در فاصله ۴۸ ساعت مانده به اجرای محدودیتهای گسترده کرونایی در شهرهای قرمز و اجرای ممنوعیت رفت و آمد از ساعت ۲۱ تا ۴ بامداد هنوز هم خبری از کم وکیف و چگونگی اجرای طرح ممنوعیت آمدوشد نیست و ابهامات برای اجرای این ممنوعیت همچنان به قوت خود باقی است.
امیررضا وثوقی | شهرآرانیوز؛ در فاصله ۴۸ ساعت مانده به اجرای محدودیتهای گسترده کرونایی در شهرهای قرمز و اجرای ممنوعیت رفت و آمد از ساعت ۲۱ تا ۴ بامداد هنوز هم خبری از کم وکیف و چگونگی اجرای طرح ممنوعیت آمدوشد نیست و ابهامات برای اجرای این ممنوعیت همچنان به قوت خود باقی است.
این در حالی است که برخی مسئولان روز سه شنبه در گفتگو با خبرنگار ما، تعیین جزئیات نحوه اجرای ممنوعیتهای تردد را منوط به جلسه روز چهارشنبه ستاد استانی کرونا اعلام کرده بودند، اما پیگیریهای خبرنگار ما برای رسیدن به خبری جدید از نحوه اجرای این ممنوعیت نیز به جایی نرسید.
دراین باره رئیس پلیس راهور خراسان رضوی با تأیید ابهامات در زمینه اعمال قانون خودروهای درون شهری به خبرنگار ما گفت: تاکنون شیوه نامهای درباره نحوه و روش اجرای این محدودیت اعلام نشده است، اما پلیس راهنمایی ورانندگی، به ویژه در شهر مشهد این آمادگی را دارد تا با استفاده از نیروهای پلیس راهنمایی ورانندگی در شهر موضوع محدودیت تردد را اجرایی کند.
حمیدرضا دهنوی با بیان اینکه وضعیت اعمال قانون خودروهای متخلف برای ما مبهم است ادامه داد: بی شک باید جزئیات این طرح و مبلغ جرائم دریافتی از متخلفان اعلام شود تا پس از اطلاع رسانی نحوه اعمال قانون بتوانیم از طریق دوربینهای شهری یا دیگرروشهای ابلاغی خودروهای متخلف را اعمال قانون کنیم.
تمرکز بر وارد نشدن خودروهای غیربومی
رئیس پلیس راهور خراسان با اعلام اینکه برقراری محدودیت تردد در مبادی ورودی شهرهای قرمز استان به پلیس راهور ابلاغ شده است گفت: ورود خودروی شخصی به شهرهای قرمز و نارنجی با پلاک غیربومی ممنوع است و اگر خودرو غیر بومی وارد شهر قرمز شود مبلغ اعمال قانون آن یک میلیون تومان و در شهرهای نارنجی ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود.
دهنوی در مورد ممانعت از خروج خودرو از شهرهای قرمز گفت: تمرکز پلیس راهور بر ورود خودروها به داخل شهرهای قرمز است و هنوز ابلاغی برای خودروهای خروجی از شهرهای قرمز به استان اعلام نشده است و فقط مبادی ورودی بررسی خواهد شد.
وی ادامه داد: وسایل نقلیه امدادی، انتظامی، درمانی و وسایل نقلیه حمل بار و مسافر شامل این محدودیتها نخواهد شد. رئیس پلیس راهور استان تصریح کرد: بعید میدانم در این طرح که در کنار تعطیلی کل کشور از شنبه اجرایی خواهد شد، شاهد ترافیکهای سنگین در مبادی ورودی شهری همانند طرح محدودیت قبلی باشیم.
وی تأکید کرد: باوجود تبلیغات و اطلاع رسانیهای مختلف، وضعیت اعمال قانون خودروهای درون شهری همچنان نامشخص است.
۲۲ هزار تذکر شفاهی به اصناف مشهد
با وجود اینکه همه اصناف شهر خود را آماده محدودیتهای یکم آذرماه میکنند، بازرسی در نحوه اجرای محدودیتهای ساعتی برخی اصناف همچنان ادامه دارد و در همین راستا فرماندار شهرستان مشهد اعلام کرد که با اعمال محدودیتهای جدید کرونایی از ۲۰ آبان تاکنون اصناف گروه ۲، ۳ و ۴ این شهرستان ۲۲ هزار و ۲۷۵ تذکر شفاهی دریافت کرده اند.
محمدرضا هاشمی به ایرنا گفت که طی این مدت اصناف متخلف ۹۷۱ فقره تذکر کتبی گرفته اند. ۲۰۹ واحد صنفی نیز جریمه و ۳۹ واحد صنفی نیز به دلیل رعایت نکردن شیوه نامههای ابلاغی پلمب شده اند.
وی ادامه داد: ۶۰ نفر برای نظارت بر رعایت شیوه نامههای ابلاغی با ترکیب نمایندگانی از اداره صنعت، معدن و تجارت، اتاق اصناف، اداره تعزیرات حکومتی، نیروی انتظامی و فرمانداری مشهد در ۱۰ منطقه شهر مستقر شده اند و با توجه به اینکه شهر مشهد ۵ مرکز بهداشت دارد در هرمرکز ۲ تیم استقرار یافته است.
مشهد در فهرست کلان شهرهای محدودیتهای شدید
همچنین سخنگوی ستاد مبارزه با کرونا در خراسان رضوی گفت که پیرو ابلاغ ریاست جمهوری و ستاد ملی مقابله با کرونا، محدودیتهای شدید اجتماعی برای مقابله با شیوع کرونا در مشهد همانند دیگرکلان شهرها و ۲۵ مرکز استان از نخستین روز آذرماه آینده اجرا میشود.
محمدحسین بحرینی افزود: بر این اساس مطابق مصوبات ابلاغی ستاد ملی مبارزه با کرونا فعالیت همه مشاغل به استثنای مشاغل سطح یک به مدت ۲ هفته متوقف و تعطیل خواهد شد.
وی بیان کرد: مشاغل ضروری و سطح یک شامل واحدهای فروش مواد غذایی، نهادهای خدماتی در حوزه آب، برق، گاز، تلفن، حمل ونقل، نیروهای امداد و نجات و بیمارستانها و مراکز درمانی مستثنا از اعمال محدویتها هستند.
بحرینی به محدودیت در فعالیت مکانهای مذهبی و فرهنگی نیز اشاره کرد و ادامه داد: براساس ابلاغیه ستاد ملی مبارزه با کرونا ظرف ۲ هفته مورد نظر، آیینهای نمازجماعت و نمازجمعه نیز در مناطق دارای وضعیت قرمز و نارنجی از لحاظ شیوع ویروس کرونا، اقامه نخواهد شد.
بستری ۴۰۰ بیمار کرونایی در بخشهای مراقبت ویژه استان
دبیر قرارگاه مرکزی دانشگاهی مبارزه با کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز اعلام کرد که هم اکنون ۴۰۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستاهای خراسان رضوی بستری هستند.
حمیدرضا رحیمی افزود: اکنون بیش از ۲۰۰۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای این استان بستری هستند که یک پنجم آنها در بخشهای مراقبت ویژه تحت درمان قرار دارند. وی ادامه داد: علاوه برآن بیماران بسیاری به صورت سرپایی مراقبتهای لازم را دریافت کرده اند و اکنون در منزل خود قرنطینه هستند. همچنین براساس آخرین آمار رسمی روز چهار شنبه ۴۸۰ بیمار دیگر جان خود را به دلیل ابتلا به کرونا از دست دادند و ۱۳ هزار و ۴۲۱ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شدند.