در حاشیه حضور مهناز افشار بهعنوان داور یک برنامه استعدادیابی در یکی از شبکههای فارسیزبان خارج از کشور
ارژنگ حاتمی - داستان معروفیت مهناز افشار با حضورش در فیلم «شور عشق» در سال ۷۹ شروع شد؛ فیلمی که در آن دختر و پسری، عاشق هم میشوند و بهدلیل مخالفت خانواده دختر با ازدواجشان، به شهرهای شمالی کشور فرار میکنند. این فیلم بهدلیل سوژه ساختارشکنانهاش در آن سالها و همچنین شباهت مهناز افشار به یکی از بازیگران قدیمی، مورد توجه قرار گرفت. این روزها بعد از ۱۹ سال دوباره نام مهناز افشار با فرار پیوند خورده است؛ فراری که اینبار دیگر عاشقانه نیست.
ازدواج پرحاشیه
شاید شروع اصلی حاشیههای مهناز افشار به خرداد ۹۳ و ازدواجش برگردد؛ ازدواجی که از داماد گرفته تا پدر داماد، همهاش حاشیه داشت. افشار با «یاسین رامین» ازدواج کرد؛ فرزند محمدعلی رامین، معاون مطبوعاتی احمدینژاد. مهناز افشار از همان ابتدا گفته بود که اختلافنظرهایی با پدرشوهرش دارد؛ پدرشوهری که خودش هم استاد حاشیه بود و بیشتر معروفیتش بازمیگشت به گفتوگوی رادیوییاش که در پخش زنده، خطاب به گوینده برنامه گفت: «شما غلط میکنید از قول من این اراجیف را میگویید». در همان سال، یاسین هم وارد حاشیه شد و جمعیت هلالاحمر ایران بهدلیل تصاحب اموال آن سازمان و واردات شیرخشک فاسد، از یاسین رامین شکایت کرد و یاسین در سال ۹۵ بازداشت شد.
آذر۹۷ مهناز افشار رسانهها را تهدید به شکایت کرد و از آنها خواست که درباره پرونده شیرخشک و مهریه میلیاردیاش شایعهپراکنی نکنند. سال ۹۸ یاسین به ۱۷سال زندان (۷ سال زندان قطعی) محکوم شد و ۱۰ مهر ۹۸ مهناز افشار با انتشار پستی در صفحه اینستاگرامش خبر جداییاش از یاسین رامین را علنی کرد و نوشت که میخواهد فرزندشان را تنهایی بزرگ کند. ناگفته نماند که مادر شدن افشار هم بیحاشیه نبود. در تیرماه ۹۴ افشار برای بهدنیا آوردن فرزندش به خارج از کشور رفت و کاربران فضای مجازی بهشدت به او انتقاد کردند. جنس انتقادها از جنس همان انتقادهایی بود که چند سال بعد دامن رامبد جوان و نگار جواهریان را
هم گرفت.
دعوا با همه در توئیتر
بزرگترین حاشیههای مهناز افشار با پستهایی رقم خورد که او در توئیترش منتشر میکرد؛ پستهایی که بدون درک از تعداد دنبالکنندههای صفحهاش و بدون دقت و منطق نوشته میشد. مهناز افشار شده بود یک سلبریتی همهچیزدان که درمورد هر مسئلهای اظهارنظر میکرد تا نکند از دیگر سلبریتیها عقب بیفتد.
افشار علاوهبر اظهارنظرهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، ورزشی و... هرازگاهی در فضای مجازی، سینماییها را هم هدف مهرورزی قرار میداد. افشار در توئیتهایش یکبار پگاه آهنگرانی را هدف گرفت و بهکنایه آرزو کرد حکم ممنوعالخروجیاش رفع شود که با پاسخ منیژه حکمت روبهرو شد و بار دیگر به مقوله زنان در استادیوم پرداخت و سحر قریشی را به سخره گرفت و بار دیگر هم با بهروز افخمی، دعوای مجازی به راه انداخت.
گافی که گران تمام شد
بدون تردید پرحاشیهترین توئیت افشار، واکنش او به حضور نیروهای حشدالشعبی در کشور بود. افشار توئیت مشکوک منسوببه صادق حجازی درمورد جهاد نکاح دختران ایرانی با اعضای حشدالشعبی را ریتوئیت کرد. خیلی زود جعلی بودن صفحه حجازی برای همه مشخص شد و افشار هم سریع توئیت خود را پاک کرد. روز بعد یکی از طلاب همدانی کشته شد و بسیاری علت قتل او را مرتبط با توئیت افشار دانستند و حتی هشتگی با عنوان محاکمه افشار در فضای مجازی بهراه انداخته شد. افشار که آن زمان در خارج از کشور بود، به دادگاه اظهار شد و حتی شاکی خصوصی هم داشت و بعد از این اتفاقها بود که او به کشور بازنگشت؛ البته او بارهاوبارها فرار را تکذیب کرد و از بازگشتش به کشور گفت. یکبار مهرماه را زمان بازگشتش به کشور اعلام کرد و بار دیگر گفت که بهخاطر پدر و مادرش به ایران بازخواهد گشت؛ ادعایی که با حضورش بهعنوان داور در برنامههای استعدادیابی یکی از شبکههای فارسیزبان خارج از کشور، این روزها بیمعنی به نظر میرسد. مهناز افشار در چند روز اخیر هم در توئیترش پستهایی میگذارد که مردم را به اعتراض و برهم زدن آرامش دعوت میکند. او حالا هدف هجوم کاربران فضای مجازی قرار گرفته است؛ کامنتهای انتقادی زیادی بابت توئیتها و ویدئوی منتشرشده از او در پشتصحنه برنامه شبکه ماهوارهای نوشته شده است، ولی تا الان افشار به هیچکدام از این انتقادها پاسخی نداده است.