صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

پخش زنده

صفحات داخلی

افزایش قیمت اونس طلا با تقویت تقاضای خرید (۲۱ شهریور ۱۴۰۵)

  • کد خبر: ۴۴۴۵۱۲
  • ۲۱ شهريور ۱۴۰۵ - ۰۸:۲۱
قیمت طلا در معاملات روز جمعه بیش از یک درصد افزایش یافت و بخشی از افت اخیر خود را جبران کرد؛ با این حال، انتشار آمار تورم آمریکا که احتمال افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در هفته آینده را تقویت کرده است، همچنان بر روند بازار فلزات گران‌بها سایه افکنده است.

به گزارش شهرآرانیوز، بهای هر اونس طلای نقدی با ۱.۱ درصد افزایش به ۴ هزار و ۳۶۳ دلار و یک سنت رسید. با وجود رشد روزانه، قیمت طلا در مجموع طی هفته حدود ۱.۵ درصد کاهش داشته است.

تای وونگ، معامله‌گر مستقل بازار فلزات، گفت: «طلا پس از یک افت کوتاه‌مدت به‌سرعت در حال بازیابی است و آمار شاخص قیمت مصرف‌کننده ممکن است انتظارات برای افزایش نرخ بهره فدرال رزرو در هفته آینده را تثبیت کرده باشد.»

به گفته او، نوسانات بازار تا حدی محدود بوده است؛ چراکه پیش از انتشار داده‌های تورمی، احتمال افزایش نرخ بهره حدود ۷۰ درصد در قیمت‌ها لحاظ شده بود. وونگ افزود: «حرکت قیمت‌ها نشان می‌دهد طلا پس از عقب‌نشینی اخیر، در حال ایجاد یک کف کوتاه‌مدت است.»

در همین حال، قرارداد‌های آتی طلای آمریکا تقریباً بدون تغییر و در سطح ۴ هزار و ۴۰۸ دلار و ۹۰ سنت به ازای هر اونس تسویه شدند.

تورم آمریکا و افزایش احتمال رشد نرخ بهره

قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه نزدیک به ۲ درصد کاهش یافته بود. این افت پس از انتشار داده‌های شاخص قیمت تولیدکننده آمریکا رخ داد که نشان داد قیمت‌ها در ماه اوت مطابق با انتظارات افزایش یافته‌اند.

بر اساس گزارش اداره آمار کار آمریکا، شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) در ماه اوت ۰.۴ درصد افزایش یافت؛ این در حالی است که این شاخص در ماه ژوئیه تنها ۰.۱ درصد رشد کرده بود.

افزایش قیمت نفت نیز نگرانی‌ها درباره تورم را تشدید کرده و در نتیجه احتمال افزایش نرخ بهره را بالا می‌برد. اگرچه طلا معمولاً به‌عنوان ابزاری برای پوشش ریسک تورم شناخته می‌شود، افزایش نرخ‌های بهره جذابیت دارایی‌هایی مانند طلا را که سود دوره‌ای ایجاد نمی‌کنند، کاهش می‌دهد.

بر اساس داده‌های CME FedWatch، معامله‌گران اکنون احتمال افزایش نرخ بهره در نشست سیاست‌گذاری فدرال رزرو در هفته آینده را ۸۷ درصد برآورد می‌کنند؛ این رقم پیش از انتشار داده‌های تورمی ۶۷ درصد بود.

وضعیت تقاضا در چین و هند

در بازار‌های آسیایی، تقاضای طلا در هند طی هفته جاری ضعیف بود؛ نوسانات شدید قیمت، خریداران را از ورود به بازار بازداشت.

در مقابل، تقاضای سرمایه‌گذاری در چین، بزرگ‌ترین مصرف‌کننده طلا، همچنان قدرتمند باقی مانده است.

افزایش قیمت نقره، پلاتین و پالادیوم

در بازار سایر فلزات گران‌بها نیز قیمت‌ها در معاملات روز جمعه افزایش یافت.

هر اونس نقره نقدی با ۱.۶ درصد افزایش به ۶۴ دلار و ۵۴ سنت رسید، هرچند این فلز در مجموع هفته حدود ۲.۶ درصد کاهش قیمت داشته است.

قیمت هر اونس پلاتین نیز با یک درصد رشد به هزار و ۷۹۲ دلار و ۱۱ سنت رسید. پالادیوم هم با افزایش ۲.۱ درصدی در سطح هزار و ۳۰۸ دلار و ۶۳ سنت معامله شد.

با وجود رشد روزانه، هر دو فلز پلاتین و پالادیوم نیز در مسیر ثبت کاهش هفتگی قرار داشتند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.