صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

گله  از به رسمیت نشناختن زبان اشاره ناشنوایان

  • کد خبر: ۶۰۷۳
  • ۰۹ مهر ۱۳۹۸ - ۰۷:۲۸

رئیس هیئت مدیره کانون ناشنوایان خراسان رضوی روز گذشته به مناسبت روز جهانی ناشنوایان میهمان صحن علنی شورای شهر مشهد بود. معصومه ترابی مقدم در این جلسه از به رسمیت نشناختن زبان اشاره از سوی مسئولان و اداره ها، نبود زیرنویس فارسی یا مترجم زبان اشاره برای برنامه های پخش شده و نیز نصب نشدن بنر روز ناشنوایان در شهر به منظور توجه آحاد جامعه گله کرد و خواستار آن شد که مسئولان با گوشی شنوا درصدد رفع این مشکلات باشند.
او در ابتدا ضمن قدردانی از زحمات «جبار باغچه بان» در حوزه آموزش ناشنوایان گفت: مرحوم باغچه بان به صورت شبانه روزی خدمات بسیاری برای کودکان ناشنوا انجام داد و توانست در حوزه آموزش این کودکان و زبان اشاره، قدم های بزرگ و مؤثری بردارد.
رئیس هیئت مدیره کانون ناشنوایان خراسان رضوی در ادامه با نقد عملکرد دستگاه های اجرایی و مسئولان، بیان کرد: این حق همه ناشنوایان است که زبان اشاره شان را به رسمیت بشناسیم. چندین سال برای آموزش زبان اشاره به اداره ها فریاد زدیم. با این وجود باید اشاره کنم که اداره های ما برای آموزش و استفاده از این زبان کم حوصله هستند. این در شرایطی است که آموزش زبان اشاره کار سختی نیست. ما برای آموزش زبان اشاره به دستگاه ها و کارکنان اعلام آمادگی می کنیم.
نقد دیگری که رئیس هیئت مدیره کانون ناشنوایان خراسان رضوی در جلسه علنی شورای شهر مشهد به آن اشاره کرد، گله از صداوسیما بود و افزود: یکی از مشکلات اصلی ناشنوایان این است که نمی توانند از تمام برنامه های تلویزیون استفاده کنند. متأسفانه صداوسیما در پخش برنامه های خود از زیرنویس یا مترجم زبان اشاره استفاده نمی کند و همین باعث می شود ناشنوایان فقط تصویر را ببیند و جزئیات را از خانواده شان بپرسند. در این رابطه نیز خانواده ها گاهی با بی حوصلگی فقط چند نکته را می گویند و ممکن است اصل اتفاقی که از تلویزیون پخش شده را به ناشنوا منتقل نکنند.ترابی مقدم افزود: بارها این موضوع را به مسئولان صداوسیما تذکر داده ایم و حتی طوماری از سوی ناشنوایان کشور در این زمینه امضا شد، اما نتیجه ای نگرفتیم. به گفته ترابی مقدم اکنون کانون ناشنوایان استان بیش از 4هزار عضو ناشنوا، نیمه شنوا و کم شنوا دارد. جدا از آن فرزندان این خانواده ها که دارای شنوایی هستند می توانند به عنوان مترجم برای همه افراد و دستگاه ها استفاده شوند.او در ادامه به حضور کانون ناشنوایان استان در جلسات شورای شهر مشهد در دوره های پیشین نیز اشاره کرد و ادامه داد: به رغم حضور ما در این جلسات، پاسخ مثبتی نگرفتیم. امیدواریم در شورای شهر این دوره قدم های اجرایی برای ناشنوایان برداشته شود. اکنون ناشنوایان برای خرید و استفاده از من کارت نیز مشکل دارند. درباره من کارت نیز از سوی بهزیستی تاکنون نامه نگاری کرده ایم، اما به نتیجه نرسیده ایم.رئیس هیئت مدیره کانون ناشنوایان خراسان رضوی ادامه داد: روز جهانی ناشنوایان را در حالی پشت سر گذاشتیم که هیچ گونه اطلاع رسانی در این باره و در قالب نصب بنر و پوستر در شهر انجام نشد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.