صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

«آریا»؛ قهرمان اولین دوره لیگ فوتبال خراسان در سال ۱۳۵۰

  • کد خبر: ۵۰۱۸۸
  • ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۹
درباره نخستین دوره لیگ استان خراسان که در بهار‌۱۳۵۰ برگزار شد و تیم آریا قهرمان شد.
حسین نخعی‌شریف | شهرآرانیوز؛ پس از برگزاری اولین دوره رقابت‌های لیگ منطقه‌ای کشور در سال‌۱۳۴۹ این‌بار فدراسیون فوتبال با کسب تجربه لازم، در اولین روز‌های سال به تمام هیئت‌های فوتبال آماده‌باش داد تا در اسرع وقت نسبت به برگزاری رقابت‌های باشگاهی اقدام و قهرمان استان را به فدراسیون معرفی کنند. از‌این‌رو در آخرین روز فروردین‌ماه، سرتیپ بنی‌اعتماد، سرپرست هیئت فوتبال، به‌همراه اعضای این هیئت در محل کار محمد‌تقی جعفریان، مدیر‌کل تربیت‌بدنی خراسان حاضر شد تا نسخه برگزاری این مسابقات پیچیده شود.
 
مدیر‌کل اعتقاد داشت مسابقات باشگاه‌های مشهد نمی‌تواند به جای استان، ملاک قرار گیرد؛ اما کمبود وقت، توجیه دست‌اندر‌کاران هیئت بود برای معرفی قهرمان مشهد به‌جای استان! بنی‌اعتماد که رضایت ضمنی جعفریان را به دست آورده بود، برای اینکه شهرستان‌ها ساز مخالف نزنند و نظر مدیر‌کل را عوض نکنند، خیلی سریع مسابقات را در ۲ گروه شروع کرد تا در عمل فرصتی برای اعتراض باقی نگذارد! او حتی برای اینکه تعداد تیم‌ها به حد نصاب برسد، چند تیم نوپا نظیر آرش، پارت و پهلوانی را نیز در این رقابت‌ها شرکت داد که این آخری در بین راه از بازی‌ها کنار کشید. ۲ تیم آریا و پاس، قهرمان و نایب‌قهرمان سال قبل، به‌عنوان سرگروه انتخاب شدند و سایر تیم‌ها طبق قرعه در ۲ گروه جای گرفتند و بدین‌طریق ۲۵ شهریور، نیروی هوایی، فردوسی، آرش و راه‌آهن در گروه‌یک در کنار پاس قرار گرفتند و عقاب، پهلوانی، شهربانی، دیهیم (تاج) و پارت نیز با آریا هم‌گروه شدند.
 
پاسی‌ها از همان اول با توپ پر به مصاف رقبا رفتند ودر اولین دیدار فردوسی را با ۱۰ گل و بعد از آن «۲۵‌شهریور» را با ۸ گل بدرقه کردند و با اقتدار به عنوان صدرنشین راهی نیمه‌نهایی شدند. آریا نیز در گروه دوم در ۲ بازی اول خود در هر بازی ۵ گل به ثمر رساند (۵‌بر ۰ در مقابل شهربانی و ۵‌بر‌۲ مقابل عقاب) تا از همان ابتدا خط‌و‌نشان این ۲ تیم برای هم مشخص شود. در ماراتن فشرده رقابت‌ها که هر روز ۲ بازی برگزار می‌شد، پاس و ۲۵ شهریور از گروه‌یک و آریا و عقاب از گروه دوم به نیمه‌نهایی رسیدند. در این مرحله آریا ۶‌بر ۱ «۲۵‌شهریور» را پشت‌سر گذاشت و نکته جالب این دیدار، حضور هم‌زمان سید مهدی قیاسی، مهاجم آریا، به‌عنوان مربی ۲۵‌شهریور بود! پاسی‌ها نیز با شکست ۳ بر ۰ عقاب، راهی فینال شدند تا در یک روز گرم بهاری (جمعه ۳۱‌اردیبهشت‌۱۳۵۰)، ۵‌هزار تماشاگر مشتاق را به ورزشگاه سعد‌آباد بکشانند.
 
