صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

 سهام عدالت متوفیان به‌صورت قهری به وراث منتقل می‌شود

  • کد خبر: ۵۶۷۱۲
  • ۰۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۲
  • ۲
شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرد: زیرساخت انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث قانونی درحال آماده‌سازی است و به محض عملیاتی‌شدن سامانه‌های مربوط، فرایند‌های آن به عموم مردم اطلاع‌رسانی خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد: زیرساخت انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث قانونی درحال آماده‌سازی است و به محض عملیاتی‌شدن سامانه‌های مربوط، فرایند‌های آن به عموم مردم اطلاع‌رسانی خواهد شد.

 

همچنین در این اطلاعیه آمده است: شرکت سپرده گذاری مرکزی در کنار پیشبرد چندین پروژه بزرگی که در حوزه ارائه خدمات به مشمولان سهام عدالت در دست انجام و اجرا دارد، در حال فراهم کردن زیر ساختی است تا عملیات انتقال قهری سهام به وراث قانونی مشمولان سهام عدالت که فوت کرده اند با کمترین هزینه و حداقل نیاز به مراجعه حضوری به خصوص در شرایط شیوع کرونا صورت پذیرد.

 

در این راستا لازم است برخی از نهاد‌ها و دستگاه‌های اجرایی، اقداماتی را جهت شناسایی افراد متوفی و وراث آن‌ها انجام دهند تا فرایند انتقال سهام عدالت این افراد تسهیل و تسریع یابد.

 

بر اساس این اطلاعیه، به محض آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم، اطلاع‌رسانی همگانی برای عموم مردم صورت می‌گیرد و از وراث قانونی سهام عدالت تقاضا می‌شود در اولین گام، گواهی حصر وراثت را دریافت و منتظر اطلاعیه‌های بعدی این شرکت باشند.

 

شایان ذکر است تاکنون بیش از دو میلیون و ۶۰۰ هزار دارنده سهام عدالت در طول ۱۵ سال گذشته فوت کرده اند و تعدد مخاطبان برای انتقال سهام عدالت به وراث مزید بر علت شده است تا شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در صدد فراهم کردن زیر ساخت‌های الکترونیکی باشد.

 

گفتنی است انتقال قهری عبارت است از انتقال اموال به دیگری بنا به دلیلی که ناشی از اراده و توافق طرفین نباشد، مانند فوت شخص، موجب انتقال قهری اموال متوفی به ورثه می‎شود، بنابراین ورثه شخص سهامدار پس از فوت او به قائم‎مقامی از متوفی، جزو سهامداران شرکت قرار می‌گیرند و همان حقوقی را شخص تا قبل از فوت در قبال سهام داشته، ورثه نیز خواهند داشت که به همین منظور می‌توان به حق دادن رأی و حق دریافت سود اشاره کرد.

 

به عبارت دیگر انتقال مال منقول یا غیر منقول یا مطالبات کسی به دیگری است بدون اینکه بین آن دو توافقی صورت گرفته باشد، مانند انتقال اموال متوفی به ورثه‌اش.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
جهانگیر مومن
۰۱:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۷
چطور میفهمند طرف فوت کرده اما نمی‌توانند وراث را شناسایی کنند؟ اول چیزی که ورثه میگیرند گواهی انحصار وراثت است.تکلیف سود سهام شخص متوفی که در سال ۹۳ فوت کرده و تاکنون سودی پرداخت نشده چیست؟ آیا به آنهم سود دیر کرد پرداخت تعلق می‌گیرد برای پرداخت به ورثه یا نه؟
ناشناس
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۶
سلام من سهامم ۶۰ درصد فروختم ولی فقط یک ملیون برام اومده اونم با چند دفعه به کارتم واریز شده میشه بفهمم بازم میاد یا همون مبلغی که اومده ممنون