اظهارات مدیرکل اطلاعات استان در جمع اعضای هیئتهای بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس
مشاور وزیر و مدیرکل اطلاعات خراسان رضوی با بیان اینکه در احراز صلاحیتها نباید رودربایستی داشت، تأکید کرد: نظام وظیفه دارد که جلو ورود عناصر ناباب به فرایند انتخابات را بگیرد.
وی که در جمع اعضای هیئتهای بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات یازدهمین دوره مجلس در خراسان رضوی سخن میگفت، به شرایط امروز کشور اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران امروز در اوج اقتدار قرار دارد و به اعتراف دوست و دشمن، کشورمان از اقتدار ویژهای در منطقه و جهان برخوردار است، اما در عین حال با مشکلاتی در داخل کشور مواجه هستیم که اگر از آنها غفلت شود، ممکن است همه اقتدار ما فروبریزد.
وی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران امروز به عنوان یک وزنه در معادلات بین المللی شناخته میشود و حتی قدرت این را دارد که اراده خودش را بر سایر ارادهها تحمیل کند؛ بنابراین دشمن از این موضوع واهمه دارد و همواره به دنبال کم رنگ جلوه دادن عظمت و اقتدار کشورمان است.
وی با بیان اینکه دشمن جنگ نرم با جمهوری اسلامی ایران را از رهگذر مسائل اقتصادی دنبال میکند، گفت: حریف از طریق جنگ سخت توانایی مقابله با کشورمان را ندارد؛ به همین دلیل به سراغ جنگ نرم رفته و تمام توان خود را روی این موضوع متمرکز کرده است. برای مقابله با دشمن در این عرصه، باید کشور را متناسب با اقتضائات جنگ نرم آماده کنیم.
وی رسالت مهم هیئتهای بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی را یادآور شد و گفت: اگر نمایندگان شورای نگهبان در بررسی صلاحیتها به خوبی و مطابق قانون به وظیفه خود عمل کنند، کشور ۴ سال رو به آبادانی خواهد بود و در غیر این صورت ممکن است کشور با بحران روبه رو شود.
مشاور وزیر و مدیرکل اطلاعات خراسان رضوی افزود: همانند دیگر نقاط دنیا، انتخابات در کشورمان باید زمینه ساز انسجام داخلی شود؛ نه مایه تضعیف نظام جمهوری اسلامی. انتخابات همانند موضوع گران شدن قیمت سوخت نیست که عدهای به آن اعتراض داشته باشند و بخواهند با سوءاستفاده از شرایط پس از انتخابات، به دنبال بر هم زدن امنیت و انسجام کشور باشند.
وی ادامه داد: صلاحیت افراد برای ورود به فرایند انتخابات باید احراز شود و این کار، مسئولیت بزرگی است که بر دوش شورای نگهبان قرار دارد. در انجام این وظیفه قانونی، نباید با هیچ فرد یا جناحی رودرباستی داشت.
وی تأکید کرد: مشارکت در انتخابات حق همه است و هر شهروند ایرانی باید بتواند حق خود را در تنظیم آینده کشور و انتخاب مدیران اعمال کند، اما ورود به جمع نامزدها نیازمند احراز صلاحیت است و هر کسی از چنین حقی برخوردار نیست. قانون به شورای نگهبان حق داده است که بگوید چه کسی صلاحیت انتخاب شدن دارد و چه کسی صلاحیت ندارد.
وی ادامه داد: نمایندگان شورای نگهبان با بررسی صلاحیت متقاضیان نامزدی در انتخابات مجلس شورای اسلامی در حقیقت حق نظام را اعمال میکنند و در انجام این مسئولیت هم نباید هیچ رودربایستی و خجالتی وجود داشته باشد؛ چرا که قانون چنین حقی را مشخص کرده است.
مشاور وزیر اطلاعات با تأکید بر اینکه در مواردی که دلیلی برای رد صلاحیت وجود نداشته باشد، قطعا کسی به خود اجازه نخواهد داد که صلاحیت فردی را رد کند، ادامه داد: حق هر ایرانی است که برای انتخابات نامزد شود، اما نظام بر اساس قانون وظیفه دارد جلو عناصر ناباب را بگیرد تا وارد فرایند انتخابات نشوند. باید توجه کرد که عقلای عالم حق عمومی را به حق فردی ترجیح میدهند.
این مقام امنیتی با بیان اینکه تأیید یا رد صلاحیت افراد نباید همراه با تضییع حق فردی و جمعی باشد، گفت: اعمال حق حاکمیت در زمینه احراز صلاحیتها باید مستند به قانون باشد؛ به این معنی که مصلحت اندیشی، سلیقه و رویکردهای سیاسی در آن نقشی نداشته باشد.
مشاور وزیر و مدیرکل اطلاعات خراسان رضوی بالاترین مصلحت را رفتار منطبق بر اعمال قانون عنوان کرد و گفت: کسی که در زمینه احراز صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس وظیفه دارد، نباید در انجام وظیفه، گرایش سیاسی خود را دخالت دهد یا در تجمعات سیاسی نقش بارز داشته باشد.
وی با بیان اینکه حق افراد در بررسی صلاحیتها نباید تضییع شود، بیان کرد: برخی افراد که یقین یا شبهه دارند که صلاحیت آنها تأیید نمیشود، از الان جوسازی میکنند تا شرایط به گونهای شود که کسی جرئت رد صلاحیت آنها را نداشته باشد؛ این موضوع نباید نمایندگان شورای نگهبان را تحت تأثیر قرار دارد.
وی گفت: فرایند نظارت بر انتخابات و احراز صلاحیتها نباید شبهه مهندسی در پی داشته باشد و برای این منظور باید خط مرز مهندسی و احراز صلاحیت را برجسته کرد؛ بهتر است که بدون در نظر گرفتن اسم افراد، صلاحیت آنها بررسی شود؛ حتی اگر نامزدی فرزند یا از اقوام ما باشد. تأیید یا رد صلاحیتها باید کاملا پاک دستانه و قابل استناد حقوقی و قانونی باشد.
این مقام امنیتی تصریح کرد: نمایندگان شورای نگهبان باید از مجموعه معیارهای ضروری برای نامزدی انتخابات مجلس شورای اسلامی درک راهبردی داشته باشند. برخی اوقات ممکن است فردی با یک امضا پای نامه ای، التزام به قانون اساسی و ولایت فقیه را از دست بدهد. به عبارت دیگر، باندبازی، فرقه گرایی و طایفه گرایی، اختلاس و استفاده از حق نمایندگی برای تضعیف نظام و استفاده ابزاری از جایگاه حقوقی با التزام به ولایت فقیه و قانون اساسی سازگار نیست.
وی ادامه داد: تلاش دشمنان بر این است که بعد نظارت را در عرصه انتخابات کم رنگ کنند تا ترکیب مجلس آینده متناسب با فشارهایی باشد که به کشورمان وارد میکنند؛ به عبارت دیگر، میخواهند کسانی راهی خانه ملت شوند که با اندکی فشار اقتصادی و سیاسی، به خواستههای آنان تن بدهند و در مقابل آنها
تسلیم شوند.
وی سلامت، امنیت، رقابت و کارآمدی را ۴ نکته کلیدی در انتخابات پیش رو برشمرد و اظهار کرد: جریانهای سیاسی در استان آمادگی کاملی برای مشارکت گسترده در انتخابات دارند و ما با این پیش بینی به سمت برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی میرویم.