حالا همه‌چیز برای پاسی‌ها آماده بود. آن‌ها با بیشترین گل زده و کمترین گل خورده آمده بودند تا انتقام شکست فصل قبل را بگیرند. با توجه به حساسیت این مسابقه، مصطفی اعتمادی از تهران برای قضاوت دعوت شد تا به کمک نصر‌ا... وهابزاده و حسین قانع از مشهد و فردوس این دیدار را قضاوت کنند. سبزپوشان پاس با شروع بازی، بی‌امان از زمین و هوا روی دروازه آریا توپ می‌ریختند و می‌خواستند همان ابتدا کار را تمام کنند؛ اما هم تیر دروازه و هم دروازه‌بانی به نام فرخ هوشمند مانع بودند و یک‌بار هم محمد‌علی بمانی توپ را از روی خط بیرون کشید. در این دقایق بازی گویا فقط در یک نیمه جریان داشت، اما فرار شاهرخ جوانشیر روی یک ضد‌حمله و گشودن دروازه مهدی ایمان‌نژاد، آب سردی بود بر پیکر پاسی‌ها. پس از این گل بازی از تب‌و‌تاب افتاد.
 
با شروع نیمه دوم پاس با تغییر روش و با ۴ مهاجم بازی را آغاز کرد، اما درست مثل نیمه اول روی ضد‌حمله دروازه‌اش باز شد. زننده این گل سید‌مهدی قیاسی بود. حالا پاسی‌های زخمی برای رسیدن به گل به هر دری می‌زدند، اما فقط توانستند یکی از گل‌ها را توسط داریوش ایزد پناه جبران کنند. سوت پایان که به صدا در‌آمد، پاسی‌های مغموم شاهد پنجمین قهرمانی آریا شدند؛ اما خیلی زود سبز‌و‌سپیدپوشان پاس متوجه شدند فدراسیون از تصمیم اولیه‌اش منصرف شده و خراسان همچون سال گذشته، می‌تواند ۲ نماینده در لیگ کشوری داشته باشد. البته عده‌ای هم معتقد بودند از ابتدا تصمیم فدراسیون همین بوده، ولی دست‌اندرکاران هیئت استان درست اطلاع رسانی نکرده‌اند.
 
در بازی رده‌بندی نیز که بر خلاف رویه معمول، چند روز بعد از بازی فینال انجام شد! عقاب در جایگاه سوم نشست. چرایی برگزاری فشرده و سریع رقابت‌ها در کمتر از یک‌ماه، وقتی بیشتر نمایان شد که رقابت‌های لیگ کشور در مرداد آغاز شد؛ یعنی ۲ ماه فاصله‌ای که هیئت‌فوتبال آن را نادیده گرفته بود! حضور تیم‌های شهرستانی در رقابت‌های سایر استان‌ها نیز مزید‌برعلت شد تا جعفریان، مدیر‌کل تربیت‌بدنی استان، به فکر تغییرات در هیئت استان بیفتد. تغییر شهردار مشهد یعنی سرتیپ بنی‌اعتماد که هم‌زمان سرپرست هیئت فوتبال استان نیز بود، به جعفریان کمک کرد تا با خیال آسوده‌تری دست به این تغییر بزند.
 
برای آریا در این مسابقات شادروان فرخ هوشمند، شادروان شاهرخ جوانشیر، شادروان محسن بمانی، شادروان جمشید بیهقی، شادروان حبیب فتاحی، سیدمهدی قیاسی، عنایت عقیلی، جهانگیر و جوانشیر قوچان‌نژاد، ابراهیم صفایی، علی روحانی، محمد‌علی بمانی، تقی سبحانی، اکبر عسگری، عباس حامد‌پروانه، علی ارباب و اکبر وثوقی به مربیگری زنده‌یاد منصور خادم‌الرضا به میدان رفتند و برای تیم پاس نیز شادروان پرویز تجلی، شادروان اصغر رحیمی، شادروان محمد جاهدی، شادروان ابوالفضل صفوی، مهدی ایمان‌نژاد، اسماعیل رضا‌پور، جعفر اسلامی، داریوش ایزدپناه، ابراهیم تقوی، بهروز صحابه، مهدی گرایلی، بیژن اصلانی، مسعود گودرز، جمشید مدنی، غلامعلی مصیبی، علی‌اصغر رحیمی و ابراهیم بابایی به مربیگری کیوان اعتمادی، در کل مسابقات به تناوب به میدان رفتند. سرپرستی مسابقات با شادروان کاظم میلانیان بود که جواد چرمچی، شادروان فرامرز نهاوندی، شادروان ایرج نجاران و شادروان مهرداد ویژه در این راه همراه او بودند.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.