام‌کیو ۹ای خود را در سال ۲۰۲۵ تحویل داد. خط تولید این پهپاد بسته شده است؛ بنابراین هر پهپادی که در حریم هوایی ایران از دست می‌رود، با یک سامانه مشابه قابل جایگزینی نیست.

ریپر‌ام‌کیو ۹ بیش از یک دهه است که یکی از اصلی‌ترین پهپاد‌های ارتش آمریکا محسوب می‌شود. این پهپاد با عملیات علیه شورشیان در فضای هوایی نسبتا امن عراق، افغانستان، سوریه و بخش‌هایی از آفریقا شهرت پیدا کرد. ریپر که با سرعت پایین و در ارتفاع کم پرواز می‌کند و به مجموعه‌ای از حسگر‌ها و موشک‌های هلفایر مجهز است، برای عملیات ضدتروریسم مناسب بود؛ جایی که بزرگترین تهدید معمولا فردی مجهز به موشک دوش‌پرتاب بود، نه یک شبکه یکپارچه پدافند هوایی.

به نوشته واشنگتن‌پست، تهران از سامانه‌های موشکی زمین‌به‌هوا و دیگر سامانه‌های تولید داخل استفاده می‌کند که توانایی درگیری با اهداف در ارتفاع متوسط و بالا را دارند. ریپر که در ارتفاع حدود ۲۵ هزار پا پرواز می‌کند و ویژگی‌های پنهان‌کاری ندارد، در برابر چنین پدافندی تا حد زیادی هدفی آسان محسوب می‌شود.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.