۵ شرکت حملونقل اینترنتی فعال در خراسانرضوی در لیست سیاه سازمان راهداری قرار گرفتند
علیرضا ظهیری - موضوع سرویسدهی تاکسیهای اینترنتی از زمان آغاز فعالیتشان تاکنون همواره با چالشهای زیادی مواجه بوده است، اما مهمترین چالش این حوزه موضوع مجوزهای مربوط به فعالیت این شرکتهاست. وزارتخانههای کشور و صمت، هر دو خود را متولی صدور مجوز فعالیت این حوزه از حملونقل درونشهری میدانند، اما از طرفی معضل دیگری هم به نام فعالیت تاکسیهای اینترنتی در جادههای بینشهری وجود دارد.
بهتازگی سازمان راهداری کل کشور در نامهای به دستگاه قضا، نام شرکتهایی را که در بخش حملونقل اینترنتی بینشهری بدون مجوز فعالیت میکنند، اعلام کرده است. شرکتهای اسنپ، تپسی، ماکسیم، تاچسی و تاکسیمکث هم جزو شرکتهایی هستند که در این فهرست سازمان راهداری کل کشور به چشم میخورند.
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی مشهد که یکی از اضلاع ساماندهی تاکسیهای اینترنتی در این شهر است، در گفتگو با شهرآرا با تأکید بر اینکه مجوز حملونقل وسایل نقلیه در جادههای برونشهری با اداره راهداری و حملونقل جادهای است، گفت: از نظر قانون مجوز حملونقل مسافر در شهر با سازمان تاکسیرانی و شهرداری و مجوز فعالیت ناوگان حملونقل مسافری در بیرون شهر با اداره راهداری است و نامهای هم که از طریق اداره راهداری برای فعالیت غیرقانونی شرکتهای حملونقل مسافر در جادههای بینشهری به قوهقضائیه داده شده است، کاملا پشتوانه قانونی دارد.
احمد محبی افزود: موضوع مجوز فعالیت شرکتهای اینترنتی در شهر، موضوعی پرمناقشه بین ۲ وزارتخانه کشور و صمت بود که در جلساتی که وزیران این ۲ وزارتخانه با هم داشتند، بهتازگی دستورالعملی تهیه و ابلاغ شده است.
وی ادامه داد: بر اساس این دستورالعمل، قرار نیست شهرداری برای فعالیت شرکتهای اینترنتی مجوزی صادر کند، اما این شرکتها باید تابع قوانینی باشند؛ ازجمله اینکه باید سازمان تاکسیرانی اطلاعات این ناوگان را داشته باشد و خودروهای تاکسی اینترنتی باید با زدن برچسب به خودرو خود به جابهجایی مسافران در شهر اقدام کنند.
محبی تأکید کرد: مسئولیت گزینش و آموزش رانندگان با شرکتهای مربوط است و اگر تخلفی هم در شهر دیدیم، به شرکتها اعلام میکنیم و شرکت باید با راننده متخلف برخورد کند.
وی با بیان اینکه به دلیل نبود وحدت رویه در صدور مجوز فعالیت شرکتهای اینترنتی، دادستانها به صدور دستورات مقتضی درباره فعالیت قانونی این شرکتها اقدام نمیکردند، افزود: پس از ابلاغ این دستورالعمل، نامهای از سوی وزارت کشور به قوهقضائیه فرستاده شده است و در این نامه درخواست شده که درباره فعالیت شرکتها دستورات لازم داده شود؛ در صورت اعلام نظر دادستانی، ما نیز اقدامات قانونی را انجام خواهیم داد.
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری مشهد با اشاره به اینکه در مشهد بیشترین فعالیت تاکسی اینترنتی مربوط به ۲ شرکت اسنپ و تپسی است، تصریح کرد: با توجه به دستورالعمل ابلاغشده، خوشبختانه برای منعقد کردن قراردادی دوجانبه با شرکت تپسی در مشهد اقدامات خوبی رخ داده و امیدواریم که این قرارداد بهزودی به مرحله امضا برسد. وی تأکید کرد: ضربالاجلی هم برای انعقاد قرارداد با شرکتهای اینترنتی داده شده و پس از دستور دادستانی، اقدامات لازم را انجام خواهیم داد، اما اکنون تمرکز ما روی تعامل با این شرکتهاست و امیدواریم با قانونمند شدن فعالیت این شرکتها، بتوانیم شرایط حضور تاکسیهای زرد را هم برای فعالیت در این شرکتها فراهم کنیم.