اظهارات جنسیتزده رئیس المپیک توکیو به استعفای یوشیرو موری ختم شد. آدام گرنت، روانشناس سازمانی، پس از اظهارات موری، به دنبال اثبات این مسئله رفته است که آیا بهراستی زنان در طول جلسهها بیش از مردان صحبت میکنند.
هدی جاودانی | شهرآرانیوز؛ کمیته المپیک ژاپن هفته گذشته مشغول بررسی پیشنهادی بود که به واسطه آن، زنان بیشتری میتوانستند در هیئت اجرایی این کمیته حضور پیدا کنند. در این میان، رئیس المپیک توکیو، مردی به نام یوشیرو موری که نخستوزیر سابق ژاپن نیز بوده است، گفت از آنجایی که زنان بیشازاندازه صحبت میکنند، اگر تعدادشان در جلسات هیئت اجرایی المپیک افزایش پیدا کند، باید محدودیتی نیز برای میزان صحبتکردنشان گذاشت تا بتوانند سروقت حرفشان را تمام کنند، چون در غیر این صورت، «آزاردهنده» خواهد بود. این اظهارات جنسیتزده به استعفای یوشیرو موری ختم شد. آدام گرنت، روانشناس سازمانی، پس از اظهارات موری، به دنبال اثبات این مسئله رفته است که آیا بهراستی زنان در طول جلسهها بیش از مردان صحبت میکنند.
در پژوهشی مشاهده شده است در میان سناتورهایی که از جایگاه، اعتبار و نفوذ بالا برخوردارند، این فقط مردان بودهاند که بیشترین زمان ممکن را به اظهارنظر در صحن مجلس سنا اختصاص دادهاند. اما چرا زنان قدرتمند و همرده با این مردان همچنان از حرفزدن هراس دارند؟! مشاهدات نشان میدهد این زنان در واقع از روی سازش و تمایل به مصالحه به کمحرفی روی نیاوردهاند بلکه هراس از اینکه بیشازاندازه کنترلگر و سلطهجو به نظر بیایند آنها را به حاشیه رانده است، زیرا پیش از این، هر بار با صدای رسا دیدگاههای خود را مطرح کردهاند، دیگران درست چنین برداشتی درباره آنها کردهاند.
یافتههای یک پژوهش در حوزه علوم سیاسی نشان میدهد زمانی که یک گروه پنجنفره در حال تصمیمگیریهای سیاسی باشد، اگر تنها یک عضو زن در آن گروه حضور داشته باشد، این زن ۴۰ درصد کمتر از دیگر اعضای گروه خود صحبت خواهد کرد. اگر این گروه پنجنفره ۳ عضو زن را شامل شود، باز هم این اکثریت زنانه حدود ۳۶ درصد کمتر از ۲ عضو گروه حرف میزنند. در گروهها و فضاهای کاری بسیاری، زنان همواره با این واقعیت تلخ روبهرو هستند که ترجیح میدهند به جای آنکه اظهارنظر کنند و بهاحتمال، موقعیت شغلی خود را به خطر بیندازند، ساکت و مؤدب سر جای خود بشینند.
پژوهشی نشان میدهد قضات مرد ۳ برابر بیش از همتایان مرد خود میان صحبت قضات زن میپرند و آنها را متوقف میکنند. به عبارت دیگر، زمانی که زنان سعی در اظهار نظر دارند، بیشتر به سکوت دعوت میشوند. از آنجایی که همه این پژوهشها در غرب صورت گرفته است، این پرسش مطرح میشود که آیا وضعیت در میان کشورهای آسیایی، ژاپن به طور خاص، چگونه است؟ رتبهبندی برابری جنسیتی سال ۲۰۱۸ مجمع جهانی اقتصاد نشان میدهد این کشور از میان ۱۴۹ کشور جهان در جایگاه ۱۱۰ قرار گرفتهاست.