صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

پخش زنده

صفحات داخلی

تشکیل ۶ هزار و ۷۵۸ هزار پرونده کلاهبرداری در خراسان رضوی طی ۴ ماه | سایت دیوار بستر اصلی کلاهبرداری‌ها

  • کد خبر: ۴۴۱۶۱۷
  • ۰۹ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۰:۰۸
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی گفت: در چهار ماه نخست امسال، پرونده‌های کلاهبرداری در خراسان رضوی کاهش یافت، اما کلاهبرداری‌های رایانه‌ای و مخابراتی روندی افزایشی داشته است.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین شفیعی در تشریح جزئیات این خبر، اظهار کرد: مسوولان باید بستر وقوع جرائم را از بین ببرند و مردم نیز هوشیار باشند و روی لینک‌های آلوده کلیک نکنند.

وی اضافه کرد: تخلفات باندی و شبکه‌ای در حوزه‌های مختلف از جمله مسکن، خودرو، طلا و رمزارز از موضوعات مهم و مورد توجه در دستگاه قضاست.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی عنوان کرد: در این معاونت پیشگیری از ایجاد شبکه‌های کلاهبرداری گروهی در قالب پیش فروش خودرو، مسکن و خالی فروشی طلا با جدیت دنبال می‌شود.

سایت دیوار بستر اصلی کلاهبرداری‌ها

شفیعی ادامه داد: معاملات برخط طلا از جمله پرونده‌های دارای شاکی زیاد است در این معاملات افراد در بستر پلتفرم‌ها معامله می‌کنند و از مردم پول می‌گیرند، اما طلا ارائه نمی‌دهند که هشدار و مکاتبه‌ای در خصوص ریسک رشد شتابان سامانه‌های معاملات برخط طلا با رییس اتحادیه طلا و دستگاه‌های مرتبط انجام شده است.

وی با اشاره به بالا بودن آمار کلاهبرداری در حوزه زمر ارز‌ها نیز اظهار کرد: در دادگستری استان هیات کنترل و کاهش ورودی پرونده‌های کثیرالشاکی با عنوان «هیات اندیشه‌ورزان» تشکیل شده تا این گروه از پرونده‌ها زودتر بررسی و راهکار‌هایی نیز برای پیشگیری از این تخلفات احصاء شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی ادامه داد: در این هیات موضوع کلاهبرداری‌های مرتبط با پیش فروش خوردو و ساختمان بررسی و مقرر شد تا پیش فروش ساختمان و مسکن فقط با مجوز اداره کل راه و شهرسازی باشد و آگهی‌های مرتبط نیز در صورت اخذ مجوز از مراجع ذی‌صلاح منتشر شود.

شفیعی افزود: در حوزه کلاهبرداری‌های مرتبط با خودرو نیز مکاتباتی صورت گرفته و مقرر شده به جز ۲ نمایندگی بزرگ فروش خوردو در کشور سایر نمایندگی‌ها در بستری خاص و تعیین شده میزان خودرو تحویلی را مشخص کنند تا بیش از توان فروش، ثبت نام انجام نشود.

وی اضافه کرد: سایت دیوار بستر اصلی برخی از کلاهبرداری‌هاست و دستگاه قضا از سال ۱۳۸۷ درگیر مسائل ناشی از این سایت است. ۲۴ درصد پرونده‌های پلیس فتا مربوط به کلاهبرداری از طریق سایت دیوار است که کنترل آگهی‌ها از مرکز در تهران نیز در دستور قرار گرفته است.

تشکیل ۶ هزار و ۷۵۸ هزار پرونده کلاهبرداری

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی عنوان کرد: در چهار ماهه ابتدای امسال ۶ هزار و ۷۵۸ فقره پرونده کلاهبرداری در استان تشکیل شد که این تعداد در مدت مشابه سال قبل هفت هزار و ۱۳۳ مورد بود.

شفیعی افزود: همچنین در این مدت ۹۲۴ پرونده کلاهبرداری رایانه‌ای و مخابراتی تشکیل شده که در مدت مشابه پارسال ۷۴۶ فقره بود.

وی اضافه کرد: برخی پرونده‌های کلاهبرداری بیش از سه هزار شاکی دارد و شهروندان باید هوشیار باشند و هشدار‌های دستگاه قضا را در این رابطه جدی بگیرند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.