صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

افزایش دوبرابری قیمت تخم‌مرغ چه دلیلی دارد؟

  • کد خبر: ۵۴۱۳۱
  • ۰۹ دی ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۴
این روز‌ها التهابات در بازار تخم‌مرغ به اوج خود رسیده و قیمت هرکیلو تخم‌مرغ فله برای مصرف‌کننده به حدود ۲۱ هزار تومان افزایش یافته است. با وجود وعده‌های متولیان درباره کاهش قیمت تخم‌مرغ، طبق آخرین اظهارات مسئولین تخم‌مرغ از ابتدای بهمن فقط از طریق بسته‌بندی قابل نگهداری در یخچال عرضه می‌شود و فروش تخم‌مرغ خارج از این شرایط، ممنوع است.
امیررضا وثوقی | شهرآرانیوز؛ این روز‌ها التهابات در بازار تخم‌مرغ به اوج خود رسیده و قیمت هرکیلو تخم‌مرغ فله برای مصرف‌کننده به حدود ۲۱ هزار تومان افزایش یافته است.
با وجود وعده‌های متولیان درباره کاهش قیمت تخم‌مرغ، طبق آخرین اظهارات رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و موادغذایی دام‌پزشکی خراسان‌رضوی، تخم‌مرغ از ابتدای بهمن فقط از طریق بسته‌بندی قابل نگهداری در یخچال عرضه می‌شود و فروش تخم‌مرغ خارج از این شرایط، ممنوع است. به‌گفته محمود قربان‌زاده، درقالب این طرح، تخم‌مرغ‌ها در اندازه‌های مختلف بسته‌بندی می‌شوند و فروش آن به‌صورت فله‌ای و خارج از یخچال، ممنوع است.
 
این مصوبه در شرایطی به ۲۷۰واحد مرغ تخم‌گذار استان ابلاغ شده است که بازار تخم‌مرغ در نامتوازن‌ترین شرایط ممکن قرار دارد و طرح جدید نه‌تن‌ها قیمت تخم‌مرغ را کاهش نخواهد داد، بلکه هزینه تمام‌شده آن را به شکل چشمگیری افزایش خواهد داد.
 
طبق بررسی‌های خبرنگار ما، در شرایطی که قیمت مصوب هر دانه تخم‌مرغ ۹۳۰ تومان است، هردانه تخم‌مرغ بسته‌بندی‌شده در بازار حدود هزارو ۹۰۰ تومان قیمت‌گذاری می‌شود و شهروندان به ازای هرکیلو تخم‌مرغ بسته‌بندی‌شده، باید حدود ۳۲ هزار تا ۳۸ هزارتومان پرداخت کنند. البته در این میان، در بازار قیمت تخم‌مرغ بسته‌بندی برخی برند‌های معروف حتی به ۴۲ هزار تومان نیز می‌رسد.

باتوجه‌به اینکه براساس مصوبه دیروز ستاد تنظیم بازار، قیمت هرکیلو تخم‌مرغ درب مرغداری از کیلویی ۱۲ هزارو ۵۰۰ تومان به ۱۴هزار تومان افزایش یافته است، پیش‌بینی می‌شود این مسئله، سبب گرانی بیشتر تخم‌مرغ بسته‌بندی در بازار شود.


گرانی بیشتر تخم‌مرغ

در همین راستا ازقندی، یکی از توزیع‌کنندگان تخم‌مرغ فله در بازار مشهد، به خبرنگار ما گفت: طرح ممنوعیت توزیع تخم‌مرغ فله، فعالیت بخش مهمی از توزیع‌کنندگان را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد، زیرا دغدغه تعداد زیادی از توزیع‌کنندگان این است که با فروش کارتنی تخم‌مرغ، بتوانند کالای خود را قبل از تاریخ انقضا در بازار به فروش برسانند.
 
