صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

پخش زنده

صفحات داخلی

کارشناسان درباره آیفون‌های جدید اپل چه می‌گویند؟ | از تحسین iPhone Duo تا تردید درباره قیمت ۲ هزار دلاری

  • کد خبر: ۴۴۴۲۸۸
  • ۱۹ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۴:۵۲
«شهرآرانیوز-گروه علم‌وفناوری»، معرفی iPhone Duo به‌عنوان نخستین آیفون تاشو و رونمایی از iPhone ۱۸ Pro و iPhone ۱۸ Pro Max، موجی از واکنش‌ها را میان کارشناسان و رسانه‌های مطرح فناوری به راه انداخته است.
الهام نکوئی
گردآورنده الهام نکوئی

به گزارش شهرآرانیوز، اپل سرانجام وارد بازاری شد که سامسونگ، گوگل و چند شرکت چینی سال‌هاست در آن حضور دارند. iPhone Duo با نمایشگر خارجی ۵.۴ اینچی و نمایشگر تاشوی داخلی ۷.۶ اینچی، تراشه A۲۰ Pro و قیمت پایه ۱۹۹۹ دلار معرفی شده است. در کنار آن، iPhone ۱۸ Pro و iPhone ۱۸ Pro Max نیز با تمرکز ویژه بر دوربین، پردازنده A۲۰ Pro و بهبود عملکرد حرارتی از راه رسیده‌اند.

اما سؤال مهم این است: کسانی که این گوشی‌ها را در Apple Park از نزدیک دیده و با آنها کار کرده‌اند، چه نظری دارند؟

۱. مارک اسپونائر؛ iPhone Duo ارزش این همه انتظار را داشت

مارک اسپونائر (Mark Spoonauer) ، سردبیر جهانی Tom's Guide و یکی از باسابقه‌ترین منتقدان حوزه موبایل، پس از کار با iPhone Duo برداشت بسیار مثبتی داشته است. او تجربه تغییر حالت گوشی از نمایشگر بیرونی به صفحه بزرگ داخلی را بسیار روان توصیف می‌کند و معتقد است چند سال تأخیر اپل برای ورود به بازار گوشی‌های تاشو، حداقل در نگاه نخست، نتیجه داده است.

اسپونائر به‌خصوص از نمایشگر ۷.۶ اینچی، نرم‌افزار بهینه‌شده، مقاومت IP۶۸ و نحوه تطبیق رابط کاربری با زاویه باز شدن گوشی تعریف می‌کند. به گفته او، خط تا هنوز دیده می‌شود، اما هنگام لمس تقریباً احساس نمی‌شود.

با این حال، نظر او کاملاً مثبت نیست. iPhone Duo از Galaxy Z Fold ۸ سنگین‌تر و ضخیم‌تر است و ۱۰۰ دلار نیز قیمت بیشتری دارد. نبود دوربین تله‌فوتوی اختصاصی هم یکی دیگر از نقاط ضعف آن است. جمع‌بندی اولیه اسپونائر این است که Duo می‌تواند به یکی از معیار‌های جدید بازار گوشی‌های تاشو تبدیل شود، اما هنوز باید مشخص شود آیا واقعاً ارزش پرداخت ۲ هزار دلار را دارد یا خیر.

۲. The Verge؛ لولای بسیار نرم و خط تایی که به‌سختی احساس می‌شود

Allison Johnson و Dominic Preston از The Verge نیز iPhone Duo را از نزدیک آزمایش کرده‌اند. یکی از مهم‌ترین نکاتی که توجه آنها را جلب کرده، عملکرد لولا و خط تای نمایشگر است. در بررسی اولیه The Verge، مکانیزم باز و بسته شدن گوشی بسیار روان توصیف شده و خط تای نمایشگر نیز هنگام لمس به‌سختی قابل تشخیص است.

The Verge همچنین نسبت تصویر عریض نمایشگر داخلی را برای تماشای ویدئو و اجرای هم‌زمان برنامه‌ها مناسب می‌داند و از انتقال نرم محتوا میان نمایشگر خارجی و داخلی تمجید می‌کند.

