علیرضا ظهیری - درحالیکه روز گذشته سخنگوی اورژانس کشور اعلام کرد که بر اثر آلودگی هوا در مشهد ۲۵۳ نفر از مردم این شهر به مراکز درمانی مراجعه کردهاند، مسئول روابطعمومی مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علومپزشکی مشهد از وجود این آمار ابراز بیاطلاعی کرد.
پس از اینکه با پایدار شدن هوا وضعیت آلودگی هوای شهر مشهد و بسیاری از کلانشهرهای کشور به وضعیت ناسالم برای گروههای حساس و تمام گروهها رسید، مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس کشور، اعلام کرد در روز گذشته به دلیل بروز آلودگی افزایش ذرات معلق هوا ۱۳۲۴ نفر به اورژانس و مراکز درمانی سراسر کشور مراجعه کردهاند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، خالدی افزود: تعداد مراجعهکنندگان به اورژانس در مشهد ۲۵۳نفر، اراک ۸۰نفر، کرج ۱۸۸نفر، قزوین ۷۳نفر، تبریز ۲۲۹نفر و اصفهان ۱۱۷نفر بوده است.
با این حال محمد علیشاهی، مسئول روابطعمومی مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علومپزشکی مشهد، در گفتگو با شهرآرا درباره تعداد مراجعهکنندگان به اورژانس و مراکز درمانی مشهد، از وجود چنین آماری ابراز بیاطلاعی کرد و گفت: از اعلام چنین خبری اطلاع ندارم.
محمد پذیرا، مدیر محیطزیست و توسعه پایدار شهری شهرداری مشهد نیز درباره آخرین وضعیت آلودگی هوای این شهر، اظهار کرد: با توجه به پایداری هوا، شاخص کیفیت هوای مشهد با میانگین ۱۱۵ای کیو آی، برای گروههای حساس ناسالم است، اما با توجه به احتمال گرم شدن نسبی هوا، امیدواریم شرایط آلایندگی در شهر افزایش نیابد.
بر اساس بررسیهای سایت مرکز آلایندههای زیستمحیطی مشهد، تا ساعت ۱۹ روز گذشته شاخص میانگین ۲۴ ساعته وضعیت مشهد ۱۱۵ ایکیوآی و شاخص لحظهای ۱۰۱ ایکیوآی بوده است که این اعداد نشاندهنده وضعیت ناسالم برای گروههای حساس است.
همچنین از بین ۱۴ ایستگاه سنجش هوا در شهر مشهد، ایستگاه سرافرازان با شاخص ۱۵۱ ایکیوآی وضعیت ناسالم برای همه گروهها را نشان میداد، اما بهجز این ایستگاه، شرایط در ۱۱ ایستگاه ناسالم برای گروههای حساس بوده است که از این بین ایستگاههای طرق با شاخص ۱۴۷، امامیه با ۱۲۷، وحدت با ۱۲۳، چمن با ۱۲۲ و مفتح با شاخص ۱۱۸ ایکیوآی بهترتیب بیشترین بار آلایندگی را داشته است و همچنین ایستگاه رسالت و سمزقند بهترتیب با شاخصهای ۶۷ و ۹۲ ایکیوآی، کمترین بار آلایندگی را داشتهاند و شرایط سالمی را به ثبت رساندهاند.