او با تاکید بر اینکه بسته‌بندی تخم‌مرغ، قیمت‌ها را به‌شدت افزایش خواهد داد و بی‌شک این کار به ضرر خانوار‌های کم‌درآمد است، افزود: تعداد انگشت‌شماری شرکت بسته‌بندی تخم‌مرغ در استان داریم و شرکت‌های فعال در این حوزه، نمی‌توانند حجم انبوه تخم‌مرغ فله را پوشش دهند، با این حال انتشار این خبر، قیمت تخم‌مرغ را باردیگر افزایش داده است. اکنون مرغداران هرکیلو تخم‌مرغ را به قیمت تقریبی ۱۷ هزارو ۳۰۰ تومان به توزیع‌کننده عرضه می‌کنند.


استان، ظرفیت کافی را برای بسته‌بندی ندارد

در ادامه با اسدا... زاده، مدیر یک شرکت بسته‌بندی تخم‌مرغ، گفتگو کرده‌ایم و ظرفیت استان در این زمینه را جویا شده‌ایم. وی با بیان اینکه قیمت شناور این روز‌های تخم‌مرغ، هزینه نهایی را تعیین می‌کند، گفت: تخم‌مرغ بسته‌بندی ۱۵ عددی تقریبا به قیمت ۲۰ هزارتومان به دست توزیع‌کننده می‌رسد.
 
اسدا... زاده ادامه داد: اگر فشار برای پرینت (شماره‌گذاری) تخم‌مرغ وجود داشته است، بیش از ۷۰ درصد واحد‌های مرغداری امسال ادوات این کار را تهیه کرده‌اند، اما اگر بحث بسته‌بندی تخم‌مرغ است، ظرفیت واحد‌های استان کمتر از آن است که بتوانند همه تخم‌مرغ فله را به شکل بسته‌بندی به بازار ارسال کنند.
 
وی ادامه داد: سه تا چهار شرکت بزرگ در این زمینه مشغول فعالیت هستند که برخی از آن‌ها فقط برند خود را بسته‌بندی می‌کنند. به‌هرحال این امکان وجود دارد که این شرکت‌ها در آینده ظرفیت خود را افزایش دهند.


افزایش هزینه نهایی تولید

همچنین مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار خراسان‌رضوی با بیان اینکه تولیدکننده تخم‌مرغ از اینکه استاندارد‌ها در محصولات استقبال می‌کند، به خبرنگار ما گفت:، اما باید توجه کرد که این اقدام، چه میزان به قیمت تمام‌شده تخم‌مرغ می‌افزاید.

سیدحسین موسوی‌نژاد با اشاره به اهمیت زیرساخت‌ها برای اجرای این طرح افزود: زیرساخت این طرح آن‌چنان که باید در استان فراهم نشده است و باید دستورالعمل‌های سازمان دام‌پزشکی، تعدیل و تسهیل شود تا شرایطی فراهم شود که مرغدار در واحد‌های مرغداری، این بسته‌بندی و نشانه‌گذاری را برروی تخم‌مرغ‌ها اعمال کند.
موسوی‌نژاد ادامه داد: بیشتر مرغداری‌ها در خراسان‌رضوی به‌صورت خرده‌مالکی اداره می‌شوند و متراژ واحد‌های آن‌ها کوچک است و ظرفیت لازم برای استقرار ادوات و تجهیزات نشانه‌گذاری را ندارند.

وی گفت: این تخم‌مرغ‌ها باید از واحد‌های کوچک به مراکز بسته‌بندی ارسال شود که تخلیه و بارگیری و دیگر امور، هزینه تمام‌شده را در شرایطی فعلی افزایش خواهد داد. این اقدام را تایید می‌کنیم، اما دام‌پزشکی باید شرایط موجود را درنظر بگیرد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار خراسان‌رضوی درباره سهم تخم‌مرغ بسته‌بندی‌شده از بازار استان، اظهار کرد: آماری در این زمینه دردسترس نیست، اما طبق آمار کشوری، ۵ درصد تخم‌مرغ کشور به شکل بسته‌بندی توزیع می‌شود و در شهر تهران که بیشترین میزان مصرف و تولید تخم‌مرغ بسته‌بندی را به خود اختصاص داده است، کمتر از ۲۰ درصد نیاز تخم‌مرغ مردم را تخم‌مرغ بسته‌بندی‌شده تامین می‌کند.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.