به گزارش شهرآرانیوز؛ از اواسط سال ۱۳۹۸ بحث حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی مطرح شده است، حالا که بحث حذف این ارز بازهم مطرح شده، این اقدام مخالفان و موافقانی دارد که هرکدام نظری خاص در این باره دارند.
البته دولت دوازدهم بهمرور بسیاری از کالاها را از فهرست دریافت این ارز خارج کرد. بر این اساس، تعداد کالاهای مشمول ارز دولتی از ۲۵ قلم به ۶ یا ۷ قلم کالا کاهش یافته است. هماکنون فقط نهادههای دامی در کنار آرد و گندم، دارو و تجهیزات پزشکی مشمول این ارز هستند.
البته باید به این نکته نیز در همین ابتدای بحث تأکید کرد که با وجود حذف ارز دولتی واردات کالایی مثل برنج، هیچگونه یارانهای به مردم ارائه نشده است. بهطور کلی این مسئله، یعنی حذف ارز دولتی و واردات کالاهای اساسی با قیمت بازار آزاد، موافقان و مخالفان سرسختی دارد، زیرا هرکدام از دوطرف دلایل قدرتمندی ارائه میکنند. از جمله دلایلی که موافقان حذف سیاست ارز ترجیحی به آن استناد میکنند، مشکلات مربوط به رانتی است که به افرادی خاص تعلق گرفته است.
این گروه تأکید میکنند با وجود آنکه دولت چندینسال این ارز را در اختیار واردکنندگان قرار داده است، درنهایت کالاها با نرخ ارز آزاد بهدست مصرفکننده نهایی میرسد. اما آن سوی میدان، مخالفان این طرح، آن را بهشدت تورمزا میدانند و میگویند اگر مسئولان امروز مدعی هستند که با حذف ارز ترجیحی تورم رشد نمیکند، باید آن را تضمین کنند. همچنین یکی از ابهامات مهم درباره حذف ارز دولتی بحث بازگشت یارانه ریالی به مردم است. از سوی دیگر یکی از استدلالهای مهم دراینباره بحث زمان اعمال اصلاحات اقتصادی باتوجهبه شرایط سخت تحریمی در کشور است.