چین که واکسنهای ساخت خود برای ویروس کرونا را بزودی به تولید انبوه میرساند اعلام کرده است تا یک ماه دیگر ۶۰۰ میلیون دوز از این واکسنها آماده مصرف خواهد شد.
به گزارش شهرآرانیوز، در حال حاضر چین بیش از سه واکسن کووید ۱۹ را در مراحل مختلف آزمایشهای بالینی نهایی دارد و این کشور هم اکنون در اوج تولید انبوه و تلقیح واکسن قرار دارد این در حالی است که به دلیل شیوع پراکنده ویروس کرونا در برخی از شهرهای مهم نظیر شانگهای و تیانجین در شرق و شمال کشور، چین در تلاش است تا زنجیرههای عفونت را نیز نابود کند.
آخرین نشانه تسریع در تولید و ایمن سازی واکسن، برنامههای موسسه چینی «سان» است این موسسه مجموعهای از موسسات تحقیقاتی، شرکتهای دارویی، خطوط تولید و کارشناسان صنعت واکسن سازی در پکن است که روی تولید انواع واکسن و عرضه آن به بازار متمرکز شده است.
شینهوا، خبرگزاری رسمی چین به نقل از این موسسه آورده است: پیش بینی میشود که "یک تغییر سریع" در کار تنظیم و عرضه واکسن در بازار انجام شود به نحوی که واکسن در شهرهای مختلف در اختیار نهادهای ذی ربط بهداشتی قرار گیرد.
گزارش این خبرگزاری حاکی است که دسته اول واکسنهای تولیدی برای مراکز درمانی خط مقدم و ایستگاههای بازرسی مرزی مورد مصرف قرار خواهد گرفت و در پایان سال یعنی تا یک ماه دیگر همه کارکنان بخشهای پزشکی، افسران مهاجرت و گمرک و سایر پرسنل ضروری در سراسر کشور در "برنامه واکسیناسیون اضطراری، اما داوطلبانه" قرار میگیرند.
همچنین مجمع تولیدکننده دارو در چین در بیانیهای آورده است که از هم اکنون درخواستهای مربوط به واکسن را برای ورود به بازار به مقامات ارائه کرده است از سوی دیگر «لیو جینگجن» رییس شرکت سینوفارم از تولید کنندگان واکسن نیز قول داده است تا پایان سال ۲۰۲۰ میلادی، این گروه میتواند ۱۰۰ میلیون دوز را آماده عرضه کند و این رقم را تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی به یک میلیارد دوز برساند.
روزنامه گلوبال تایمز از ارگانهای حزب حاکم چین هم مینویسد: بر اساس اعلام مقامات کمیسیون بهداشت ملی، ۶۰۰ میلیون دوز واکسن - معادل نیمی از جمعیت چین - تا پایان سال آماده خواهد شد.
اولین واکسنهای کووید تولیدی چین مطمئناً متعلق به موسسه سینوفارم (SinoPharm) خواهد بود و برای اطمینان از محافظت بهتر افراد واکسینه شده، افراد بیش از یک دوز نیاز خواهند داشت.
کارشناسان بر این باورند که در مجموع همه دولتها نه فقط چین، سفارشهای عظیمی به تولیدکنندگان دارو میدهند بی آنکه بدانند این واکسنها تا چه حد موثر هستند، اما با گذشت زمان، واکسنهای بهتری تولید میشود و چین نیز واکسنهای دیگر تولید شده با فناوریهای پیشرفته را آزمایش خواهد کرد.
پیش بینی شده است که چین همگام با واکسیناسیون گسترده در داخل کشور بستههای واکسن اهدایی را در اختیار تعدادی از کشورها در قارههای آسیا و آفریقا قرار خواهد داد.
همچنین یک واکسن ناقل آدنوویروس نیز در آخرین مرحله آزمایش در چین است این واکسن را تیمی از آکادمی علوم نظامی ارتش آزادیبخش خلق با همکاری موسسه کانسینو بیولوژیک (CanSino Biologics) ساخته اند.
رئیس این طرح، سرلشکر «چن وی» است که در سال جاری میلادی به دلیل تلاش هایش برای مهار ویروس کرونا در چین از سوی «شی جین پینگ» رییس جمهور چین در پکن مورد تقدیر قرار گرفت.
منبع:ایرنا