معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد میگوید نامه ستاد استانی کرونا درباره تشدید محدودیتها در ورودیهای شهر همچنان بی پاسخ مانده است
محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ وضعیت مشهد از بابت فراگیری کرونا وخیم است و این ویروس همچنان مشغول عرض اندام و قربانی گرفتن در شهر است. براساس آخرین آمارها بیش از ۱۸۰۰ نفر در بیمارستانهای مشهد بستری هستند. با این همه، اما سفرهای هوایی و زمینی و حتی تورهای مسافرتی مثل سابق در مسیر مشهد برقرار است و نامه روز شنبه ستاد استانی مقابله با کرونا به قرارگاه عملیاتی ستاد مبارزه با کرونا برای اعمال محدودیت جدی در این سفرها بعد از ۶ روز بی پاسخ مانده است تا به گفته مسئولان بهداشتی، مشهد به کانون این بیماری در کشور تبدیل شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حاشیه افتتاح مرکز واکسیناسیون دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه اوضاع شهر مشهد از نظر شیوع کرونا خوب نیست، گفت: متأسفانه اینک روزی ۴۰۰ نفر و حتی بیشتر در شهر مشهد به علت ابتلا به کرونا بستری میشوند.
رسوب بیماران و افزایش ورودی بیمارستانها
مهدی قلیان افزود: از طرف دیگر آمار بیماران ترخیص شده زیاد نیست و رسوب بیمار باعث شده است تختها در بیمارستان همچنان اشغال باشد و ۶۰۰ تخت که در روزهای گذشته به ظرفیت بیمارستانها افزوده شد، در حال تکمیل شدن است.
وی با اشاره به بی پاسخ ماندن نامه ستاد استانی به قرارگاه عملیاتی ستاد مبارزه با کرونا مبنی بر اعمال محدودیت برای ورود به مشهد، افزود: درباره پیشنهاد محدودیت سفر از طریق مرزهای هوایی و زمینی به مشهد، هنوز پاسخی دریافت نشده است و حتی هیچ ممنوعیتی برای تورهای مقصد مشهد نیز اعمال نشده است؛ این در حالی است که حتی در روزهای اخیر برخی مؤسسهها و مجموعهها اقدام به برگزاری اردو در مشهد کرده اند و افرادی به ویژه نوجوانان و جوانان را از دیگر استانها به مشهد آورده اند که با آنها برخورد قانونی لازم انجام شده است.
وی ادامه داد: از سه شنبه و با دستور استاندار، با تالارها و اماکن ورزشی که در شرایط کنونی باید بسته باشند، به شدت برخورد میشود و در همین راستا بیش از ۱۰۰ مکان به علت تخلف، پلمب شده اند، اما سرعت این کار به علت کمبود نیرو کند است و باید بیشتر شود.
احتمال اتمام واکسیناسیون تا پایان آبان
قلیان همچنین از تجهیز سولههای بحران شهرداری به عنوان مرکز تجمیعی واکسیناسیون خبر داد و تصریح کرد: ۸۰ هزار دز واکسن به دانشگاه علوم پزشکی مشهد تحویل داده شده است و تا امروز نزدیک به ۱۵ درصد از گروههای سنی در استان واکسینه شده اند؛ اکنون استانداری و فرمانداری پیگیر بهبود وضعیت مشهد هستند و قرار است شهرداری در روزهای آینده سولههای بحران را به عنوان پایگاه تجمیعی واکسن تجهیز کند و در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار دهد.
وی گفت: وفاق و همدلی که برای کنترل این بیماری و واکسیناسیون علیه آن در مشهد وجود دارد، نویدبخش آن است که اگر اختصاص واکسن به این شکل ادامه پیدا کند، با سرعت کنونی واکسیناسیون، تا پایان آبان همه گروههای سنی و شغلی واکسینه خواهند شد.
حل مشکل کیت تشخیص کرونا در مشهد
وی افزود: تا قبل از افتتاح مرکز دانشگاه آزاد اسلامی مشهد و فرهنگیان، آمار تزریق واکسن در مشهد ۳۵ هزار دز بود و اینک با احتساب این مراکز ظرفیت واکسیناسیون به ۶۰ هزار دز میرسد.
قلیان از حل مشکل کمبود کیت تشخیص کرونا در مشهد خبر داد و بیان کرد: طبق قولی که پیش از این وزارت بهداشت داده بود، ۲ روز پیش تعدادی کیت تشخیص کرونا به مشهد رسید و مشکلات قبلی حل شد.
