«فعلا فقط میتونیم امیدوار باشیم طوری که قرص ومحکم از رعایت شدن نکتههای بهداشتی حرف میزنن، بهش عمل هم بکنن.» این، واکنش یکی از کاربران فضای مجازی بعد از انتشار خبر برگزاری امتحانات پایان ترم دانش آموزان پایه نهم و دوازدهم به صورت حضوری بود.
محبوبه عظیم زاده | شهرآرانیوز؛ «فعلا فقط میتونیم امیدوار باشیم طوری که قرص ومحکم از رعایت شدن نکتههای بهداشتی حرف میزنن، بهش عمل هم بکنن.» این، واکنش یکی از کاربران فضای مجازی بعد از انتشار خبر برگزاری امتحانات پایان ترم دانش آموزان پایه نهم و دوازدهم به صورت حضوری بود؛ واکنشی که شاید مشتی از خروار نگرانیهایی باشد که والدین این دانش آموزان، این روزها بیش از پیش دارند پشت سر میگذارند.
نگرانیهایی که بعد از تعطیلات نوروز ۱۴۰۰، وقتی زمزمههای پایان سال تحصیلی آمیخته با کرونا و برپایی امتحانات آخر سال به گوش میرسید، کم کم رخ نشان داد و تبدیل شد به یکی از سوالات اساسی دانش آموزان و والدینشان؛ اینکه، چون امتحانات نهایی پایههای نهم و دوازدهم سال گذشته به صورت حضوری برگزار شد، آیا امسال هم مشابه سال گذشته تصمیم گیری و عمل میشود، آن هم در روزهایی که آمارها از افزایش بستریها و مرگ ومیرها میگوید و تنها کاری که فعلا در غیاب واکسیناسیون عمومی از دست خودمان برمی آید، رعایت نکات بهداشتی است.
داستان تقابل دانش آموزان و والدین آنها با کرونا، فقط محدود به این روزهای امتحان نمیشود. پیش از این هم وقتی از بازگشایی مدارس و حضور دانش آموزان در مدرسه صحبت به میان آمد، مخالفتهایی حتی ازسوی برخی معلمان مطرح شد؛ اینکه چه لزومی دارد در شرایطی که هنوز کرونا تحت کنترل درنیامده است و میتوانیم با کمک آموزش غیرحضوری (که البته نمیتوان کتمان کرد همین آموزش مجازی هم در نقاط بسیاری با مشکلات زیادی روبه رو بوده است) پیش برویم، دانش آموزان را به حضور در مدارس فرابخوانیم؟ نکتهای که در یک بازه زمانی، واکنشهای زیادی را هم در فضای مجازی به راه انداخت.
فردی از این گفته بود که نگران فرزند کوچک و تازه واردش به مدرسه است که هنوز توانایی مراقبت از خود را به صورت تمام وکمال در یک فضای عمومی ندارد و دیگری به این نکته اشاره کرده بود که سلامتی دانش آموزان، بسیار مهمتر از برپایی کلاس درس و مدرسه است، مگر اینکه شرایط استاندارد و پذیرفته شدهای برای حضورشان فراهم شود. درست در همین بحبوحه، اظهارات ضدونقیض مسئولان شنیده میشد که بلاتکلیفی دانش آموزان و معلمها و خانوادهها را بیشتر میکرد. محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش وپرورش، بعد از تعطیلات نوروز گفت: «کماکان متقاضی برگزاری حضوری برخی آزمونها که در سالهای گذشته حضوری بوده است مانند پایههای نهم و دوازدهم هستیم.»
حالا هم که در روزهای ابتدایی اردیبهشت هستیم و آن گونه که مشخص شده است، امتحانات از بازه زمانی ۲۷ اردیبهشت شروع میشود و تا ۲۲ خرداد ادامه دارد، مرکز سنجش وزارت آموزش وپرورش جزئیات برگزاری امتحانات پایان سال دانش آموزان را اعلام کرده است و درست همان طور که پیش از این اعلام شده بود و در بند سوم این بخشنامه هم ذکر شده است، امتحانات پایههای نهم و دوازدهم حضوری برگزار خواهد شد: «در شرایطی که امکان حضور فیزیکی دانش آموزان برای ارزشیابی پیشرفت تحصیلی تربیتی فراهم نباشد، ارزشیابی دانش آموزان مدارس روزانه دورههای اول و دوم متوسطه به استثنای پایههای نهم و دوازدهم به صورت غیرحضوری و با مسئولیت معلم و نظارت مدیر مدرسه انجام میشود.» با ذکر این نکته که امتحانات حضوری در مناطق زرد، نارنجی و قرمز با صدور مجوز ستاد ملی مقابله با کرونا و رعایت کامل شیوه نامههای بهداشتی که متعاقبا ارسال میشود و نظارت مراقبان بهداشت برگزار خواهد شد؛ اتفاقی که امیدواریم قرص ومحکم محقق شود.