صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

برنج خارجی، رکوردار رشد قیمت در دی ۹۹ + جدول

  • کد خبر: ۵۸۷۰۴
  • ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۴
رصد بازار کالای اساسی حکایت از آن دارد که برنج خارجی همچنان عنوان رکوردار رشد قیمت در بازار را در اختیار دارد؛ بطوریکه در دی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل بیشترین رشد قیمت به انواع برنج خارجی اختصاص یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز، رشد قیمت برنج ایرانی و رسیدن این نوع برنج به محدوده ۳۳ هزار تومان موجب شده تا بازار برنج در اختیار برنج‌های وارداتی قرارگیرد و قشر متوسط و ضعیف جامعه که امکان خرید برنج ایرنی را ندارند نیاز خود را از طریق برنج خارجی تامین کنند. روندی که موجب شد تا شاهد رشد بیش از ۱۰۰ درصدی قیمت برنج خارجی در کشور باشیم.

 

ارزیابی‌های صورت گرفته نشان دهنده آن است که در دی ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل برنج پاکستانی درجه یک و برنج تایلندی (غیر از هومالی) بالاترین رشد قیمت را نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته اند و به این طریق عنوان رکورددار رشد قیمت را از آن خود کرده اند. نکته قابل توجه دیگر در خصوص این دو نوع برنج به جابجایی آن‌ها در جدول رکوردشکنان رشد قیمت کالای اساسی بازمی گردد. براساس گزارش منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مدت زمان مورد بررسی برنج تایلندی (غیر از هومالی) عنوان پیشتاز گرانی را از برنج پاکستانی ربود و توانست عنوان صدرنشینی رشد قیمت در بازار را به خود اختصاص دهد در آذر ماه این عنوان در اختیار برنج پاکستانی قرار داشت.

 

رکورد دار رشد قیمت

«برنج باسماتی پاکستانی (درجه یک)»، «برنج تایلندی (غیر از هومالی)»، «برنج طارم اعلا»، «برنج داخلی هاشمی (درجه یک)»، «شکر سفید»، «شکر سفید ۹۰۰ گرمی»، «گوشت گوساله»، «گوشت گوسفندی (مخلوط)» و «گوشت مرغ تازه» ۹ محصولی هستند که در چهار گروه مختلف روند قیمتی آن‌ها در اولین ماه بهمن سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ارزیابی شده است.

 

با توجه به رصد صورت گرفته می‌توان گفت بالاترین رشد قیمت در مدت زمان مورد بررسی به «برنج تایلندی (غیرهومالی)» اختصاص داشته بطوریکه در دوره زمانی مورد بررسی این مدل برنج رشدی ۱۲۹.۴ درصدی را تجربه کرده و قیمت آن از کیلویی ۷ هزار و ۶۵۶ تومان به ۱۷ هزار و ۵۶۲ تومان رسیده است.

 

اما کمترین رشد قیمت نیز در این دوره زمانی به گوشت گوسفندی مخلوط اختصاص داشته، بطوریکه در ابتدای زمستان سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل شاهد رشد ۲۷ درصدی گوشت گوسفندی مخلوط بوده ایم. گوشت گوسفندی مخلوط در میانه پاییز سال گذشته با قیمت هر کیلو ۸۷ هزار و ۲۵۸ تومان در بازار معامله می‌شد که این قیمت در مدت مشابه سال جاری به ۱۱۰ هزار و ۷۸۶ تومان در هر کیلو رسید.

 

از سوی دیگر با توجه به رصد صورت گرفته می‌توان گفت در مدت زمان مورد بررسی به «برنج باسماتی پاکستانی (درجه یک)» نیز در دوره زمانی مورد بررسی رشدی ۱۲۳.۵ درصدی را تجربه کرده و قیمت آن از کیلویی ۱۰ هزار و ۹۱۶ تومان به ۲۴ هزار و ۳۹۶ تومان رسیده است.

 

براساس این گزارش برنج ایرانی از جمله برنج طارم و برنج هاشمی درجه یک نیز در یک سال گذشته در بازه زمانی مورد بررسی به ترتیب ۴۷.۲ و ۴۵.۳ درصد افزایش قیمت داشته اند؛ بطوریکه قیمت برنج طارم (اعلا) در دی ماه به کیلویی ۳۳ هزار و ۷۰۳ تومان رسید و برنج هاشمی درجه یک نیز با قیمت ۳۳ هزار تومان در بازار خرید و فروش شد.

 

قیمت هر کیلوگرم شکر سفید هم در دوره زمانی مورد بررسی رشد ۶۸.۱ درصدی را تجربه کرد و قیمت آن به کیلیویی ۸ هزار و ۷۶۲ تومان در آبان امسال رسید. رشد قیمت شکر سفید ۹۰۰ گرمی هم در این دوره برابر با ۵۴.۵ درصدی بوده است که با این شرایط می‌توان گفت افزایش قیمت به شکر بسته بندی شده نیز رسیده است.

 

از سوی دیگر قیمت هرکیلوگرم گوشت گوساله نیز در دوره زمانی مورد بررسی رشدی ۳۱.۴ درصدی را ثبت کرد و قیمت آن در بازار به کیلیویی ۹۷ هزار ۲۹۵ تومان رسید.

 

قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ تازه نیز با ۶۲.۳ درصد افزایش قیمت از کیلویی ۱۲ هزار و ۶۲۳ تومان در آبان ۹۸ به کیلویی ۲۰ هزار و ۴۹۰ تومان در دی ۹۹ رسید.

منبع:اقتصادنیوز

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.