صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

روایتی از ارسال پیام‌های دریافت واکسن کرونا برای افراد متوفا

  • کد خبر: ۷۵۶۵۷
  • ۰۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۱
پیامک را که باز می‌کند، یاد یک زخم می‌افتد؛ زخمی که مدت هاست کهنه شده، اما هنوز دردناک است.

تکتم جاوید | شهرآرانیوز؛ پیامک را که باز می‌کند، یاد یک زخم می‌افتد؛ زخمی که مدت هاست کهنه شده، اما هنوز دردناک است. یاد پدری که ۶ سال است رفته، اما با چند جمله، خاطراتش تکرار می‌شود و داغش تازه؛ «جناب آقای... لطفا جهت دریافت واکسن کرونا در تاریخ ۲ مرداد ۱۴۰۰ به مرکز آموزش بهورزی امام رضا (ع) واقع در... مراجعه نمایید.»

تصویر این پیامک را در اینستاگرام گذاشته و متنی که برای آن نوشته، بخش دیگری از دلخوری اوست؛ «اینکه داغِ دل ما را تازه می‌کنید، هیچ! ولی چرا باید برای کسی که نزدیک به ۶ سال است به رحمت خدا رفته، سهمیه واکسن در نظر بگیرید؟ اختصاص این سهمیه، شاید راهی هست برای فروش واکسن در بازار آزاد!» ابهام و سؤال این شهروند، از سوی رئیس گروه آمار و تحلیل عملکرد مرکز بهداشت استان پاسخ داده می‌شود.


ارتباط بین ثبت احوال و سامانه سینا

در میان خبر‌های ارسال واکسن، سهمیه بندی آن، نحوه دریافت و هزاران موضوع دیگر، بخش‌هایی از توجه دور شده اند که کم کم خود را نشان می‌دهند. مرگ و میر به ویژه در سالمندان و به دلایل مختلف، طبیعی است، اما اینکه مرکز بهداشت، آماری از تعداد مرگ ومیر‌ها ندارد، عادی نیست. به طور حتم از زمان شروع واکسیناسیون کرونا، خانواده‌های بسیاری، چنین پیامکی را برای دعوت به واکسیناسیون یکی از اعضای خانواده که در قید حیات نیست، دریافت کرده اند. حال پرسش این است که تکلیف واکسن‌های رسیده به نام این افراد چه می‌شود؟


«یک سرشماری کلی جمعیتی داریم کـه هر پنج سال یک بار انجام می‌شود و اطلاعات آن در اختیار ما قرار می‌گیرد و علاوه بر آن در زمان ثبت نام اولیه افراد در مراکز و پایگاه‌های بهداشت نیز از ثبت احوال استعلام هویتی می‌گیریم.» دکتر زهرا ایزدی، رئیس گروه آمار و تحلیل عملکرد مرکز بهداشت استان، از وجود چنین مشکلی آگاهی دارد و در جواب این شـهروند و دیگران می‌گوید: هنگامی که فـردی را ثـبت نام می‌کنیم به سامانه ثبت احوال متصل می‌شویم تا جزئیات صحت کد ملی فرد را استعلام کنیم، اما به طور مداوم ارتباط آنلاینی بین سامانه سینا (سامانه آنلاین پرونده الکترونیک سلامت) در مرکز بهداشت و سامانه ثبت احوال استان وجود ندارد که از ثبت هر مرگی مطلع شویم. تا سرشماری دوباره انجام نشود، اطلاعات به روز نخواهد شد.


نکته این است که در شهر‌های کوچک یا روستا‌ها اعضای خانواده بیشتر به مراکز بهداشت مراجعه می‌کنند و از طرف دیگر مراقبان بهداشت یا بهورزان نیز در محدوده جمعیتی کوچک خود بلافاصله از فوت یک نفر آگاه می‌شوند و آن را از لیست سامانه حذف می‌کنند، اما در شهر بزرگی مانند مشهد با جمعیت بیش از ۳ میلیون نفر و درحالی که عده بسیار زیادی هرگز به مرکز بهداشت مراجعه نمی‌کنند، اطلاع از وضعیت فرد، مشکل است.
ایزدی درباره روش حذف نام متوفا از سامانه می‌گوید: تنها روش حذف نام افراد فوت شده از سامانه سینا، ثبت آن ازسوی کاربران مراکز و پایگاه‌های بهداشتی است که این کار پس از بررسی و اطمینان انجام می‌گیرد و در شهر مشهد، این ارتباط محدود و سخت است.


رئیس گروه آمار و تحلیل عملکرد مرکز بهداشت استان از ارسال پیامک‌های گفته شده خبر دارد و درباره آن می‌گوید: این گونه نیست که برای هر نام از شهروندان واکسنی ثبت شده باشد. شهروندان نباید از چنین پیام‌هایی نگران شوند؛ زیرا واکسن فقط با ارائه کارت ملی افراد بیمار تزریق خواهد شد. هیچ یک از واکسن‌ها به نام افراد متوفا نیست.


وی این نکته را هم خاطرنشان می‌کند که وضعیت دریافت کنندگان واکسن با ثبت در سیستم به طور مداوم در وزارتخانه کنترل می‌شود و موارد تخلف احتمالی را می‌توان پیگیری کرد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.