صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

بازار روغن خوراکی آرام گرفت

  • کد خبر: ۶۵۹۹۷
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۶
با افزایش توزیع روغن در بازار مشهد از صف‌ها کاسته شده و قیمت نیز رو به کاهش است.
ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ پس از چند ماه ناآرامی در بازار روغن، وضعیت این کالای اساسی چند روزی است که از نظر موجودی بهتر شده و قیمت‌های غیررسمی آن نیز رو به کاهش گذاشته است. البته هنوز هم نمی‌توان گفت مشکل به طور کامل برطرف شده است، اما برپایه گزارش میدانی شهرآرا و گفته‌های فعالان این بازار، تقریبا دیگر خبری از صف‌های طولانی خرید روغن نیست. برخی علت این موضوع را نزدیک شدن به انتخابات می‌دانند و بعضی آن را به مثبت بودن روند مذاکرات ربط می‌دهند، اما هرچه هست، فعلا چند روزی است که بازار روغن رو به آرامش گذاشته است.

آن طور که یکی از عمده فروش‌های بازار مصلی به ما می‌گوید، ۱۰ روزی می‌شود که قیمت روغن در بازار آزاد به سرازیری افتاده است. مثلا قیمت روغن پنج کیلویی که پیش از این تا ۱۵۰ تومان هم خریدوفروش می‌شد، اکنون به ۹۵ هزار تومان رسیده است. (قیمت مصوب این کالا ۶۰ هزار تومان است.) آقای آتشی ادامه می‌دهد: ما که عمده فروش هستیم، قبلا باید به ۱۰ شماره زنگ می‌زدیم تا چهار حلب روغن تهیه کنیم، اما حالا راه توزیع روغن را باز کرده اند و وضعیت بهتر شده است.

برای اطمینان از موضوع سری به فاز یک بازار مصلی می‌زنیم تا یکی از توزیع کننده‌های اصلی روغن با قیمت مصوب را ببینیم. او که در این مدت با سازمان صنعت، معدن و تجارت برای عرضه روغن در شبکه توزیع همکاری می‌کرده است، درباره آخرین وضعیت این بازار به ما می‌گوید: خدا را شکر راه تنفس بازار کمی باز شده است. هم توزیع افزایش پیدا کرده است و هم دیگر خبری از کاغذبازی‌های گرفتن حواله از سازمان صمت و دردسر‌های کسبه نیست. آقای نکویی ادامه می‌دهد: الان هرکدام از کسبه که در سامانه جامع تجارت ثبت نام کرده باشند، می‌توانند با کد ملی، سهمیه روغن خود را دریافت کنند. قبلا گرفتن حواله و... سخت بود و به شهرستانی‌ها هم داده نمی‌شد، اما حالا همین تغییر، توزیع را سریع‌تر و نفس بازار را روان‌تر کرده است.


دو بار توزیع در روز

سری به چند فروشگاه زنجیره‌ای معتبر در شهر می‌زنیم. مدیر یکی از این فروشگاه‌ها در خیابان کریمی به ما می‌گوید: وضعیت خیلی بهتر شده است و تا روزی دوبار هم روغن توزیع می‌کنیم. همچنین مسئول یکی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای نام آشنا در خیابان مجد با تایید این حرف می‌گوید: تقریبا بساط صف جمع شده است یا حداقل دیگر از آن صف‌های طولانی خبری نیست.
در قفسه یکی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای میدان جانباز نیز روغن خوراکی به مقدار زیاد وجود دارد و فقط روی یک برگه نوشته شده است: «لطفا هر نفر یکی». همچنین براساس مشاهدات ما، توزیع روغن در چند فروشگاه زنجیره‌ای قاسم آباد افزایش یافته است.

سری به چند سوپرمارکت در چندمنقطه از شهر می‌زنیم. هنوز پای روغن به قفسه‌های بیشتر آن‌ها نرسیده است. یکی از کسبه در خیابان سناباد به ما می‌گوید: حدود یک هفته‌ای می‌شود که بازاریاب‌های شرکت‌های تولیدکننده روغن، پیشنهاد‌های منصفانه تری برای فروش می‌دهند. قبلا یا می‌گفتند کلا روغن نداریم یا باید کنارش، مقدار زیادی کالای کم فروش می‌خریدیم. اما حالا به یک شل رب یا تن ماهی رضایت می‌دهند.

برخی مغازه‌های محلی نیز شاید روغن در قفسه نداشته باشند، اما برای جور شدن جنس، چندتایی را در پستو برای مشتری‌های ثابت خود -البته با قیمت بازار آزاد- نگه می‌دارند. یکی از کسبه خیابان هاشمی نژاد به ما می‌گوید: قیمت‌ها شکسته شده است و جنس راحت‌تر گیر می‌آید. قبلا همین هم نبود. به مرگ گرفتند تا به تب راضی شدیم. مثلا یک روغن مایع ۸۱۰ گرمی تا نرخ ۲۲ هزار تومان هم رسید، اما حالا قیمتش ۱۴ هزار تومان شده است. (قیمت مصوب این روغن ۹۹۰۰ تومان است.)


خواب کارخانه‌های روغن در استان

برای بررسی وضعیت تولید در کارخانه‌های روغن با مدیرعامل یک شرکت تعاونی فرآورده‌های غذایی استان تماس می‌گیریم. وی می‌گوید: هنوز سهمیه روغن اردیبهشت خود را دریافت نکرده ایم. حالا اصلا روغن خام برای تولید نداریم و هرچه هم در مخازن داشتیم، استفاده کردیم و کالا‌های تولیدی خود را نیز تحویل بازار داده ایم. او با اشاره به همان داستان قدیمی ارسال سهمیه روغن خام استان به کارخانه‌های خارج از استان که ما نیز در گزارش «لابی چرب» به آن پرداخته بودیم، می‌افزاید: آن کارخانه‌ها پس از تولید، روغن خوراکی را با این فکر که احتمال برداشته شدن ارز دولتی و تغییر نرخ وجود دارد، به صورت قطره چکانی توزیع می‌کردند که این اتفاق نیفتاد و حالا با وجود فشار‌های واردشده مجبور شده اند میزان عرضه را کمی افزایش دهند.


سهمیه جدید در راه است

معاون اموربازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز با تاکید بر اینکه وضعیت بازار روغن بسیار بهبود یافته است، به شهرآرا می‌گوید: در ماه مبارک رمضان به استان ما ۹۷۰۰ تن سهمیه دادند که ۳۳۰۰ تن سهمیه داخل استان بود و آن‌ها را توزیع کردیم و اکنون نیز درحال جذب مابقی این سهمیه -که برای تولید به خارج استان فرستاده شده بود- هستیم.
علی غفوری مقدم می‌افزاید: دو روز قبل سهمیه جدید ۹۷۰۰ تنی دیگر به استان ما اختصاص یافت که فوق العاده بود. امیدواریم باتوجه به افزایش عرضه روغن در بازار، وضعیت آن در روز‌های آینده از این هم بهتر شود.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.