صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

پخش زنده

صفحات داخلی

وزیر خارجه ترکیه پیمان دفاعی مکه را مکمل پیمان ناتو دانست

  • کد خبر: ۴۴۱۷۲۶
  • ۰۹ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۴
وزیر خارجه ترکیه با تاکید بر اینکه پیمان دفاعی مکه با هدف گسترش و الحاق کشور‌های جدید به آن تاسیس شد، مقابله با نتانیاهو به عنوان دشمن مشترک بشریت، جامعه و امنیت بین‌المللی را خواستار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه امروز دوشنبه در کنفرانس مطبوعاتی پس از اولین نشست کمیته استراتژیک سیاسی و دفاعی «توافق مکه برای دفاع مشترک» که میان ترکیه، پاکستان و عربستان امضا شد، تاکید کرد: ائتلاف ما یک ائتلاف دفاعی مبتنی بر قوانین بین‌المللی است و علیه هیچ کشوری نیست.

فیدان اظهار کرد: پیمان دفاعی مکه با هدف گسترش و الحاق کشور‌های جدید به آن تاسیس شد.

وزیر خارجه ترکیه در ادامه نیز تاکید کرد: ما در تلاش برای تنظیم نقشه راهی برای پیوستن سایر کشور‌ها به توافق‌نامه دفاعی مشترک میان ترکیه، عربستان و پاکستان هستیم و این توافق یک گام تاریخی و مکمل پیمان ناتو است.

فیدان اظهار داشت که کار بر روی ایجاد ساختار نهادی این ائتلاف آغاز شده است و توضیح داد که این ائتلاف برای همه کشور‌های منطقه که از صلح و ثبات حمایت می‌کنند، باز است و تعهدات موجود در ناتو یا هیچ ائتلاف دیگری را لغو نمی‌کند.

وزیر امور خارجه ترکیه اظهار داشت که این ائتلاف در درجه اول برای گسترش در آینده تأسیس شده است و تأکید کرد که پیوستن مصر، منوط به شرایط و مراحل تعیین شده عضویت، امکان‌پذیر است. ما به دنبال ایجاد یک ائتلاف قوی هستیم و با توافق مکه، روند ایجاد یک ساختار امنیتی و همکاری جدید در منطقه ما آغاز شده است.

او افزود: ما با کشور‌هایی که مایل به پیوستن به اتحاد مکه هستند، گفت‌و‌گو خواهیم کرد و روی تدوین نقشه راهی برای این ائتلاف کار خواهیم کرد.

فیدان در ادامه گفت: به لطف توافق دفاعی مکه، شاهد تحکیم روزافزون ثبات در منطقه و کاهش عدم قطعیت خواهیم بود.

وزیر خارجه ترکیه در سخنان خود به سیاست‌های بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز پرداخت و گفت: نتانیاهو که مرتکب نسل‌کشی شده و به دشمن مشترک بشریت، جامعه و امنیت بین‌المللی تبدیل شده، فردی قابل اعتماد نیست.

او در ادامه نیز از جامعه بین‌الملل خواست با خطری که نتانیاهو ایجاد می‌کند، مقابله کند.

هاکان فیدان همچنین گفت: بحران دریای سیاه تهدیدی جدی برای امنیت غذایی جهانی است.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.