صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

صنعت ساختمان سازی؛ پیشران رشد اقتصاد کشور

  • کد خبر: ۱۰۱۶۰۹
  • ۱۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۰
دانیال محمدزاده - دبیر انجمن صنفی کارفرمایی مهندسان عمران استان

در یک دهه گذشته رهبر معظم انقلاب در راستای ایجاد نقشه راه، نام‌های سال را به حوزه اقتصادی اختصاص داده‌اند. دراین‌راستا، معظم‌له سال۱۴۰۰ را سال «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» نام‌گذاری کردند.

مسئله‌ای که با استقبال فعالان اقتصادی، جامعه اقتصادی و کارآفرینان روبه‌رو شد. کلیدواژه‌های نام‌گذاری سال حوزه‌های مختلفی را ازجمله حوزه صنعت، معدن و کشاورزی و بخش‌های مختلف دیگری را که در توسعه اقتصاد کشور سهم زیادی دارند، در بر می‌گیرد.

یکی از این بخش‌ها صنعت ساختمان است. بخش ساختمان از مهم‌ترین بخش‌های اقتصاد است که مستقیم و غیرمستقیم نقشی مهم در اشتغال‌زایی برعهده دارد. صنعت ساختمان بیشترین ارتباطات را با سایر بخش‌های اقتصادی دارد و توان اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم آن نسبت به دیگر بخش‌ها زیاد است. ازاین‌رو، ظرفیت‌های زیادی برای تحقق شعار سال در این بخش وجود دارد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در صورتی که صنعت ساختمان در کشور رونق بگیرد، این مسئله سبب می‌شود زنجیره‌ای به‌هم‌پیوسته از صنایع و مشاغل مانند معدن، کاشی‌سازی، سرامیک‌سازی، برق، تزیینات داخلی ساختمان و صد‌ها زمینه رشد کنند و موتور رشد اقتصادی کشور روشن می‌شود.

علاوه بر این، رشد صنعت ساختمان سبب بسترسازی برای خانه‌دارشدن افراد زیادی می‌شود که اجاره‌نشین‌اند و زیر فشار گرانی اجاره‌ها هستند. در مجموع اگر تحرک در اقتصاد مسکن ایجاد شود، فرصت اشتغال برای بخش زیادی از قشر‌های کارگری و کارفرمایی کشور فراهم می‌شود و بنگاه‌های اقتصادی کوچک و بزرگ به گردش در می‌آیند.

اما چگونه می‌توان از صنعت ساختمان‌سازی حمایت کرد؟ اولین اقدام در راستای حمایت از این صنعت مانع‌زدایی از مشکلات فعلی است. اکنون صنعت ساختمان با مشکلات زیادی در حوزه بوروکراسی اداری روبه‌روست، مسئله‌ای که سبب می‌شود زمان ساخت پروژه‌های ساختمانی طولانی شود و هزینه نهایی ساخت‌وساز افزایش یابد.

براین‌اساس، هر چقدر که بتوانیم حوزه بوروکراسی را سبک کنیم، زمینه‌های لازم برای رونق صنعت ساختمان‌سازی فراهم می‌شود. حوزه دیگری که رونق صنعت ساختمان‌سازی به آن بستگی زیادی دارد، ایجاد ثبات نسبی در حوزه کلان اقتصادی کشور است.

تورم زیاد سال‌های گذشته در عمل امکان محاسبه قیمت تمام‌شده ساختمان را از تولیدکنندگان گرفته و سبب شده است برخی از آن‌ها از سرمایه‌گذاری‌های جدید خودداری کنند. در واقع در دو سال گذشته سازنده‌ها و فعالان ساختمانی به‌دلیل تورم مصالح ساختمانی و رشد شدید قیمت نهاده‌های ساختمان‌های مسکونی، با مشکلات بسیاری روبه‌رو شدند و توان آن‌ها برای ساخت‌وساز‌های جدید تحلیل رفته است. ازاین‌رو، برای رونق صنعت ساختمان‌سازی باید تلاش شود رشد تورم در کشور کنترل شود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.