صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

قیمت بنزین در دولت رئیسی چگونه می‌شود؟

  • کد خبر: ۷۲۳۰۴
  • ۰۷ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۸
در مناظرات انتخابات ریاست‌جمهوری بارها نامزدهای اصولگرا به حذف یارانه‌های پنهان اشاره کرده و آن را روشی برای جبران کسری بودجه کشور دانستند اما این موضوع به چه معناست و آیا ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس‌جمهور دولت سیزدهم سراغ این گزینه می‌رود؟

به گزارش شهرآرانیوز، نامزدهای اصولگرای انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰ و بالاخص ابراهیم رئیسی بارها به موضوع یارانه پنهان اشاره کرده و گفتند که تصمیم دارند کسری بودجه کشور را با حذف یارانه‌های پنهان جبران کنند.

یارانه‌های پنهانی که گفته می‌شود بخش عمده آن در حامل‌های انرژی نهفته است و موجب شکاف قیمت انرژی در ایران و جهان شده است.

این موضوع در حالی رخ می‌دهد که دولت دوازدهم، هم پیش از این تلاش کرد کسری بودجه خود را با افزایش قیمت بنزین در آبان ۹۸، رفع کند. تصمیمی که البته بسیار حاشیه‌ساز شد و تا همین اواخر در مناظرات ریاست‌جمهوری هیچ‌کس مسئولیت آن را به عهده نمی‌گرفت و عبدالناصر همتی، کاندیدای نزدیک به جریان میانه‌رو آن را تصمیمی حاکمیتی خواند که در شورای عالی سران سه قوه گرفته شده است اما آیا ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور دولت سیزدهم با نیت حذف یارانه‌های پنهان دوباره قیمت سوخت را افزایش می‌دهد؟

داود سوری، اقتصاددان درباره این موضوع به تجارت‌نیوز می‌گوید: پیش‌بینی می‌شود دولت از طریق فروش اوراق و افزایش مالیات‌ها کسری بودجه را جبران کند.

این اقتصاددان، به مشکلاتی که با افزایش قیمت بنزین به وجود آمد اشاره می‌کند و می‌گوید: وضعیت معیشتی مردم این اجازه را به دولت سیزدهم نمی‌دهد و این تصمیم بعید به نظر می‌رسد.

سیدحمید پورمحمدی معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه کشور نیز قبلا در همین باره گفته بود: سال آینده هیچ برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین وجود ندارد.

قیمت بنزین از ۲۴ آبان سال ۹۸ افزایش پیدا کرد و سهمیه‌بندی انجام شد.از آن زمان قیمت هر لیتر بنزین سهمیه‌ای هزار و ۵۰۰ تومان، بنزین آزاد ۳ هزار تومان و بنزین سوپر نیز ۳ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد.

در این میان برخی از اعضای کمیسیون انرژی، مجلس هم پیش از این به تجارت‌نیوز گفته‌اند که نمایندگان فعلا تصمیمی برای موضوع افزایش قیمت بنزین نگرفته‌اند و برای تصمیم‌گیری در این زمینه وضعیت معیشتی مردم را مد نظر قرار می‌دهند.

حالا با توجه به آینده مبهم برجام و احتمال کاهش درآمدهای نفتی ایران، باید دید که دولت سیزدهم قرار است از چه راهی کسری بودجه را تامین کند و آیا کابینه جدید، تصمیمی مبنی بر گران کردن دوباره حامل‌های انرژی می‌گیرد یا نه؟

منبع: تجارت نیوز

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.