صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

انقلاب کوانتومی گوگل

  • کد خبر: ۵۸۶۶
  • ۰۶ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۷
انجام محاسبات ۱۰ هزار ساله تنها در ۳ دقیقه

گروه شهر هوشمند | به‌تازگی «فایننشال‌تایمز» خبری درباره ساخت کامپیوتر کوانتومی گوگل منتشر کرده است، اتفاقی که می‌تواند به‌زودی دنیا را تحت تأثیر خود قرار دهد و ما را وارد عصر تازه‌ای از فناوری کند.
رایانه کوانتومی، دستگاهی است که از پدیده‌ها و قوانین مکانیک کوانتوم برای انجام محاسباتش استفاده می‌کند. کامپیوترهای کوانتومی با کامپیوترهای فعلی که با ترانزیستورها کار می‌کنند، تفاوت اساسی دارند. ایده اصلی که در پس کامپیوترهای کوانتومی نهفته، این است که می‌توان از خواص و قوانین فیزیک کوانتوم برای ذخیره‌سازی و انجام عملیات روی داده‌ها استفاده کرد.


گوگل، پیروز رقابت غول‌ها
در سال‌های گذشته دولت‌ها و غول‌های فناوری دنیا ‌تلاش می‌کردند که بتوانند زودتر به این فناوری دست پیدا کنند، اما با خبری که به‌تازگی فایننشال‌تایمز منتشر کرد، به نظر می‌رسد گوگل پیروز این رقابت لقب گرفته است.
محاسبات کوانتومی می‌تواند پیامدهای بسیار شگرفی در همه موضوعات دنیای دیجیتال امروز، از هوش مصنوعی گرفته تا توسعه داروها و حتی پیش‌بینی‌های دقیق آب‌و‌هوایی، داشته باشد.یک رایانه کوانتومی می‌تواند به‌راحتی از برخی ابررایانه‌های برتر جهان پیشی بگیرد و این قدرت پردازش را مدیون کیوبیت‌های عجیب‌و‌غریب است. در این مدل از رایانه‌ها به‌جای بیت، از کیوبیت استفاده می‌شود که قابلیت‌ها و امکانات گسترده‌تری دارد.


توان محاسباتی شگفت‌انگیز
برای درک تفاوت قدرت کامپیوتر‌های کوانتومی با ابررایانه‌های فعلی، باید بدانید کامپیوتر کوانتومی ۵۳کیوبیتی گوگل در حدود 3‌دقیقه محاسبه‌ای را انجام داد که ابرکامپیوتر Summit، (قدرتمندترین ابرکامپیوتر جهان که بیش‌از ۲۰۰هزار پردازنده دارد) برای انجام آن به ۱۰۰۰۰سال زمان نیاز خواهد داشت. می‌توان گفت این کامپیوتر کوانتومی از هر کامپیوتر کلاسیکی برتر است.در‌واقع می‌توان گفت گوگل در فناوری به برتری کوانتومی دست یافته است. محققان گوگل در گزارش‌های خود به دفعات از اصطلاح برتری کوانتومی (Quantum Supremacy) استفاده می‌کنند و آن را نتیجه‌ فعالیت‌های تحقیق و توسعه خود می‌دانند. به‌‌طور خلاصه، برتری کوانتومی به توانایی حل وظایفی گفته می‌شود که بدون استفاده از کامپیوتر کوانتومی حل‌شدنی نبوده‌اند.


ورود به عصر تازه فناوری
دیگر غول‌های دنیای فناوری مثل IBM و AT&T نیز همچنان روی توسعه فناوری رایانه‌های کوانتومی کارمی‌کنند. توسعه‌ کامپیوترهای کوانتومی به‌دست شرکت‌های بزرگ دنیای فناوری نشان‌دهنده‌ ظرفیت فراوان این بخش از بازار پردازش است. با پیشرفت این شرکت‌های مسیرساز شاید بتوان چشم‌اندازی کاملا نو در آینده‌ دنیای پردازش متصور شد.
با‌وجود‌این نتایج درخشان، کامپیوترهای کوانتومی هنوز راه زیادی تا تبدیل‌شدن به جایگزین کامپیوترهای معمولی در پیش دارند. اینکه آیا کامپیوترهای کوانتومی می‌توانند جایگزین واقعی پی‌سی‌ها و کامپیوترهای دسکتاپ باشند یا خیر، موضوع دیگری است که پاسخ آن تنها در آینده مشخص خواهد شد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.