محمدجواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ واریزی مبالغی برای خرید کالای ارزان در فضای مجازی، دادن بیعانه برای خرید خودرو یا اجاره باغ ویلا و... شاکیان زیادی را به پلیس فتای خراسان رضوی کشانده بود، موضوعی که نشان میداد اعضای یک باند شیادی، اقدامات شرورانهای را با قرار دادن آگهیهای جعلی در سایتهای واسطه گر تکرار میکنند. این پرونده با پیگیریهای کارشناسان پلیس فتا، منجر به انهدام باند شیادان میان سال در مشهد شد.
اولین رویارویی پلیس با این پرونده مربوط به سال گذشته بود. اما با وجود آغاز بررسیها هر روز به تعداد شاکیان در مشهد افزوده میشد، تا جایی که سرهنگ جواد جهانشیری، رئیس پلیس فتای خراسان رضوی گروه ویژهای از کارشناسان این پلیس تخصصی را مأمور رسیدگی خارج از نوبت این پرونده کرد.
کارشناسان با دریافت دستور تخصصی، با دعوت از تعدادی مال باخته به منظور مشخص شدن شگرد متهمان، متوجه شدند که این شیادان با قرار دادن کالاهای ارزان قیمت یا خودروهای ارزانتر از قیمت بازار، افراد را وادار به واریز وجه کالا یا بیعانه میکرده اند و پس از دریافت بلافاصله آگهی را حذف کرده و دیگر پاسخگوی خریداران نبوده اند.
با روشن شدن چگونگی کلاهبرداری ها، مأموران با دستیابی به سرنخهای مهمی همچون شماره تلفنهای استفاده شده و شماره حسابهای بانکی، موفق به شناسایی چند مظنون شدند و این افراد را به پلیس فتا فراخواندند.
با حضور مظنونان در پلیس فتای استان، این افراد متعجب از اتهامی که به آنها وارد شده بود، اعلام کردند که اصلا از موضوع اطلاع ندارند. یکی از افرادی که پولهای سرقتی از طریق حساب او جابه جا شده بود، در توضیح این موضوع اعلام کرد: چندین ماه قبل از خیابان شهید نواب صفوی حوالی پنجراه میگذشتم که مردی میان سال و متشخص جلوی من را گرفت.
او با انبوهی از اسنادی که به همراه داشت، اعلام کرد که در یک اقدام خداپسندانه برای کمک به مهاجران غیرقانونی حاضر در مشهد، کارهایی را انجام میدهد، اما از آنجا که این افراد مدارک قانونی ندارند، امکان افتتاح حساب ندارند، مشکلاتی در این زمینه وجود دارد که نمیتوانیم وجوه را به این افراد منتقل کنیم. او از من خواست تا یک حساب جدید باز کنم و کارت بانکی را به او بدهم، تا نه تنها مشکل این افراد حل شود، بلکه به ازای این کار مبلغی هم به عنوان اجاره کارت دریافت کنم. من نمیدانستم که این فرد یک شیاد است و قصد کلاهبرداری دارد.
فرد دیگری که از سیم کارت او سوءاستفاده شده بود، نیز در این باره اعلام کرد که در محله پنجراه فردی از او خواسته تا برای کمک به مهاجران غیرقانونی، یک سیم کارت جدید بگیرد و آن را به مبلغ ۱۰۰ هزار تومان به این فرد واگذار کند، بوی پول بادآورده که به مشام این فرد میخورد او بدون توجه به عواقب واگذاری سیم کارت به دیگری، بلافاصله تن به خواسته این فرد میدهد و پس از دریافت وجه از متهم جدا میشود.
با اطلاعاتی که مظنونان فریب خورده در اختیار پلیس گذاشتند، عملیاتی گسترده و میدانی در سطح شهر آغاز شد. مأموران در عملیاتی پوششی با سرنخهایی که در دست داشتند توانستند ۲ متهم ۴۰ و ۴۵ ساله را شناسایی و دستگیر کردند.
با انتقال متهمان به پلیس فتا، این افراد در مقابل شواهد و ادلهای که نقش آنها در این سرقتها را نشان میداد، ناچار به پذیرفتن جرمشان شدند و سردسته باند که مردی ۵۰ ساله بود را نیز معرفی کردند.
با اعترافات متهمان و لو دادن سرشاخه این باند سه نفره، این فرد نیز در مخفیگاهش واقع در مشهد شناسایی و دستگیر شد. با انتقال متهم پنجاه ساله به پلیس فتا، بازجوییهای تخصصی از این فرد که دارای سابقه کیفری مرتبط با سرقت از منازل و کالاست، آغاز شد.
در نتیجه بازجوییها مشخص شد که این افراد با تقسیم کار، اقدامات شرورانه خود را تقسیم کرده بودند. یکی از آنها در سایتهای واسطه گر آگهی کالای ارزان را بارگذاری میکرد و پس از دریافت مبالغ آگهی را حذف میکرد، دیگری مسئول بارگذاری خودرو، اجاره باغ و... بوده که اقدام به دریافت بیعانه میکرده است.
اما نفر اصلی این پرونده با حضور در منطقه پنجراه، افراد را فریب داده و سیم کارتهای آنها یا کارتهای بانکی را اجاره میکرده و از این طریق مبالغ سرقتی را با انتقال به این کارتها جابه جا میکرده است.
بررسیها نشان داد که این افراد از دو سال قبل اقدامات شیادانه خود را آغاز کرده اند و حدود ۷۰ سیم کارت و بیش از ۱۰۰ کارت بانکی در اختیارشان بوده و احتمالا میلیاردها تومان از شهروندان تاکنون کلاهبرداری کرده اند. با این حال مقام قضایی با قرار وثیقه سنگین، این شیادان میان سال را برای بازجویی بیشتر، در اختیار پلیس فتا قرار داد.