صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ادامه واکنش‌های منفی به صحبت‌های رکسانا بهرام در برنامه «هم رفیق» شهاب حسینی

  • کد خبر: ۶۹۴۰۶
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۳
دوباره صحبت از «هم رفیق» است. این مرتبه به دلیل صحبت‌های جنجالی‌ای که میهمان برنامه در تازه‌ترین قسمت پخش آن به زبان آورد. بخشی از ویدئوی این قسمت که پانته آ بهرام و خواهرش میهمان برنامه بودند حسابی در فضای مجازی دست به دست شد. شاید شما هم آن را دیده باشید.

محمد ناصر حق خواه | شهرآرانیوز - برنامه «هم رفیق» که با اجرای شهاب حسینی در معرض دید مردم قرار می‌گیرد، از همان روز‌های آغازین که صحبتش به میان آمد، حاشیه‌هایی درست کرد. وقتی این صحبت به بیرون درز پیدا کرد که میهمانان برنامه قرار است بابت حضور در این برنامه دستمزد‌های کلانی دریافت کنند. اتفاقی که وقتی اطمینان حاصل شد «هم رفیق» هم برنامه گفت وگومحور بی خلاقیت دیگری است و تنها قرار است متکی به حضور شهاب حسینی باشد، کمی این داستان دستمزد‌ها را بیش از پیش دستمایه واکنش کاربران قرار داد.

حالا هم دوباره صحبت از «هم رفیق» است. این مرتبه به دلیل صحبت‌های جنجالی که میهمان برنامه در تازه‌ترین قسمت پخش آن به زبان آورد. بخشی از ویدئوی این قسمت که پانته آ بهرام و خواهرش میهمان برنامه بودند حسابی در فضای مجازی دست به دست شد. شاید شما هم آن را دیده باشید.


منطقه؟ کدوم منطقه!

«با توجه به طبقشون به نظرم زیاد هم هست.» این جمله را رکسانا بهرام، خواهر پانته آ بهرام، در برنامه «هم رفیق» شهاب حسینی گفت؛ وقتی حامی مالی برنامه قرار بود به تماشاچیان حاضر در برنامه هدیه بدهد و شهاب حسینی از میهمانش نظرش را درباره این جایزه که وجه ۲۰ میلیون تومانی بود جویا شد. اما این جمله که بعد از گذشت مدتی از پخش در پلت فرم این گونه در بین مردم دست به دست شد، در کمال تعجب نه با واکنش پانته آ بهرام روبه رو شد و نه شهاب حسینی. حتی قبل از پخش هم که ممیزی‌های مختلف و نظارت‌های گوناگون روی برنامه وجود دارد، کسی فکر نکرده بود که این جمله بار معنایی مناسبی برای پخش عمومی ندارد و ممکن است افراد زیادی از این جمله آزار ببینند، اما آیا این تنها مرتبه‌ای بود که از این داستان‌های حاشیه ساز در برنامه‌های ما ایجاد می‌شود؟


بله، داستان تکراری است!

کمتر از یک ماه پیش بود که در همین صفحه به توهین فیروز کریمی به نویسندگان در برنامه خندوانه و حاشیه‌های آن پرداختیم که با اعتراض بسیاری از مردم و اهل قلم روبه رو شده بود. همین طور درباره واکنش‌های مجازی و عذرخواهی به جای جوان در فضای مجازی هم نوشتیم.

 

واکنش‌ها به حرف اخیر خواهر پانته آ بهرام در فضای مجازی هم شدید و گسترده بود. از شبکه‌های ایرانی زبان خارج نشین تا اینستاگرام و توییتر. عمده نظرات درباره شکل نگاه بالا به پایین و طبقه بندی اجتماعی این افراد بود. کاربری در توییتر نوشته بود: «یعنی هنوز هستن کسانی که فکر کنن این طبقه این جور اون طبقه اون جور؟ بعد بیان با افتخار هم بگن؟» کسی هم در پاسخش نوشته بود: «باز برو خدا رو شکر کن اینا قرار نیست مدیریت کنن چیزی رو، و اگر نه می‌گفتن که کلا چیزی به اینا ندید واسه طبقه شون خوب نیست!»


این نوع کامنت و توییت‌ها زیاد بود و البته که به حق هم بودند. چون اصل طبقه بندی بر اساس سطح زندگی از لحاظ مالی و اقتصادی غلط است و ابراز عمومی آن هم غلط تر، اما شاید مسئله اصلی نه این موضوع که چیز دیگری است. چرا تصمیم سازان و ناظران این نوع برنامه‌ها می‌گذارند چنین چیزی پخش شود؟


توضیحات رکسانا بهرام در مورد صحبت هایش در برنامه همرفیق + عکس


 

ممیزی!

واکنش‌ها از این فراتر رفت. کاربری در توییتر نوشته بود: «این برنامه‌ها رو برای سرگرمی مردم می‌سازید یا تحقیرشون؟! اون از فیروز کریمی و خداداد عزیزی که نویسنده‌ها رو مسخره می‌کردن، اینم از رکسانا بهرام که مردم کشورش رو طبقه بندی می‌کنه و می‌گه فلان قدر پول واسه فلان طبقه از مردم زیادم هست.»

 

کاربر دیگری هم نوشت: «این واژه طبقه هم یکی دیگه از واژه‌های عجیب و غریب این روزهاست که زیادی از اون استفاده می‌شه. بدون اینکه به عواقب و حتی به مفهومی که در بطن اون وجود داره توجه کنیم. لاکچری هم یکی دیگه از همین کلمه هاست.» شاید این ماجرا را بتوان از بعد دیگری هم نگاه کرد؛ موضوع اصلی این نیست که چرا بعضی افراد چنین باور‌هایی دارند و آن را می‌گویند، موضوع مهم و ناراحت کننده این است که چرا افرادی که به کوچک‌ترین حرکات و حرف‌ها حساس اند و در جهت حفاظت جامعه برنامه‌ها و سریال‌ها را اصلاح، متوقف یا توقیف می‌کنند؛ وقتی به قشر بزرگی از جامعه توهین می‌شود باید این طور راحت از کنار آن بگذرند؟

 

وقتی به راحتی و با وجود میل بخش زیادی از جامعه، با تشخیص عده‌ای جلوی پخش یک سریال گرفته می‌شود یا برنامه‌ای به شدت تقطیع می‌شود؛ چطور ممکن است مطالبی که این قدر آزاردهنده اند و هیچ کس به هیچ وجه نمی‌تواند از آن دفاع کند به راحتی بر صفحه و پرده و صحنه می‌بینیم؟ بله ممیزی چیز خوبی نیست؛ اما ممیزی حرف‌های ناراحت کننده و آزاردهنده‌ای که بدآموزی دارد و روند بدی را آغاز می‌کند، نه انتقاد و شوخی با یک حرفه و قشر و قوم و نهاد در یک سریال یا انتقاد محترم و مؤدب از یک موضوع اجتماعی!

 

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.