صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

پخت نان در تنور انحصار نانوایی‌های خانوادگی؟

  • کد خبر: ۵۶۷۹۲
  • ۰۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۰
رئیس اداره غله استان خراسان رضوی در حالی از اداره خانوادگی نانوایی‌ها می‌گوید که رئیس اتحادیه نانوایان آن را تکذیب می‌کند.
محسن موسوی‌زاده | شهرآرانیوز؛ تاکنون درباره انحصار در اقتصاد ایران، اخبار مختلفی منتشر شده است؛ از انحصار در واردات کالا‌های اساسی گرفته تا انحصار در واردات موز و آناناس که گفته می‌شود دست ۱۵ نفر است، در همین راستا دیروز رئیس اداره غله خراسان‌رضوی از یک انحصار جدید آن‌هم در حوزه پخت نان در مشهد خبر داد.

حمیدرضا نوری در گفتگو با فارس، گفت که از قدیم برخی مشاغل به‌صورت موروثی بین خانواده‌ها دست‌به‌دست می‌شده‌اند و از پدر به پسر رسیده است و مابقی فامیل هم به همین سمت رفته‌اند، بنابراین قبول دارم که حدود ۴۰ درصد نانوایی‌ها در دست حدود ۱۲ خانواده است، بااین‌حال رئیس اتحادیه نانوایان مشهد در گفتگو با شهرآرانیوز، با بیان اینکه به‌عنوان مسئول اتحادیه نمی‌تواند اداره ۴۰ درصد از نانوایی‌های مشهد به‌صورت خانوادگی را تأیید کند، گفت: رئیس اداره غله استان اگر مستندانی درباره اداره نانوایی‌ها به‌صورت خانوادگی دارد، باید ارائه کند. مصطفی کشتگر افزود: هم‌اکنون ۲ هزارو ۵۰۰ نانوایی در مشهد فعالیت می‌کنند که براساس صحبت آقای نوری حدود ۸۰۰ نانوایی در این شهرستان به‌صورت خانوادگی اداره می‌شوند. به‌عبارتی به‌صورت میانگین، این ۱۲ خانواده باید ۶۰ نانوایی داشته باشند.


طایفه‌ای بله، انحصاری خیر

وی با بیان اینکه برخی افراد شغل خانوادگی‌شان نانوایی است، گفت: برخی به‌صورت پدر و پسر و برادرزاده شغل نانوایی دارند. درواقع این افراد به‌صورت چند نسل در این شغل فعالیت می‌کنند، از این‌رو نمی‌شود فقط به دلیل حضور چند عضو از یک خانواده در شغل نانوایی، اعلام کرد که همه نانوایی‌های مشهد خانوادگی اداره می‌شود، با این حال کشتگر فعالیت برخی افراد به‌صورت آنچه طایفه‌ای می‌خواند را در شغل نانوایی تأیید کرد و گفت: از قدیم گفته می‌شد که ساکنان یک منطقه در پخت نان بربری مهارت بهتری دارند.
 
باتوجه‌به اینکه در شهر‌های کوچک، افراد باهم فامیل و جزو یک طایفه هستند، ممکن است این‌ها با یکدیگر نسبت فامیلی داشته یا فامیل مشابهی داشته باشند، بااین‌حال به دلیل مشابه بودن فامیل و از یک طایفه بودن، نمی‌توان مدعی شد که نانوایی‌ها به‌صورت خانوادگی اداره می‌شوند.
وی ادامه داد: به‌عنوان مثال اکنون بخش درخورتوجهی از شاطر‌های نان سنگک، گنابادی هستند، اما نمی‌شود مدعی شد که انحصار این نان در دست گروه خاصی است.

البته کوچک‌زاده، یکی از نانوا‌های قدیمی مشهد، در گفتگو با خبرنگار ما، فعالیت خانوادگی در نانوایی‌ها را تایید کرد و گفت: ممکن است برخی ۵ یا ۶ نانوایی داشته باشند، اما این مسئله عامل تأثیرگذاری بر پخت و قیمت نان در مشهد نیست. اگر می‌خواهیم به نانوایی‌ها کمک کنیم، باید سعی کنیم مشکلات آن‌ها مانند افزایش هزینه‌های جاری را حل کنیم. برای کارگران بن کالا درنظر گرفته شود و مساعدت‌هایی در حوزه تامین‌اجتماعی برای نانوایی‌ها پیش‌بینی شود. وی تاکید کرد: پیش کشیدن بحث انحصار نانوایی‌ها در مشهد فقط آدرس غلط دادن به مردم درباره مشکلات فعلی نان است.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.