بهره برداری از بزرگترین مرکز واکسیناسیون هم سطح
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه پایگاه تجمیعی دانشگاه آزاد اسلامی بعد از مرکز مهر کوهسنگی جزو بزرگترین مراکز واکسیناسیون است، خاطرنشان کرد: در مرکز دانشگاه آزاد ۲۰ گروه هم زمان به افراد واکسن تزریق میکنند و امتیاز این مرکز نیز دسترسی راحت از خیابانهای اطراف و هم کف بودن آن است.
دانشجویان از ۱۵ شهریور واکسینه میشوند
وی درباره آخرین وضعیت واکسیناسیون استادان دانشگاه و دانشجویان گفت: واکسیناسیون استادان حوزه و دانشگاه از مدتی پیش آغاز شده است و کارکنان آموزش عالی هم در کنار آنها واکسن تزریق کرده اند و به محض اینکه فهرست نامهای استادان دانشگاههای غیرانتفاعی به دست ما برسد، کار تزریق واکسن به آنها نیز آغاز میشود؛ واکسیناسیون دانشجویان پیراپزشکی نیز از چندی پیش شروع شده و در حال تکمیل شدن است و دانشجویان رشتههای غیرپزشکی نیز با قولی که وزارت بهداشت داده است، از ۱۵ شهریور واکسن دریافت خواهند کرد.
ظرفیت تزریق ۲۵۰۰ دز واکسن در روز
معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد نیز در حاشیه این مراسم با بیان اینکه مرکز تجمیعی واکسیناسیون دانشگاه آزاد اسلامی در یک هفته به بهره برداری رسیده است، گفت: در این مرکز اکنون میتوانیم در هر ساعت به ۴۰۰ نفر واکسن تزریق کنیم و در یک شیفت کاری ۶ ساعته حدود ۲۵۰۰ نفر واکسینه میشوند؛ در صورت استقبال مردم این ظرفیت تا ۳۵۰۰ دز هم میتواند افزایش پیدا کند.
ناصر سنجرموسوی ادامه داد: این مرکز در مجموعه واحدهای دانشگاه آزاد در ایران بزرگترین پایگاهی است که آغازبه کار کرده است؛ ضمن اینکه مراکز واکسیناسیون دانشگاه آزاد در مشهد توسعه مییابد و سومین مرکز نیز تا پایان هفته آینده فعال میشود و مرکز خودرویی نیز به زودی آغازبه کار خواهد کرد.
پذیرش بیمار کرونا در بیمارستانهای دانشگاه آزاد
سنجرموسوی با اشاره به فعالیت مراکز درمانی دانشگاه آزاد برای درمان بیمارن کرونایی افزود: ۲ بیمارستان ۲۲ بهمن و آریا، به علت نبود سی تی اسکن و کوچک بودن آی سی یو محدودیت دارند و به صورت درمانگاهی برای کرونا فعال هستند؛ در بیمارستان آریا بخش ۱۴ تخت خوابی برای بستری بیماران کرونایی فعال شده است و در بیمارستان ۲۲ بهمن به بیماران سرپایی رسیدگی میشود.
مراکز واکسیناسیون دانشگاه توسعه مییابد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مشهد و خراسان رضوی نیز با تأکید بر اینکه سیاست دانشگاه آزاد اسلامی فعال شدن پایگاه واکسیناسیون در دانشگاههای استانهای کشور است، گفت: این دانشگاه در راستای مسئولیت اجتماعی خود اقدام به تجهیز و تأسیس مراکز واکسیناسیون در کشور کرده است و ما نیز در مشهد ۲ سالن ورزشی را به عنوان پایگاه تجمیعی واکسیناسیون تجهیز کرده ایم. مسعود طاهری لاری با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی مشهد و خراسان رضوی از زمان شیوع کرونا فعالانه از ظرفیتهای خود برای پیشگیری از شیوع کووید ۱۹ بهره برده است، تصریح کرد: در سال ۱۳۹۸ دستگاه حرارت سنجی که در اختیار دانشگاه آزاد اسلامی بود، به همراه تیمش به مدت ۲ ماه در اختیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار گرفت و در فرودگاه مستقر و پس از آن نیز دانشگاه آزاد وارد عرصه تولید ماسک و شیلد و توزیع آنها در مناطق محروم شد.