صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

پخش زنده

صفحات داخلی

ظفرقندی در مشهد: ۶۶ هزار مجروح جنگ ۱۲ روزه رایگان درمان شدند | بیش از ۷۰ بیمارستان آسیب دید

  • کد خبر: ۴۴۱۶۲۵
  • ۰۹ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۰:۲۷
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تشریح عملکرد نظام سلامت در جنگ ۱۲ روزه، از درمان رایگان ۶۶ هزار مجروح، تخریب بیش از ۳۰۰ آمبولانس و آسیب‌دیدن بیش از ۷۰ بیمارستان خبر داد و گفت: تجربه جنگ و بحران نشان داد جامعه سلامت در سخت‌ترین شرایط نیز پای کار مردم می‌ایستد.
علی صمدی جوان
تنظیم خبر علی صمدی جوان

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در اجلاس رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، با اشاره به عملکرد نظام سلامت در جنگ ۱۲ روزه، دوران دفاع مقدس و همه‌گیری کرونا، اظهار کرد: شرایط سخت، عیار افراد و مجموعه‌ها را مشخص می‌کند و جامعه سلامت در این شرایط عیار خود را به‌خوبی نشان داده است.

وی افزود: از ابتدای جنگ ۱۲ روزه تاکنون، ۶۶ هزار مجروح به‌صورت رایگان در مراکز درمانی تحت پوشش نظام سلامت درمان شده‌اند و در جریان این جنگ بیش از ۳۰۰ دستگاه آمبولانس تخریب و بیش از ۷۰ بیمارستان نیز آسیب دیده‌اند.

ظفرقندی با اشاره به وضعیت بیمارستان اندیمشک گفت: این بیمارستان به جز بخش اورژانس دیگر قابل استفاده نیست و بیماران ناچارند برای دریافت خدمات درمانی به دزفول یا اهواز منتقل شوند.

وزیر بهداشت تأکید کرد: با وجود این آسیب‌ها، نظام سلامت توانسته است تاب‌آوری خود را در بالاترین سطح حفظ کند و نیروهای سلامت از پزشک و پرستار تا نیروهای پشتیبانی و نگهبان در شرایط بحرانی به خدمت ادامه داده‌اند.

روایت وزیر بهداشت از عملکرد کادر درمان در جنگ و کرونا

ظفرقندی با اشاره به تجربه دوران دفاع مقدس و عملیات والفجر ۴ گفت: در آن دوران نیز نیروهای حوزه سلامت در شرایطی که حجم آتش و بمباران امکان تخلیه مجروحان را دشوار می‌کرد، خود را به خطوط مقدم می‌رساندند و خدمات درمانی ارائه می‌کردند.

وی ادامه داد: در دوران کرونا نیز جامعه پزشکی و پرستاری در شرایطی که حتی خانواده بسیاری از بیماران از حضور در کنار آنها خودداری می‌کردند، بر بالین بیماران حاضر شدند و به خدمت ادامه دادند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه بسیاری از صحنه‌های ایثار جامعه سلامت ثبت و تصویربرداری نشده است، گفت: آنچه از این ایثارها دیده شده، تنها بخشی از واقعیت است و ده‌ها برابر آن اتفاقاتی رخ داده که ثبت نشده است.

وی رعایت شأن و کرامت کارکنان نظام سلامت را حداقل وظیفه در قبال این فداکاری‌ها دانست.

۱۱۰ همت بدهی بیمه سلامت؛ مطالبه وزارت بهداشت برای تأمین منابع

ظفرقندی در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت بدهی‌های بیمه سلامت اشاره کرد و گفت: سازمان بیمه سلامت حدود ۱۱۰ همت بدهی دارد که بخشی از آن از مهر و آبان سال گذشته باقی مانده است.

وی افزود: بخشی از منابع مورد نیاز در قالب سهام در اختیار سازمان بیمه سلامت قرار گرفته، اما تلاش وزارت بهداشت این بوده است که این سهام به منابع قابل وصول تبدیل شود تا بتوان از آن برای پرداخت بدهی‌ها استفاده کرد.