با این حال، نمایشگر بیرونی ۵.۴ اینچی از نگاه این رسانه برای استاندارد گوشی‌های امروزی نسبتاً کوچک است. عمر باتری در استفاده سنگین از نمایشگر بزرگ نیز یکی از پرسش‌هایی است که The Verge پاسخ آن را به بررسی کامل دستگاه موکول کرده است.

۳. نیکول نگوین از وال‌استریت ژورنال؛ جذاب، اما بزرگ و سنگین

Nicole Nguyen، خبرنگار فناوری وال‌استریت ژورنال، پس از کار با iPhone Duo آن را ترکیبی میان آیفون و یک iPad کوچک می‌بیند. نمایشگر داخلی بزرگ و خط تای بسیار کم‌جلب‌توجه از ویژگی‌هایی بوده که نظر او را جلب کرده است.

اما نگوین به یکی از مهم‌ترین مشکلات احتمالی Duo نیز اشاره می‌کند: ارگونومی. گوشی نسبت به برخی رقبای تاشوی سامسونگ و گوگل سنگین‌تر و ضخیم‌تر است و فرم نسبتاً عریض آن می‌تواند استفاده با یک دست و تایپ کردن را، به‌ویژه برای افرادی با دست‌های کوچک‌تر، دشوار کند.

او همچنین محدودیت زوم دوربین در مقایسه با مدل‌های Pro را یک مصالحه مهم می‌داند. با وجود این انتقادها، برداشت اولیه نگوین این است که Duo از آنچه انتظار داشته جذاب‌تر از آب درآمده؛ هرچند هنوز برای توصیه قطعی خرید آن زود است.

۴. ریموند وانگ از Gizmodo؛ نمایشگری شبیه کاغذ

Raymond Wong از Gizmodo یکی از جالب‌ترین توصیف‌ها را درباره نمایشگر داخلی iPhone Duo دارد. او پس از کار با دستگاه، بیش از هر چیز تحت تأثیر پوشش مات و Nano-texture نمایشگر قرار گرفته و ظاهر آن را به کاغذ تشبیه کرده است.

وانگ تأکید می‌کند که برخلاف برخی برداشت‌های اولیه، خط تای نمایشگر کاملاً ناپدید نشده و از بعضی زوایا همچنان دیده می‌شود؛ اما هنگام کشیدن انگشت روی صفحه، فرورفتگی و ساختار زیر نمایشگر به اندازه بسیاری از گوشی‌های تاشوی دیگر احساس نمی‌شود.

او همچنین انتقال انیمیشنی محتوا از صفحه خارجی به داخلی را یکی از جزئیات هوشمندانه تجربه کاربری اپل می‌داند. با این حال یادآور می‌شود که بسیاری از قابلیت‌های Duo قبلاً در گوشی‌های تاشوی سامسونگ دیده شده‌اند و تنها یک بررسی طولانی‌مدت می‌تواند مشخص کند اپل واقعاً آنها را بهتر اجرا کرده است یا نه.

۵. استن شرودر از Mashable؛ انگار اپل سال‌هاست گوشی تاشو می‌سازد

Stan Schroeder از Mashable نیز از روان بودن تجربه کاربری iPhone Duo شگفت‌زده شده است. در تجربه کوتاه او، باز و بسته کردن گوشی و جابه‌جایی رابط کاربری میان دو نمایشگر آن‌قدر طبیعی انجام می‌شود که محصول شبیه یک تجربه نسل اولی به نظر نمی‌رسد.

شرودر نمایشگر بزرگ داخلی را یکی از جذاب‌ترین بخش‌های دستگاه می‌داند و معتقد است مشاهده عکس‌ها و محتوا روی آن باعث می‌شود نمایشگر آیفون‌های عادی ناگهان کوچک به نظر برسد.

البته او یک ایراد کاملاً عملی نیز پیدا کرده است: لبه‌های گوشی لغزنده‌اند و همین موضوع باز کردن Duo را دشوارتر می‌کند. به اعتقاد او استفاده از قاب برای چنین گوشی گران‌قیمتی احتمالاً به یک ضرورت تبدیل خواهد شد.

