به گزارش شهرآرانیوز؛ نطق آیت ا... سیدابراهیم رئیسی در مــراســـم تنفـیــذ حـکـــم ریاست جمهوری، با استقبال نمایندگان مجلس و چهرههای سیاسی بسیاری همراه شده است. بسیاری از تحلیلگران سیاسی این نطق را سندی میدانند بر اشراف منتخب مردم بر مسائل کشور و در نتیجه امیدها به حل مشکلات کنونی پس از این نطق حتی بیشتر از گذشته شده است. با این حال انتظارات از رئیس جمهور بسیار بالاست و با نظر به مشکلات کنونی، راه دشواری پیش روست. در نتیجه هر یک از چهرههای سیاسی به نوبه خود میکوشند با بیان انتظارات عمومی و ترسیم بهتر راه پیش رو، به منتخب مردم در راستای غلبه بر مشکلات یاری رسانند.
علیرضا زاکانی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، در صفحه شخصی خود در توئیتر با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در مراسم تنفیذ حکم رئیس جمهور گفت: تأکید رهبر معظم انقلاب بر سرعت عمل در تشکیل کابینه جدید، یعنی نباید یک لحظه را هم از دست داد؛ کار زیاد است و فرصت کم. جبران غفلتها و خطاهای دولت گذشته، به ویژه احیای رابطه دولت با مردم، نیازمند عزم ملی، اولویت گذاری، برنامه محوری و بهره مندی از شایستگان است. بحمدا... عزم رئیس جمهور محترم جدی است.
حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو هیئت رئیسه مجلس، نیز به «فارس» گفت: چنانچه آقای رئیس جمهور در مراسم تحلیف در روز پنجشنبه ۱۴ مرداد، برنامه خود و لیست وزرای کابینه و سوابق آنها را به مجلس ارائه کند، در همان جلسه اعلام وصول جهت رأی اعتماد به وزرا، انجام میشود. پس از بررسی برنامه کاری وزرا در کمیسیون ها، جلسه رأی اعتماد به اعضای کابینه در صحن مجلس، از روز شنبه ۲۳مرداد آغاز خواهد شد. کار بررسی رأی اعتماد به وزرا را به شکلی پیش خواهیم برد تا در روز سه شنبه ۲۶ مرداد، رأی اعتماد به دولت سیزدهم به پایان برسد.
علیرضا سلیمی، عضو هیئت رئیسه مجلس، نیز در گفتگو با «ایسنا»، درباره نطق رئیسی در مراسم تنفیذ گفت: رویکرد دولت آقای رئیسی باید رویکرد تحولی باشد؛ با این حال مهار تورم از مواردی است که ایشان به آن اشاره کرد و دولت آقای رئیسی باید آن را موردتوجه قرار دهد. موضوع دیگر، مهار غول نقدینگی است که در دو دوره قبل، افزایش وحشتناکی داشته، رها بوده و سیلی را به راه انداخته که نیازمند مدیریت است. همچنین معیشت و اقتصاد خانواده و زیرساختهایی که نابود شده باید مورد توجه جدی باشد.
در حوزه سیاست خارجی نیز آقای رئیسی گفت که اقتصاد کشور را شرطی نمیکنیم و در عین حال ابایی از گفتگو با برخی کشورها نداریم؛ این مطلب بسیار مهمی بود؛ زیرا ایراد دوره قبل، شرطی شدن اقتصاد بود که آسیب زیادی به کشور وارد کرد. موضوع اشتغال هم از اولویتهای مهم بود که در صحبتهای آقای رئیسی بیان شد.
وی افزود: امیدوارم تحول در دوره ایشان را به سرعت شاهد باشیم و از وضع بغرنج هشت سال گذشته خارج شویم.
همچنین فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در گفتگو با «ایسنا»، با اشاره به صحبتهای رئیس دولت سیزدهم در مراسم تنفیذ، گفت: صحبتهای آقای رئیسی بعد از مراسم تنفیذ فوق العاده مهم بود و نشان داد که ایشان به خوبی شرایط فعلی جامعه را تشخیص داده است و از مشکلات در حوزههای اقتصادی، معیشتی، مسائل فرهنگی و بی عدالتیها و رانتها و فسادها اطلاع دارد.
در این شرایط انتظار میرود که تیم دولت آقای رئیسی نیز به این موارد توجه کند. مجلس هم این مسائل را مورد توجه قرار میدهد و به دولت کمک میکند. وی با اشاره به اینکه مهمترین ویژگی دولت سیزدهم، جسارت و انقلابی بودنش است، افزود: با توجه به هماهنگی مجلس و قوه قضاییه با دولت، هیچ بهانهای برای دولت جدید پذیرفتنی نیست. مهمترین کار دولت آینده در حوزه اقتصادی، تعیین تیمی هماهنگ در اقتصاد است.
حسین کنعانی مقدم، فعال سیاسی اصولگرا و دبیرکل حزب سبز، با اشاره به سخنان رئیس جمهور در مراسم تنفیذ و درباره انتظاراتی که در چهار سال آینده از دولت میرود، گفت: در مراسم تنفیذ، آقای رئیسی صحبتهایی مطرح کردند که اولین گام برای تحقق این مطالبات، تشکیل یک دولت کارآمد و چابک است. وی افزود: آقای رئیسی موضوعی را مطرح کردند که رهبری هم این توصیه را دنبال کردند و آن بحث «دولت مردمی» است؛ ایشان فرمودند که در عین حال که باید با مردم و همراه مردم باشید، نباید از نخبگان، اندیشمندان و متفکران غفلت کنید و مجموعه اینها در احزاب وجود دارند؛ بنابراین به نظر میآید که برنامه خاصی را برای ارتباط با احزاب باید مطرح کنند و ما بارها گفته ایم که احزاب نمیخواهند باری برای دولت باشند، بلکه میخواهند یار دولت باشند.
همچنین محمدصادق کوشکی، فعال و تحلیلگر سیاسی اصولگرا، در گفتگو با «نامه نیوز»، درباره نخستین اقدامات بایسته دولت سیزدهم گفت: آقای رئیسی باید بکوشد که در گام نخست اعتماد عمومی را احیا کند تا با کمک مردم، مشکلات را حل کند. آقای رئیسی باید از همه صاحب نظران انقلابی استفاده کند و انتخاب هایش برای کابینه محدود به جمع محدود اطرافیانش نباشد. او باید صاحبان فکر را از میان نیروهای انقلاب برگزیند تا بتوانند با نگاهی علمی، مشکلات را رفع کنند.
حسین کاشفی، فعال سیاسی اصلاح طلب و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران، نیز در گفتگو با «ایلنا»، درباره بایستگیهای تشکیل کابینه توسط رئیس جمهور گفت: آقای رئیسی باید از همه نیروهایی که احساس میکنند میتوانند دست به دست هم دهند و کشور را به سمت و سویی بهتر ببرند، استفاده کند. با آزمون و خطا نمیشود به حل مشکلات رسید؛ وزارت و مدیریت دوران کارآموزی نیست که فردی را بیاوریم و بگذاریم، بلکه باید افرادی را انتخاب کنیم که بتوانند کشور را از این وضعیت نجات دهند. باید کاری کنیم که حکمرانی درست صورت گیرد.