وزیر بهداشت گفت: از یک طرف ۷۴ همت و از طرف دیگر نیز مبالغ دیگری وجود دارد که باید تأمین شود و این موضوع با جدیت در حال پیگیری است.

ظفرقندی اضافه کرد: برای حل این مسئله با مسئولان مختلف از جمله وزیر اقتصاد مذاکره شده و حتی پیشنهاد فروش خودروها برای تأمین منابع مطرح شده است، اما این مسیر نیز با موانعی مواجه شده است.

وی از پیگیری موضوع در جلسات با رئیس‌جمهور خبر داد و گفت که برگزاری جلسه‌ای با حضور رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه برای تعیین تکلیف منابع نظام سلامت در دستور کار قرار دارد.

افزایش ظرفیت پزشکی بدون مشوق، مشکل مناطق محروم را حل نمی‌کند

وزیر بهداشت در ادامه با انتقاد از این تصور که افزایش ظرفیت پزشکی به‌تنهایی می‌تواند مشکل کمبود پزشک در مناطق محروم را حل کند، گفت: حتی اگر ظرفیت پزشکی کشور دو، سه یا ۱۰ برابر شود، بدون ایجاد زیرساخت‌های لازم، نیاز مناطق محروم برطرف نخواهد شد.

وی افزود: برای ماندگاری پزشکان و متخصصان در مناطق محروم باید مسکن، پانسیون، معیشت مناسب و پرداخت به‌موقع فراهم شود.

ظفرقندی با اشاره به بازدیدهای اخیر خود از مناطق مختلف فارس و بوشهر، گفت: در برخی مناطق مانند مهر، برازجان و خرماج، متخصصان مختلف حضور داشتند، اما کمبود متخصص بیهوشی همچنان وجود داشت.

وی افزایش تعرفه‌ها را یکی از راهکارهای جذب متخصصان به مناطق محروم عنوان کرد و افزود: تعرفه برخی متخصصان از جمله بیهوشی، اورژانس و اطفال امسال افزایش یافته است، اما راهکارهای میان‌مدت و بلندمدت نیز باید دنبال شود؛ زیرا تربیت نیروی متخصص جدید چند سال زمان می‌برد.

ظفرقندی از راه‌اندازی سامانه‌ای برای شناسایی مناطق محروم دارای کمبود نیروی متخصص خبر داد و گفت: در این سامانه مشخص خواهد شد هر منطقه به چه تخصصی نیاز دارد و سامانه دیگری نیز افرادی را که حاضرند با دریافت پرداخت مناسب، در زمان‌های اضافی خود مناطق محروم را پوشش دهند، شناسایی خواهد کرد.

ذخیره یک میلیون لیتر سرم پیش از جنگ

وزیر بهداشت همچنین بر ضرورت حفظ آمادگی نظام سلامت برای شرایط بحرانی تأکید کرد و گفت: تصور اینکه کشور وارد دوره آرامش کامل شده، درست نیست و نظام سلامت باید در هر شرایط سیاسی و نظامی آمادگی خود را حفظ کند.

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده پیش از آغاز جنگ گفت: با توجه به پیش‌بینی نیاز به سرم و خون در شرایط جنگی، ذخایر این دو قلم از پیش تأمین شد و یک میلیون لیتر سرم در کشور ذخیره شد؛ به همین دلیل در طول جنگ کمبود سرم ایجاد نشد.

ظفرقندی افزود: آمادگی فقط به ذخیره تجهیزات محدود نمی‌شود و جابه‌جایی سریع امکانات نیز اهمیت زیادی دارد. ممکن است در مدت دو یا سه شب، جمعیت استان‌های شمالی با ورود هشت تا ۱۰ میلیون نفر افزایش پیدا کند و در چنین شرایطی باید برای تأمین دارو، شیرخشک، خدمات دیالیز و سایر نیازهای درمانی آماده بود.