۶. GQ؛ گوشی‌ای که نیازش ندارید، اما پس از در دست گرفتن دلتان می‌خواهد نگهش دارید

در بررسی اولیه GQ، iPhone Duo محصولی ضروری برای اغلب کاربران توصیف نمی‌شود؛ مخصوصاً با توجه به قیمت پایه ۱۹۹۹ دلاری. با این حال، تجربه کار با دستگاه باعث شده نویسنده این رسانه نگاه بسیار مثبتی به کیفیت ساخت، نمایشگر و طراحی آن پیدا کند.

GQ معتقد است نمایشگر کم‌انعکاس، خط تای بسیار کم‌رنگ، طراحی جمع‌وجور در حالت بسته و کیفیت لولا نشان می‌دهند اپل تلاش کرده مشکلات نسل‌های قبلی گوشی‌های تاشو را تا حد زیادی برطرف کند.

در مقابل، حذف Face ID و استفاده از Touch ID و همچنین سیستم دوربین محدودتر در مقایسه با iPhone ۱۸ Pro از مهم‌ترین مصالحه‌های Duo هستند. جمع‌بندی GQ را می‌توان این‌گونه خلاصه کرد: شاید به چنین گوشی‌ای نیاز نداشته باشید، اما وقتی آن را در دست بگیرید احتمالاً به داشتنش علاقه‌مند می‌شوید.

۷. برایان تانگ؛ خط تا وجود دارد، اما باید دنبالش بگردید

Brian Tong، از چهره‌های شناخته‌شده بررسی محصولات اپل، در نخستین تجربه خود با iPhone Duo توجه ویژه‌ای به موضوعی داشته که سال‌ها نقطه ضعف گوشی‌های تاشو بوده است: خط وسط نمایشگر.

بررسی‌های منتشرشده از ویدئوی Hands-on او نشان می‌دهد خط تا واقعاً وجود دارد و اپل آن را به‌طور کامل حذف نکرده است؛ اما در بسیاری از زوایا بسیار کم‌رنگ است و برای دیدنش باید گوشی را در زاویه مشخصی نسبت به نور قرار داد. پوشش مات نمایشگر نیز بازتاب‌هایی را که معمولاً باعث برجسته‌تر شدن خط تا می‌شوند، کاهش داده است.

۸. UrAvgConsumer؛ خط تا تقریباً محو است، اما رابط کاربری هنوز جای سؤال دارد

Judner Aura با کانال UrAvgConsumer نیز یکی دیگر از کارشناسانی است که بلافاصله پس از مراسم با iPhone Duo کار کرده است. او در نمایش تصاویر روشن، خط تای وسط صفحه را تقریباً غیرقابل مشاهده می‌داند؛ موضوعی که نشان می‌دهد پوشش نمایشگر اپل در شرایط معمول می‌تواند اثر تاخوردگی را به‌خوبی پنهان کند.

اما UrAvgConsumer در بخش نرم‌افزار یک ایراد مطرح کرده است. به اعتقاد او، نوار کنترلی قرارگرفته در کنار صفحه بخشی از فضای نمایشگر را اشغال می‌کند و بهتر بود امکان جابه‌جایی یا شخصی‌سازی بیشتری برای آن وجود داشته باشد.

این انتقاد اهمیت زیادی دارد، زیرا بخش بزرگی از موفقیت یک گوشی تاشو نه فقط به سخت‌افزار، بلکه به نحوه استفاده سیستم‌عامل از نمایشگر بزرگ وابسته است.

۹. مکس واینباخ؛ «بهترین گوشی تاشو»

Max Weinbach، از چهره‌های شناخته‌شده حوزه موبایل، یکی از صریح‌ترین واکنش‌ها را به iPhone Duo داشته است. او پس از مشاهده دستگاه از نزدیک، Duo را در واکنش اولیه خود «بهترین گوشی تاشو» توصیف کرده است.

بخش دیگری که توجه واینباخ را جلب کرده، دوربین مخفی‌شده زیر نمایشگر داخلی است؛ قابلیتی که باعث می‌شود در استفاده عادی سطح نمایشگر یکپارچه‌تر به نظر برسد.

البته این اظهارنظر را باید یک واکنش اولیه دانست، نه بررسی نهایی. ارزیابی کیفیت دوربین، دوام نمایشگر، باتری و عملکرد لولا پس از هزاران بار باز و بسته شدن به زمان بیشتری نیاز دارد.

