صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

بازخوانی دیدگاه‌ها درباره تأثیر احتمالی مذاکرات هسته‌ای و انتخابات ۱۴۰۰

  • کد خبر: ۶۶۲۷۰
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۸
متغیر‌های زیادی در عرصه سیاسی و اجتماعی می‌تواند بر انتخابات ۱۴۰۰ اثرگذار باشد و یکی از آن‌ها به اذعان کارشناسان، مذاکرات هسته‌ای وین و نتیجه آن در احیای توافق بین المللی برجام است. اما اینکه برجام تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری احیا خواهد شد یا نه، هنوز محل تردید است.
به گزارش شهرآرانیوز؛ بسیاری از تحلیلگران سیاسی به تجربه سال‌های گذشته، معتقدند که نتیجه نهایی در انتخابات ریاست جمهوری در ایران، در روز‌های منتهی به انتخابات مشخص خواهد شد و از این منظر تحولات روز‌های منتهی به انتخابات، بسیار حائز اهمیت است. متغیر‌های زیادی در عرصه سیاسی و اجتماعی می‌تواند بر انتخابات ۱۴۰۰ اثرگذار باشد و یکی از آن‌ها به اذعان کارشناسان، مذاکرات هسته‌ای وین و نتیجه آن در احیای توافق بین المللی برجام است. اما اینکه برجام تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری احیا خواهد شد یا نه، هنوز محل تردید است.
 
دیروز حجت الاسلام حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان، در جلسه هیئت دولت درباره روند مذاکرات هسته‌ای وین و احیای برجام گفت: کار مذاکره کنندگان ما در وین بسیار بزرگ بوده است. اگر طرف مقابل به طور کامل به قانون عمل کند، این مذاکرات زود تمام می‌شود؛ زیرا مسیر ما در این مذاکرات درست بوده است. این پیروزی دولت در ماه‌های پایانی آن است. من به عنوان رئیس دولت به مردم اعلام می‌کنم تحریم شکسته شده است و اگر همه با هم متحد باشیم به زودی تحریم برداشته می‌شود؛ زیرا طرف مقابل می‌داند راهی ندارد جز اینکه به قانون، مقررات و تعهدات در برجام بازگردد.

منتقدان اصولگرای دولت و مذاکرات هسته‌ای در وین، معتقدند که دولت برای بهره برداری انتخاباتی، به تسریع روند مذاکرات احیای برجام روی آورده است. احمد علیرضابیگی، عضو شورای مرکزی فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس، د راین باره به مهر گفت: مذاکرات با نگرش سیاسی و انتخاباتی در جریان است. چون تمام دستاورد هشت ساله روحانی برجام بوده که فرجامی نداشته است، دولت روحانی در مذاکرات به حداقل‌ها راضی می‌شود. تنها دستاورد احیای برجام برای دولت روحانی این است که در انتخابات خواهد گفت تحریم‌ها را به مدت ۱۲۰ روز تعلیق کردم. دولت روحانی هیچ سرمایه‌ای ندارد که بر سر آن مذاکره کند؛ زیرا همه سرمایه‌ها را باخته است.

اما در مقابل، حامیان مذاکرات هسته‌ای در وین، بر این باورند که دولت نه برای بهره برداری انتخاباتی، بلکه برای بهبود شرایط اقتصادی عمومی به نفع مردم، مذاکرات را با جدیت دنبال می‌کند و از این منظر بهبود شرایط اقتصادی می‌تواند بر حضور بیشتر مردم در پای صندوق‌های رأی اثرگذار باشد.
 
حشمت ا... فلاحت پیشه، عضو کمیسیون امینت ملی مجلس دهم، در گفتگو با «نامه نیوز» درباره تأثیر احیای برجام بر فضای سیاسی داخلی گفت: مهم‌ترین دغدغه مردم در حال حاضر، اقتصاد است. واقعیت این است که یکی از موضوعاتی که می‌تواند به بهبود اوضاع اقتصادی کشور کمک کند، احیای برجام است. با کنار هم گذاشتن این دو گزاره می‌توان دریافت که مردم از باب اقتصاد و نه سیاست به فرجام برجام اهمیت می‌دهند و هنوز برجام می‌تواند تعیین کننده
باشد.

از سویی حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی، در گفتگو با ایسنا درباره تأثیر مذاکرات هسته‌ای بر انتخابات ریاست جمهوری گفت: مذاکرات هسته‌ای یک بحث ملی و فراتر از رقابت‌های داخلی است و از نظر منطقی نباید تأثیری بر انتخابات داشته باشد و معتقدم مذاکرات موضوعی ملی است و بر انتخابات تأثیری نمی‌گذارد.

اما تأثیر متقابل روند احیای برجام و انتخابات ریاست جمهوری پیش رو، مسئله‌ای است که نه فقط در ایران موردتوجه است، بلکه توجه دیگر کشور‌ها را نیز به خود جلب کرده است. به عنوان نمونه، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در گفتگو با روزنامه «فایننشال تایمز» در پاسخ به پرسشی درباره انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در ایران و امکان تأثیر انتخابات بر مذاکرات هسته ای، گفت: پیش بینی بسیار دشوار است و من نمی‌خواهم درباره تأثیری که رقم خوردن یک نتیجه یا نتیجه‌ای دیگر در انتخابات ایران بر مذاکرات هسته‌ای دارد یا ندارد، حدس و گمانی مطرح کنم، ولی واضح است که تصمیم گیرنده در نظام ایران کیست و آن شخص رهبر است و اوست که تصمیمات اصلی را درباره رویکرد ایران می‌گیرد.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.