گروه سلامت و پزشکی شهرآرانیوز | گروهی از پژوهشگران آلمانی و آمریکایی در بررسی جدیدی، تاثیر داروهای کاهش گلوکز را بر میزان مرگ و میر و پیامدهای منفی دیگر روی بیماران مبتلا به دیابت نوع دو که به کووید-۱۹ نیز مبتلا شده بودند، ارزیابی کردند.
آنها نتیجه گرفتند یک اثر خنثی بر میزان مرگ و میر و پیامدهای منفی وجود دارد. بدین ترتیب اگرچه رابطه نزدیکی میان دیابت و کووید-۱۹ به چشم میخورد اما دانشمندان قصد دارند پژوهشهای آیندهنگرانه بیشتری را انجام دهند.
پژوهشگران باور دارند که این پروژه، قابل اطمینان است اما به بررسیهای بیشتری نیاز دارد. در مقاله این پژوهش آمده است: اگرچه این پژوهش، شواهد محکمی ارائه میدهد اما در آن به داروهایی که طی دوره بستری شدن در بیمارستان مورد استفاده قرار گرفتهاند، اشارهای نشده و به همین دلیل، عمومیسازی نتایج آن دشوار است.
"تامارین فاکس"(Tamaryn Fox)، پژوهشگر "مرکز پزشکی آلبرت اینشتین"(Einstein Healthcare Network) آمریکا و از پژوهشگران این پروژه گفت: شواهد کمی در مورد تاثیر داروهای کاهش گلوکز و تاثیر آن بر افراد مبتلا به کووید-۱۹ وجود دارد. این پژوهش میتواند بینشهایی را در مورد این موضوع مطرح کند.
"سوزانا هوفمان" (Susanna Hofmann)، پژوهشگر "مرکز دیابت هلموتز"(Helmholtz Diabetes Center) آلمان و از پژوهشگران این پروژه گفت: این پژوهش میتواند برای افرادی که مراقب بیماران هستند نیز سودمند باشد. این پژوهش، اطلاعات ارزشمندی درباره داروهای کاهش دهنده گلوکز بر بیماران مبتلا به دیابت نوع دو که به کووید-۱۹ مبتلا میشوند، ارائه میدهد. نتایج این پژوهش میتواند به پزشکان در ارائه راهبردهای درمانی موثر کمک کند.
از آنجا که دیابت نوع دو، یک عامل خطر برای کووید-۱۹ به شمار میرود و میلیونها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر خود قرار داده است، لازم است بدانیم که آیا داروهای کاهش دهنده گلوکز میتوانند خطر مرگ و میر و یا بستری شدن در بخش مراقبتهای ویژه را در افراد مبتلا به دیابت که نتیجه آزمایش کووید-۱۹ آنها مثبت شده است، پایین بیاورند.