۱۰. ریموند وانگ و The Verge درباره iPhone ۱۸ Pro؛ انقلاب طراحی نه، ارتقای جدی دوربین

در میان هیاهوی iPhone Duo، iPhone ۱۸ Pro و iPhone ۱۸ Pro Max کمتر از آیفون تاشو مورد توجه قرار گرفته‌اند، اما بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد اپل مهم‌ترین تغییر این نسل را در دوربین قرار داده است.

Raymond Wong از Gizmodo می‌گوید مدل‌های جدید از نظر فیزیکی بسیار شبیه iPhone ۱۷ Pro و Pro Max هستند. Dynamic Island کوچک‌تر شده و رنگ‌های جدید نیز به مجموعه اضافه شده‌اند، اما تغییر ظاهری بنیادینی در کار نیست.

مهم‌ترین ویژگی جدید برای او دوربین اصلی با دیافراگم متغیر است که امکان انتخاب چهار مقدار دیافراگم را فراهم می‌کند. البته Wong در زمان کوتاه Hands-on نتوانسته کیفیت واقعی آن را در نور کم آزمایش کند و قضاوت نهایی را به بررسی کامل موکول کرده است.

The Verge نیز تقریباً به نتیجه مشابهی رسیده است. این رسانه اضافه شدن کنترل دستی دیافراگم، سرعت شاتر، وایت‌بالانس و فوکوس به اپلیکیشن اصلی Camera را از مهم‌ترین تغییرات نسل جدید می‌داند. امکان Focus Peaking نیز برای کاربران حرفه‌ای‌تر عکاسی مورد توجه این رسانه قرار گرفته است.

iPhone Duo ستاره واقعی مراسم اپل بود

مرور نخستین نظر‌های کارشناسان فناوری یک نکته را به‌وضوح نشان می‌دهد: iPhone Duo بیش از iPhone ۱۸ Pro توانسته توجه رسانه‌ها و کارشناسان را به خود جلب کند. برای محصولی که نخستین تلاش اپل در بازار گوشی‌های تاشو محسوب می‌شود، واکنش‌های اولیه به شکل قابل‌توجهی مثبت هستند.

نمایشگر داخلی با پوشش Nano-texture، خط تای کم‌جلب‌توجه، لولای روان، انتقال بی‌وقفه محتوا میان دو نمایشگر و بهینه‌سازی گسترده iOS ۲۷ بیشترین تحسین را دریافت کرده‌اند. حتی برخی منتقدان باسابقه معتقدند تجربه نرم‌افزاری Duo بیش از آنکه شبیه یک محصول نسل اول باشد، حس یک دستگاه پخته را منتقل می‌کند.

با این همه، تقریباً تمام این بررسی‌ها یک هشدار مشترک دارند: هنوز برای صدور حکم نهایی زود است. قیمت ۱۹۹۹ دلاری، وزن و ضخامت بیشتر نسبت به برخی رقبا، حذف Face ID، نبود دوربین تله‌فوتوی اختصاصی و ابهام درباره دوام نمایشگر و باتری در استفاده واقعی از مهم‌ترین نقاط سؤال هستند.

در سوی دیگر، iPhone ۱۸ Pro محصولی محافظه‌کارانه‌تر به نظر می‌رسد. اپل طراحی کلی نسل قبل را حفظ کرده و به‌جای تغییر فرم گوشی، تمرکز خود را روی دوربین، پردازنده، سیستم خنک‌کننده و امکانات حرفه‌ای عکاسی گذاشته است. دیافراگم متغیر و کنترل‌های دستی دوربین احتمالاً مهم‌ترین ویژگی‌هایی خواهند بود که در بررسی‌های کامل این گوشی طی روز‌های آینده زیر ذره‌بین قرار می‌گیرند؛ بنابراین نخستین برداشت کارشناسان را می‌توان در یک جمله خلاصه کرد: iPhone ۱۸ Pro آیفون آشنای اپل را قدرتمندتر کرده، اما iPhone Duo همان محصولی است که دوباره درباره آینده آیفون بحث به راه انداخته است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.