صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

بزرگ‌ترین خیانت اقتصاد نفتی، فرهنگی بود

  • کد خبر: ۷۴۶۵
  • ۳۰ مهر ۱۳۹۸ - ۰۶:۵۳
اظهارات معاون علمی‌و‌فناوری رئیس جمهور در نشست «علم‌وفناوری و اقتصاد دانش‌بنیان»

شرکت‌های فناوری باید به داخل شهر بیایند
آخرین برنامه معاون علمی‌وفناوری رئیس‌جمهور در سفر روز گذشته‌اش به مشهد، شرکت در نشست «علم‌وفناوری و اقتصاد دانش‌بنیان» در استانداری خراسان‌رضوی بود. نشستی که در نبود استاندار برگزار شد.
معاون علمی‌وفناوری رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان در این نشست گفت: در دل اقتصاد بیمار کشور توانستیم محیط جدیدی را برای رشد اقتصاد دانش‌بنیان ایجاد کنیم. قوانین تسهیل‌کننده‌ای در حوزه بیمه، مالیات، امور گمرکی و سربازی ایجاد کردیم. سال گذشته رهبر معظم انقلاب در یک اقدام بی‌نظیر اجازه دادند که جوانان ما در شرکت‌های خصوصی دانش‌بنیان دوره سربازی خود را بگذرانند. از این مجوز بالاتر، چه چیزی وجود دارد؟
سورنا ستاری ادامه داد: رهبر معظم انقلاب با چنین رویکردی از اقتصاد دانش‌بنیان حمایت می‌کنند و از سوی دیگر، برخی مسئولان با تنگ‌نظری مجوزهای خرد را برای فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان صادر نمی‌کنند.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود خطاب به دکتر محمد کافی، رئیس دانشگاه فردوسی، گفت: پارک علم‌وفناوری و شرکت‌هایی که فعالیتشان در حوزه فناوری‌های نرم است، باید داخل شهر فعالیت کنند. از دکتر کافی می‌خواهیم اگر در دانشگاه فردوسی امکانش را دارند، بخشی از فضای دانشگاه را در اختیار شرکت‌های فناور بگذارند و هزینه بازسازی و تجهیز را هم معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری بر عهده خواهد گرفت.


مسئولان اقتصاد دانش‌بنیان را باور کنند
رئیس انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان خراسان‌رضوی در این دیدار گفت: 2سال برای گرفتن مجوز و تأسیس این انجمن تلاش کردیم. از مجموع 4583شرکت دانش‌بنیان در کشور، 253شرکت در خراسان‌رضوی هستند. اکنون مسئولان استانی، انجمن ما را به رسمیت می‌شناسند، ولی درخواست ما این است که در تصمیم‌گیری‌های حوزه کسب‌وکارهای نو، محل رجوع و مشورت باشیم.
مددی افزود: در سطح ملی نیز درخواستمان این است که با توجه به تجربه، مهارت و نیروی انسانی موجود در شرکت‌های دانش‌بنیان خراسان‌رضوی برای انجام پروژه‌های بزرگ ملی به شرکت‌های استان اعتماد شود و از ظرفیت موجود در خراسان‌رضوی نیز استفاده شود.
مدیر یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مشهدی که چندی پیش در محضر رهبر معظم انقلاب و در جمع 30شرکت برتر دانش‌بنیان حضور داشت، در این جلسه گفت: قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در تمام نقاط کشور به صورت کامل اجرا نمی‌شود، اما وضعیت اجرای این قانون در خراسان‌رضوی بدتر است. بسیاری از مشکلات شرکت‌ها مربوط به اجرانشدن همین قانون در زمینه‌هایی مثل مالیات، تعرفه‌های گمرکی، بیمه و... است.
ناصر حسینی افزود: سال گذشته طرح توسعه 25مخزن نفتی در شورای عالی اقتصاد کشور تصویب شد. ما با همکاری 16شرکت دانش‌بنیان دیگر در خراسان‌رضوی و سایر نقاط کشور برای توسعه این مخازن با نصف بودجه معمول آمادگی داریم. در این طرح تمام استانداردهای روز دنیا اعمال خواهد شد. برای انجام این کار به تسهیلات نیاز نداریم و ضمانت‌نامه بانکی نیز ارائه خواهیم کرد. تنها خواسته ما این است که به شرکت‌های دانش‌بنیان اعتماد شود.


مبارزه اقتصاد فناور با اقتصاد نفتی
در ادامه نشست «علم‌وفناوری و اقتصاد دانش‌بنیان»، معاون علمی‌وفناوری رئیس‌جمهور گفت: بزرگ‌ترین خیانت نفت فرهنگی بود. فرهنگ اقتصاد نفتی باعث شده است که ما عادت کنیم نفت را بفروشیم و در عوض کالا بخریم. سیستم اقتصادی بازار آزاد فقط یک نمایش است. هیچ‌کدام از کشورهای پیشرفته دنیا در اقتصاد دانش‌بنیان رشد نکردند، مگر اینکه از بازارشان همچون ناموسشان محافظت کردند.
سورنا ستاری افزود: این در حالی است که ما بازارمان را به‌راحتی باز می‌گذاریم. اشتباه نکنید؛ در این ماجرا تنها دولت مقصر نیست. این مسئله از کوچه و خیابان تا سطوح کلان اقتصاد وجود دارد. درحالی‌که برای تولید گوشت باید 40مجوز اخذ شود، واردات گوشت با گرفتن تنها 3مجوز صورت می‌پذیرد و واردات قاچاق هم که مجوز نمی‌خواهد!
وی افزود: اکنون دوره یک مبارزه آغاز شده است؛ مبارزه میان اقتصاد فناور و اقتصاد نفتی، مبارزه میان جوان‌هایی که در شرکت‌های دانش‌بنیان فعالیت می‌کنند و کسانی که به اسم تولید مشغول واردات هستند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: اگر بخواهیم، می‌توانیم در این مبارزه پیروز شویم. تمام کمبودها و مشکلات ما مربوط به داخل است. تمام مجوزها باید در داخل کشور صادر شود و تمام سدها باید در خاک ایران برداشته شود. خوشبختانه در خراسان‌رضوی مسئولان دید روشنی به کسب‌وکارهای فناور دارند.
ستاری با اشاره به عملکرد مدیریت‌شهری گفت: شهرداری مشهد را در اقتصاد فناور پیشرو می‌دانم. احداث کارخانه نوآوری تا پایان سال توسط مدیریت‌شهری، و اینکه شهرداری تصمیم گرفته است از ظرفیت بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان در ارائه خدمات به مردم استفاده کند، بیانگر دید روشن مدیران شهری مشهد است.
وی با انتقاد از اقتصاد وابسته به خام‌فروشی در کشور گفت: فناوری را نمی توان با پول خرید. اشتغال را نمی‌توان با پول خرید. این ضعف اقتصاد زیرزمینی است که به مفت‌خوارگی عادت کرده است و هرچیزی را می‌خواهد با پول‌پاشی محقق کند. این طبیعت اقتصاد رانتی است و به‌سادگی درست نمی‌شود. ما در یک مبارزه فرهنگی هستیم. مشکلات ما زمانی حل می‌شود که کارآفرینی ارزش باشد و استخدام شدن منفور شود. مشکل فرهنگی ما این است که اگر میز را از کارمندان دولت، یعنی از امثال من، بگیرند در دل تهران از گرسنگی می‌میریم و به توانایی خود برای تولید ارزش افزوده اتکا نمی‌کنیم.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.