وی گفت: استان‌های معین، شهرهای معین و بیمارستان‌های معین از قبل مشخص شده‌اند و باید همکاری میان آنها برای حفظ آمادگی در شرایط بحران ادامه داشته باشد.

تأکید وزیر بهداشت بر حفظ انسجام ملی

ظفرقندی در بخش دیگری از سخنانش، انسجام ملی را یکی از نیازهای اصلی کشور در شرایط کنونی دانست و اظهار کرد: امروز کشور با فشار اقتصادی و تلاش برای تشدید تنش‌های داخلی مواجه است و مشکلات اقتصادی می‌تواند به مشکلات اجتماعی نیز منجر شود.

وی از دانشگاه‌های علوم پزشکی خواست در کنار فعالیت‌های تخصصی خود، در حوزه‌های اجتماعی و کلان کشور نیز نقش‌آفرینی کنند و گفت: دانشگاه‌ها باید با دانشجویان و استادان گفت‌وگو و تعامل داشته باشند و در شرایط فعلی از ایجاد تفرقه جلوگیری کنند.

وزیر بهداشت تأکید کرد: دانشگاه‌های علوم پزشکی نباید صرفاً خود را محدود به طبابت و درمان بدانند و باید در موضوعات کلان، از جمله توسعه علمی، اجتماعی و سلامت کشور اثرگذار باشند.

وی با اشاره به موضوع آلودگی هوا و قانون‌گذاری در حوزه علم و سلامت گفت: اگر قانونی در حال تصویب است که می‌تواند ارتباط علمی کشور با مجامع بین‌المللی را آسیب بزند، جامعه علمی باید پیش از تصویب قانون درباره پیامدهای آن توضیح دهد.

پزشکی خانواده؛ تلاشی برای پایان بی‌نظمی در خدمات درمانی

ظفرقندی در ادامه، اجرای پزشکی خانواده و نظام ارجاع را یکی از برنامه‌های اصلی وزارت بهداشت دانست و گفت: این طرح یک ریل‌گذاری جدید در نظام سلامت است و برای اجرای آن باید فرهنگ‌سازی و آموزش در همه سطوح انجام شود.

وی با انتقاد از وضعیت فعلی دریافت خدمات تشخیصی گفت: امروز ممکن است فرد بدون نیاز واقعی، ام‌آر‌آی یا سی‌تی‌اسکن انجام دهد و حتی پزشک نتیجه آن را نپذیرد و بیمار را برای تصویربرداری مجدد به مرکز دیگری بفرستد. این وضعیت علاوه بر ایجاد هزینه برای مردم، موجب هدررفت منابع می‌شود.

وزیر بهداشت تأکید کرد: هدف نخست پزشکی خانواده و نظام ارجاع، صرفه‌جویی نیست؛ بلکه باید بیمار نیازمند، به‌ویژه در مناطق روستایی، با حفظ کرامت و احترام از محل زندگی خود به مرکز درمانی ارجاع داده شود، نوبت متخصص برای او گرفته شود و در صورت نیاز مراحل بستری و درمان نیز با حمایت مالی انجام شود.

وی افزود: در چارچوب این طرح، چهار روز نخست خدمات رایگان است و پس از آن سهم پرداختی بیمار ۱۵ درصد خواهد بود که قرار است این میزان نیز کاهش یابد و در نهایت خدمات بستری برای این گروه رایگان شود.

ظفرقندی با اشاره به اجرای نظام ارجاع در درمانگاه سطح ۲ برازجان گفت: روند ارجاع بیماران در این مرکز منظم انجام می‌شود و بیمار از سطح یک به مرکز مربوط ارجاع داده شده و برای دریافت خدمات تخصصی نیز نوبت‌گیری می‌شود.

وی ابراز امیدواری کرد دانشگاه‌های علوم پزشکی با حفظ آمادگی در برابر بحران‌ها و تقویت نقش اجتماعی خود، بتوانند در شرایط دشوار کشور خدمات مؤثرتری به مردم ارائه دهند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.