صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

پخش زنده

صفحات داخلی

کشف قاچاق سوخت گسترده از طریق بارنامه‌های جعلی و گلخانه‌های بی‌تولید!

  • کد خبر: ۴۴۱۴۱۶
  • ۰۷ شهريور ۱۴۰۵ - ۲۰:۴۳
معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی کشور با اشاره به اجرای طرح جدید کدینگ در کرمان، از کاهش ۵۰ درصدی مصرف سوخت در این استان خبر داد و گفت: با تقاطع‌گیری هوشمند، ۹۰۰۰ بارنامه جعلی در کشور شناسایی و ۵۴ میلیارد تومان جریمه برای یک شرکت صادر شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، علی اصغر عباسی شنبه هفتم شهریور در نشست با هیئت بازرسی وزارت نفت برای بررسی وضعیت سوخت در جیرفت و عنبرآباد برگزار شد، نسبت به سوءاستفاده از کارت‌های مهاجر و ایجاد گلخانه‌های بی‌تولید در مناطق مرزی هشدار داد.

وی با اشاره به حمله اخیر دشمن صهیونیستی به تأسیسات برق شرکت ملی پخش در تهران و کرج، گفت: در آن حادثه بخشی از ظرفیت خود را از دست دادیم، اما با تلاش جهادی همکاران موفق شدیم کشور را از نقشه‌ای که برای ایجاد دومینوی سوخت کشیده بودند، نجات دهیم و اجازه ندادیم این بحران در کشور رخ دهد.

عباسی با بیان اینکه در طول دوران خدمت خود در شرکت ملی پخش، جنگ ۸ ساله و دو جنگ اخیر (۱۲ روزه و جنگ رمضان) را تجربه کرده، افزود: در گذشته افراد دارای سوخت مازاد، فرآورده را در ظروف غیراستاندارد مانند ظروف مایع ظرفشویی جابه‌جا می‌کردند و با ریسک و هزینه بالا حمل می‌نمودند، اما امروز دولت سوخت را تا آخرین نقاط کشور حمل می‌کند و حتی کارمزد هم به حمل‌کنندگان پرداخت می‌شود.

معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به اقدامات نظارتی این شرکت، اظهار کرد: سال گذشته با راه‌اندازی سامانه کاشف و تقاطع‌گیری میان بارنامه‌های صادره سازمان راهداری، دوربین‌های جاده‌ای و کارت‌های سوخت، تعداد زیادی بارنامه جعلی در کشور کشف شد که به عنوان نمونه، بارنامه‌ای از اردبیل به بندرعباس صادر شده بود، اما کارت سوخت در شهر بابک و مسیری کاملاً متفاوت استفاده شده بود.

وی افزود: در یکی از استان‌ها، ۹۰۰۰ بارنامه جعلی کشف و ۵۴ میلیارد تومان جریمه برای یک شرکت صادر شد و در استان‌های دیگر نیز بسیاری از شرکت‌ها با ابطال پروانه و جریمه‌های سنگین مواجه شدند.

گلخانه‌های بی‌تولید و سوخت‌های بی‌حساب

عباسی با انتقاد از ایجاد مشاغل کاذب در حوزه سوخت، گفت: در یکی از استان‌های مرزی بیش از ۱۱۰۰ گلخانه داریم که یک‌چهارم سوخت تحویلی کل کشور را مصرف می‌کنند، اما وقتی از نزدیک بازدید کردیم گلخانه‌ای دیدیم که اصلاً تولید نداشت.

وی با اشاره به اجرای طرح جدید کدینگ در استان کرمان، اظهار کرد: امروز که به صورت میدانی حضور داشتم، مشاهده کردم در برخی نقاط تعداد جایگاه‌ها از خودرو‌ها بیشتر است و در هر جایگاه تنها دو یا سه خودرو حضور دارند. آماری که دریافت کردیم نشان می‌دهد مصرف سوخت در استان کرمان حدود ۵۰ درصد کاهش یافته است.

معاون شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران افزود: بسیاری از مردم هنوز سهمیه اول خود را مصرف نکرده‌اند تا وارد نرخ ۳۰۰۰ تومانی شوند، چه برسد به سهمیه ۵۰۰۰ تومانی که امیدواریم با مدیریت صحیح، در نیمه اول سال شاهد برداشت همزمان سهمیه دوم نباشیم.

۴۱ درصد توزیع با کارت اضطراری و فاصله تا هدف ۹۵ درصد

عباسی با اشاره به آمار توزیع سوخت اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳ الگوی عرضه مشخص بود و در سال ۱۴۰۴ باید به عدد نزدیک به ۹۵ درصد می‌رسیدیم، اما متأسفانه هم‌اکنون ۴۱ درصد توزیع سوخت با کارت اضطراری انجام می‌شود. اگر تصمیمات منطقی مجلس و ریاست جمهور به درستی اجرایی شود، بسیاری از این مشکلات حل خواهد شد.

وی درباره کارت‌های مهاجر، هشدار داد: طرح خوبی در کرمان اجرا شده، اما ممکن است باعث افزایش سفر کارت‌های مهاجر شود. از مدیر عامل شرکت پخش کرمان سوال کردم و ظاهراً بر اساس کدینگ جدید، اگر کارت شخصی متعلق به یک استان مرکزی در کرمان استفاده شود، آن ۵۰ لیتر نیز به کرمان تعلق می‌گیرد و مجموع مصرف به ۱۶۰ لیتر می‌رسد. توصیه من این است که چند روزی صبر کنیم و ببینیم شرایط به چه صورت پیش می‌رود.

وی با اشاره به درخواست‌ها برای تبدیل خودرو‌ها به دوگانه‌سوز، گفت: درخواست‌ها را منتقل می‌کنم و امیدواریم سهمیه‌ای برای استان کرمان اختصاص یابد و هرگونه افزایش خارج از ضابطه باید در کمیته استانی و سپس ستاد مرکزی تصمیم‌گیری شودو ما به عنوان عضو کمیته همراهی می‌کنیم تا هر تصمیمی گرفته می‌شود به بهترین شکل اجرا کنیم.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.