صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

اگر پا‌های سردی دارد، مراقب این ۸ بیماری باشید

  • کد خبر: ۹۰۸۷۴
  • ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۵
اگرچه سردی پا‌ها در بیشتر موارد عادی است و درباره آن جای نگرانی وجود ندارد؛ اما اگر شما به طور مزمن پا‌های سرد دارید، ممکن است این علائم یک مشکل اساسی باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، سردی پا اغلب به دلیل هوای سرد ایجاد می‌شود و با پوشیدن یک جفت جوراب اضافی به راحتی برطرف می‌شود.

اگرچه سردی پا‌ها در بیشتر موارد عادی است و درباره آن جای نگرانی وجود ندارد؛ اما اگر شما به طور مزمن پا‌های سرد دارید، ممکن است این علائم یک مشکل اساسی باشد.

تصلب شرایین

تصلب شرایین بیماری است که باعث رسوب چربی در رگ‌های شما می‌شود و از جریان خون کافی در پا‌ها جلوگیری می‌کند و باعث گردش خون ضعیف می‌شود. وقتی خون گرم کافی به پای شما نرسد، می‌تواند باعث سرد شدن پا شود. عوامل خطر تصلب شرایین عبارتند از: سیگار کشیدن، فشار خون بالا، کلسترول بالا، پیری

دیابت

چند دلیل وجود دارد که چرا دیابت می‌تواند منجر به سرد شدن دائمی پا شود:
نوروپاتی دیابتی: اگرچه دیابت ممکن است باعث سرد شدن پا نشود، برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع یک یا ۲ آسیب عصبی یا نوروپاتی در پا‌های خود احساس می‌کنند.

این بیماری بیشتر در افرادی که دیابت نوع ۲ دارند وجود دارد – ۵۰٪ از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ ممکن است آسیب عصبی داشته باشند، در مقابل ۲۰٪ از افراد مبتلا به دیابت نوع یک. این آسیب عصبی می‌تواند اعصاب تشخیص دهنده درجه حرارت پا را مختل کرده و احساسات ناخوشایندی ایجاد کند.

گردش خون ضعیف: برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، این بیماری همچنین می‌تواند باعث سرد شدن پا شود، زیرا افراد دیابتی به طور کلی گردش خون ضعیفی دارند. “با گذشت زمان، سطح بالای گلوکز خون مرتبط با دیابت می‌تواند باعث آسیب به مخاط رگ‌های خونی کوچک شود که منجر به باریک شدن و سخت شدن این عروق و کاهش جریان خون در پا می‌شود.

بیماری رینود

بیماری رینود یک بیماری نادر است که باعث می‌شود رگ‌های خونی در دست و پا‌ها هر زمان که احساس سرما یا استرس کنید، باریک شوند.

وقتی این اتفاق می‌افتد، خون نمی‌تواند به دست و پا‌ها برسد و ممکن است سفید یا آبی رنگ شوید. دست‌ها و پا‌های شما نیز سردتر از آنچه که باید احساس می‌شوند.

افرادی که در آب و هوای سردتر زندگی می‌کنند بیشتر به بیماری رینود مبتلا هستند. همچنین در زنان و افرادی که سابقه خانوادگی این بیماری را دارند بیشتر دیده می‌شود. بیماری رینود خطرناک نیست، اما ممکن است تحریک کننده باشد.

نوروپاتی محیطی

علاوه بر نوروپاتی دیابتی، نوروپاتی محیطی به هر بیماری که باعث آسیب عصبی در سیستم عصبی محیطی شما شود، اشاره دارد. سیستم عصبی محیطی از کلیه اعصاب بدن شما تشکیل شده است بجز اعصاب مغز و نخاع. وظیفه ارسال سیگنال از مغز و نخاع به بقیه بدن شماست.

علائم این بیماری اغلب ابتدا در پا ظاهر می‌شود و بسیاری از افراد مبتلا به آن احساس سردی پا می‌کنند. آن‌ها همچنین ممکن است احساس سوزن سوزن شدن، سوزش یا خارش در پا‌های خود داشته باشند.

یکی از علل شایع نوروپاتی محیطی دیابت است. با این حال، سایر عوامل خطر عبارتند از: بیماری کبد، بیماری کلیوی، سابقه خانوادگی این بیماری

کم خونی

کم خونی نوعی بیماری است که باعث می‌شود بدن شما کمتر از حد طبیعی گلبول قرمز تولید کند. علت آن معمولاً کمبود آهن است، زیرا آهن یک ماده معدنی ضروری برای تولید گلبول‌های قرمز خون است.

این وضعیت می‌تواند به تعدادی از مشکلات منجر شود، از جمله سرد شدن مزمن پا. این به این دلیل است که یک فرد کم خون مقدار گلبول‌های قرمز و هموگلوبین را کاهش می‌دهد، که مسئول انتقال اکسیژن به بدن است.

اضطراب

هنگام اضطراب، بدن هورمون آدرنالین را آزاد می‌کند. آدرنالین علاوه بر اینکه بدن را به حالت جنگ یا پرواز سوق می‌دهد، باعث می‌شود خون از قسمت‌های کم اهمیت بدن مانند دست و پا برای محافظت از اندام‌های اصلی شما دور شود. این ممکن است باعث احساس سرما در دست‌ها و پا‌های شما شود.

کم کاری تیروئید

عملکرد کم تیروئید می‌تواند منجر به کاهش گردش خون، کاهش جریان خون در پا و احساس سرمادر پا‌ها شود.

بیماری Buerger

این وضعیت باعث می‌شود که عروق و رگ‌های ملتهب شده و با لخته شدن خون مسدود شوند. علت دقیق این بیماری ناشناخته است، با این حال تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده از تنباکو ممکن است باعث تحریک پوشش رگ‌ها و رگ‌های شما شود و باعث تورم آن‌ها شود

این بیماری معمولاً ابتدا روی دست و پا تأثیر می‌گذارد و این ممکن است منجر به سردی و بی حسی دست و پا شود.

منبع: صداوسیما

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.