صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

نوستالوژی| مصاحبه به یادماندنی محمد خادم، مشهدی پرافتخار

  • کد خبر: ۷۳۴۳۲
  • ۱۶ تير ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۴
گزارش و مصاحبه خواندنی کیهان ورزشی یکم اردیبهشت ۱۳۴۱ درباره «محمد خادم» را بخواتید.

به گزارش شهرآرانیوز، مجله کیهان ورزشی در تاریخ اول اردیبهشت ۱۳۴۱ یکی از صفحاتش را به پهلوان محمد خادم، کشتی‌گیر ارزنده اسبق کشورمان و پدر برادران خادم، که قهرمانان المپیک و جهان است، اختصاص داده است. در این صفحه یک یادداشت در توصیف شخصیت خادم به رشته تحریر در آمده و در ادامه هم مصاحبه‌ای خواندنی با او به چاپ رسیده است؛ یادداشتی که ابعاد شخصیتی این قهرمان نامی کشتی ایران را مشخص می‌کند و مصاحبه‌ای که افکار او را آشکار می‌کند. در ادامه بخش‌هایی از این یادداشت و مصاحبه را از نظر می‌گذرانید.
او حتما می‌باید در میان ستارگان جای گیرد. اگر چنین چیزی را او گمان نمی‌کرد یا کسانی او را در این بی‌گمانی کمک می‌کردند، بی‌انصافی بزرگی بود. کشتی‌اش با حبیبی و بعد از آن با صنعت‌کاران نشان‌دهنده استحکام ساختمان بدن و نیروی خارج از حد معمول او بود.

 

ما او را و یک‌بار در تهران و یک‌بار در رشت که قهرمان ایران شد، زیارت کردیم. خادم با یک‌جفت گوش شبیه گردو و رنگی گندم‌گون و چشمانی فوق‌العاده مشکی که جلوتر از دهانش می‌خندد، با هر کسی که به او ابراز علاقه کند، خیلی مؤدبانه و شبیه شهرستانی‌هایی که «تمدنشان» از تماشای چند فیلم صامت روی پرده سینما تجاوز نمی‌کند، برخورد می‌کند و باصمیمیت دست او را می‌فشارد و منتظر می‌ماند تا درباره مطلبی از او سؤال شود تا خیلی مختصر جواب بدهد.


این جزو محالات است که او قبل از اینکه طرفش لب به سخن بگشاید، کلمه‌ای از زبانش بپرد. در فاصله ۳ ساعتی که مشغول صرف غذا و مطالعه کتاب و مجله بود فقط یک‌بار لب به سخن گشود و آن‌هم خیلی آهسته به گارسون گفت: «نمکدون یادتون رفته!» شاید تا آن زمان مردم داخل هتل هیچ‌گاه نمی‌دانستند زبانش لهجه دارد. او یک خراسانی صددرصد خالص است؛ از همان‌هایی که آدم‌های پرحرف برایش «غش» می‌کنند.


در میدان مبارزه سعی می‌کند دستمال تمیزی در پوشش مایوی خود داشته باشد. شاید این‌هم به‌دلیل این است که همیشه برای تماشاگران اطراف احترام خاصی قائل است و نمی‌خواهد کوچک‌ترین خطایی از او سر بزند. تاکنون هیچ‌گاه به رأی داوران اعتراض نکرده و از قوی‌ترین حریف خود کینه‌ای به دل راه نداده است. از این نظر او «حسین عرب» زمان خود است. به او می‌توانید در هر شرایطی اطمینان کامل داشته باشید، اگرچه ناظر قتلی از طرف شما بوده باشد. کشتی‌هایش جالب و از آن سبکی است که برای فدراسیون پول به بار می‌آورد و در صورت تبلیغ کافی مسابقه‌اش با حریفان قدر، پول‌سازترین میدان‌ها برای فدراسیون است.

 

او بهترین وزن سومی است که تاکنون تیم ما به خود دیده است. لیاقت ناصر گیوه‌چی در زمان و کلاس خود انکارناپذیر است. بهترین کشتی که ما از او به‌یاد داریم، مسابقه سخت و فشرده‌اش با قهرمان شوروی است که مجموعه فنون را اجرا کرد. «یک مشهدی پر افتخار...» تیتری است که برای مصاحبه خادم با مجله کیهان ورزشی در نظر گرفته شده است.


در این مصاحبه خبرنگار در ابتدا از خادم درباره سن‌وسال و شرایط خانوادگی‌اش می‌پرسد که محمد خادم در پاسخ می‌گوید: من در سال ۱۳۱۶ در شهر مشهد متولد شده‌ام و تا این اواخر در آن شهر زندگی می‌کردم. من شهر خودم را بسیار دوست دارم و به مردم شهرم علاقه‌مندم. شهر مشهد از ۲ منظر برایم ارجمند است؛ نخست اینکه اولین‌بار چشمم از این شهر به روی دنیا باز شد و مادرم مرا در این شهر پرورش داد، دوم اینکه دارای اعتقادات مذهبی قوی هستم و شهر مشهد مدفن امام‌هشتم (ع) است. درباره وضعیت خانوادگی هم باید بگویم هنوز متأهل نشده‌ام و چنین خیالی هم ندارم.

 

اگر پیش خودمان بماند، باید به شما بگویم که از مادرم می‌ترسم، زیرا مادرم معتقد است که اول او باید زنی را برای من انتخاب کند و بعد از آنکه من هم پسندیدم، برایم آستین بالا می‌زند. خادم در جایی دیگر از این مصاحبه در پاسخ به اینکه از کجا کشتی را شروع کردید، خاطرنشان می‌کند: من از سال ۱۳۳۴ تاکنون کشتی می‌‎گیرم. در آن سال در شهر مشهد زیر نظر آقای کریم محمدی شروع کردم به کشتی‌گرفتن، استادم که مردی دل‌سوز و علاقه‌مند به کار بود، برای تربیتم کوشش فراوان کرد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.